Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Post »

Wpisywałaś się u mnie, teraz możesz obejrzeć zdjęcia (wcześniejsze niestety wcieło) - gorąco zapraszam. Na Asię JSZFRED nawet ostatnio wpadłam zupełnie przypadkiem w Ząbkach. Cały czas liczę, że i Ciebie kiedyś uda mi się spotkać w realu, idzie wiosna to będzie łatwiej. Zwłaszcza, że lubię zaglądać do Kalisiaka, przymierzam się do kupna u niego hortensji, z tego co pamiętam zawsze miał spory wybór.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wanda7 pisze: Edytko, to Centrum Kalisiaka w mojej miejscowości (zob. pod awatarkiem). Zapraaszam. Możemy wiosną wybrać się razem, a potem do mnie na kawkę. Co ty na to?
Bardzo chętnie ;:108 . Że Kobyłka, to już dawno wypatrzyłam i z ogromną przyjemnością obejrzę Twój urokliwy ogród. A jakie mają ceny w tym centrum?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

jeden na fujarce czy na flecie melodię nucił ...drugi nad porządkiem czuwał......na pewno ostatki udane ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Bardzo ładna ta prymulka. Muszę przyznać że takiej to jeszcze nie widziałam :)
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Bardzo lubie oglądać twoje zdjęcia. Zawsze jest na nich tyle słonecznego światła :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

JLG pisze:Wpisywałaś się u mnie, teraz możesz obejrzeć zdjęcia (wcześniejsze niestety wcieło) - gorąco zapraszam. Na Asię JSZFRED nawet ostatnio wpadłam zupełnie przypadkiem w Ząbkach. Cały czas liczę, że i Ciebie kiedyś uda mi się spotkać w realu, idzie wiosna to będzie łatwiej. Zwłaszcza, że lubię zaglądać do Kalisiaka, przymierzam się do kupna u niego hortensji, z tego co pamiętam zawsze miał spory wybór.
Joasiu, a ja myślę, że na pewno się spotkamy w realu> Może to właśnie ja zorganizuję jakieś spotkanko ;:108 Co do hortensji to ja raczej kupię w szkółce Szmita, bo tam to dopiero jest duży wybór :D
Edyta1 pisze:
wanda7 pisze: Edytko, to Centrum Kalisiaka w mojej miejscowości (zob. pod awatarkiem). Zapraaszam. Możemy wiosną wybrać się razem, a potem do mnie na kawkę. Co ty na to?
Bardzo chętnie ;:108 . Że Kobyłka, to już dawno wypatrzyłam i z ogromną przyjemnością obejrzę Twój urokliwy ogród. A jakie mają ceny w tym centrum?
Edytko, ceny mają tu dobre i jest w czym wybierać.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

leszczyna pisze:jeden na fujarce czy na flecie melodię nucił ...drugi nad porządkiem czuwał......na pewno ostatki udane ;:108 ;:108
Krysiu, owszem było bardzo sympatycznie, spotkanie towarzyskie dobrych długoletnich przyjaciół z grona naszego chóru :D

Izo, cieszę się, że od czasu do czasu wpadasz z miłym słowem :D
Paula, ja takiej prymulki też nie widziałam. Ma bardzo duże kwiatki :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Na dworzu jeszcze biało, ale właśnie wszystko zaczyna się powoli topić. W domu zielono. Rośliny wyciagają się ku światłu. Czekają niecierpliwie na wiosnę. Zupełnie jak my.
Obrazek

Kwitną niektóre storczyki w wiszących koszach.
Obrazek

Po dwóch tygodniach od zasiewu moja różowa LOBELIA wygląda tak:
Obrazek
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Wandziu Ty tą lobelią cały ogród obsadzisz , ale będzie pięknie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu u Ciebie w domu równie zielono i pięknie jak latem w ogrodzie :D Storczyki uwielbiam między innymi za to, ze tak wspaniale kwitną właśnie zimą, kiedy jesteśmy spragnieni kolorów a za oknami biało, albo szaro. One potrafią skutecznie umilić te długie miesiące oczekiwania na ciepełko. U mnie też parapety wspaniale ukwiecone....dziś właśnie przy podlewaniu złamałam jeden piękny pęd z kwiatami ;:223
