Nareszcie robię to co lubię
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nareszcie robię to co lubię
Ja jestem zbyt roztargniona spontaniczna i stąd u mnie taki chaos w ogródku.
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45

Uff, mój dereń żyje i ma się zadziwiająco dobrze. Przeniesienie na razie nie spowodowało żadnych szkód, wręcz mam wrażenie ze jest całkiem zadowolony, nawet listków nie opuścił. Ma teraz trochę więcej cienia no i wody pod dostatkiem. No i o tą wodę w tym sezonie na pewno chodzi

W zasadzie gotowe jest też miejsce pod róże, tylko przywieść kilka worków ziemi i sadzić, sadzić, sadzić

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Jakie róże będziesz sadzić?
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Noo, nareszcie miejsce gotowe - różyczki się ucieszą 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu przybiegłam od Alani i podziwiam ogród z duszą, ma świetny klimat, tyle koloru cały rok.
W ciągu tych kilku lat rośliny się tak pięknie rozrosły.
Powojniki mnie zauroczyły, a biżuteria ogrodowa dyskretnie podkreśla klimat. Zmiany przemyślane, no i znowu trafiłam na różane pomysły. 

- jolcia1212
- 500p
Soniu
witaj miły gościu. Twój post czytałam kilka razy i miałam nieodparte wrażenie że cały czas piszesz o ogrodzie naszej Moniki. Te wszystkie komplementy tak bardzo pasują do jej ogrodu.
Bardzo dziękuję za miłe słowa, ale uwierz mi, wschodnia część mojej działki to obszar wstydu. Dziada z babą tam brakuje, ale to teren mojego M
To typ któremu wszystko się przyda 
witaj miły gościu. Twój post czytałam kilka razy i miałam nieodparte wrażenie że cały czas piszesz o ogrodzie naszej Moniki. Te wszystkie komplementy tak bardzo pasują do jej ogrodu.
Bardzo dziękuję za miłe słowa, ale uwierz mi, wschodnia część mojej działki to obszar wstydu. Dziada z babą tam brakuje, ale to teren mojego M

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jolu, dobrze, że do mnie zajrzałaś,. Zgubiłam Cię
Nie martw się o Lacre. Moja była sadzona jesienią. Wydaje mi się, żę to lato dało jej w kość.
Rośnie na patelni, a ja tam zbyt mało podlewam.
W dodatku prawdopodobnie mój pies połamał mi ją prawie do ziemi
Jednak bardzo ładnie odbiła. Myślę, że w przyszłym roku już będzie kwitła
Obok posadziłam w tym samym czasie Celebratin Life i też nie kwitła.
To chyba miejsce
Nie martw się o Lacre. Moja była sadzona jesienią. Wydaje mi się, żę to lato dało jej w kość.
Rośnie na patelni, a ja tam zbyt mało podlewam.
W dodatku prawdopodobnie mój pies połamał mi ją prawie do ziemi
Jednak bardzo ładnie odbiła. Myślę, że w przyszłym roku już będzie kwitła
Obok posadziłam w tym samym czasie Celebratin Life i też nie kwitła.
To chyba miejsce
- Alania
Jolu, jak tam Twój jesienny ogród?
- Alania

Hej, Jolu

- jolcia1212
- 500p
Moje kochane...nie zapomniałyście o mnie...
Cały czas mobilizuję się żeby coś tutaj uaktualnić, ale mam tak dużo zajęć, że nie ogarniam wszystkiego. Codziennych spraw takie mnóstwo, że nie daję rady się wyrobić.
U mnie dość dużo zmian w ogrodzie. Zrobione nowe rabaty, trochę przerobione już istniejące, sporo nowych nasadzeń, głównie róż, no i zamówione u kowala pergole pod róze i powojnik. Mam nawet jakieś zdjęcia, ale to później. Teraz może uda mi się zrobić listę nabytych jesienią róz.
I tak w moim ogrodzie zawitały
AACHENER DOM, BONIKA82, CHARMING APRICOT, DOUBLE DELIGHT 3 SZT , EDEN ROSE 2 SZT , LEONARDO DA VINCI 3 SZT, LOUISE ODIER, GLORIA DEI 3 SZT, RHAPSODY IN BLUE, SWANY biała, okrywowa, CHIPPINDALE, BOUGUET PARFAIT, PINK SWANY, PRINCESS ALEKSANDRA OF KENT, OLT PORT, PASTELLA, MONICA 2 SZT, GOLDEN CELEBRETION, ASPIRYN ROSE 3SZT, POMPONELLA, BERLEBURG, CHOPIN, CLAIR RENAISSANCE 2 SZT, APHRODITE 2 SZT, AUGUSTA LUISE, KRONENBERG, LAVANDER ICE 2 SZT, JALITAH, LACRE 2 SZT, TOM-TOM, ARTUR BELL, RUMBA 2 SZT, PINK LOVE 2 SZT.
Mam nadzieję że nie pominęłam żadnej, a jeśli tak to najwyżej uaktualnię. Zdaję sobie sprawę że podalam je w totalnym chaosie, ale na uporządkowanie nie mam czasu. W zeszłym sezonie róż zakupiłam jeszcze więcej, jednak reszta pojechała do mojej mamy i do mojej przyjaciółki jako kwiatki na grudniowe imieniny. Mam nadzieję że sie przyjmą i będą je cieszyły długie lata.

Cały czas mobilizuję się żeby coś tutaj uaktualnić, ale mam tak dużo zajęć, że nie ogarniam wszystkiego. Codziennych spraw takie mnóstwo, że nie daję rady się wyrobić.
U mnie dość dużo zmian w ogrodzie. Zrobione nowe rabaty, trochę przerobione już istniejące, sporo nowych nasadzeń, głównie róż, no i zamówione u kowala pergole pod róze i powojnik. Mam nawet jakieś zdjęcia, ale to później. Teraz może uda mi się zrobić listę nabytych jesienią róz.
I tak w moim ogrodzie zawitały
AACHENER DOM, BONIKA82, CHARMING APRICOT, DOUBLE DELIGHT 3 SZT , EDEN ROSE 2 SZT , LEONARDO DA VINCI 3 SZT, LOUISE ODIER, GLORIA DEI 3 SZT, RHAPSODY IN BLUE, SWANY biała, okrywowa, CHIPPINDALE, BOUGUET PARFAIT, PINK SWANY, PRINCESS ALEKSANDRA OF KENT, OLT PORT, PASTELLA, MONICA 2 SZT, GOLDEN CELEBRETION, ASPIRYN ROSE 3SZT, POMPONELLA, BERLEBURG, CHOPIN, CLAIR RENAISSANCE 2 SZT, APHRODITE 2 SZT, AUGUSTA LUISE, KRONENBERG, LAVANDER ICE 2 SZT, JALITAH, LACRE 2 SZT, TOM-TOM, ARTUR BELL, RUMBA 2 SZT, PINK LOVE 2 SZT.
Mam nadzieję że nie pominęłam żadnej, a jeśli tak to najwyżej uaktualnię. Zdaję sobie sprawę że podalam je w totalnym chaosie, ale na uporządkowanie nie mam czasu. W zeszłym sezonie róż zakupiłam jeszcze więcej, jednak reszta pojechała do mojej mamy i do mojej przyjaciółki jako kwiatki na grudniowe imieniny. Mam nadzieję że sie przyjmą i będą je cieszyły długie lata.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Dawaj jakies nowe fotki, bo muszę nacieszyć oczęta pozwól, że nazwę "moim bliźniaczym ogrodem". Jak oglądam twoje klimaty to czuję się jak u siebie. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Alania

Joluś, czekam na fotki

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Jolu wcale się nie pomyliłam,
a tyle nowych róż to dopiero będzie widok.
Rewolucje w ogrodzie jakoś wszyscy kochamy. 

- jolcia1212
- 500p

Uf...czy u Was wczoraj też było tak gorąco? Poprosiłam szefową o dzień wolny i zwertykulowałam cały trawnik. Rozsypałam też nawóz z FE. Dziś tyłka nie czuję, moje stawy dały mi przez noc popalić, ale warto było. Dziś udało mi się tylko zasilić tuje i rododendrony. Jutro koniecznie muszę podciąć jeszcze hortensje i byłoby z grubsza

Aniu, cieszę się że moje klimaty są Ci bliskie, a stwierdzenie że czujesz śię jak u siebie było największym komplementem

Moniko, to prawda, zaszlałam...ale czy to nie jest trochę Twoja robota

- Alania
Kawał roboty zrobiłaś!
Joluś, mój kręgosłup tez w rozsypce
Prac wiosennych tyle, ze nie nadążam
Jak tam ubiegłoroczne roślinki ode mnie? Rosną byliny? Róże puszczają?
Jolu, w komponowaniu rabat mogę pomóc, jeśli będziesz chciała
Joluś, mój kręgosłup tez w rozsypce

Prac wiosennych tyle, ze nie nadążam

Jak tam ubiegłoroczne roślinki ode mnie? Rosną byliny? Róże puszczają?
Jolu, w komponowaniu rabat mogę pomóc, jeśli będziesz chciała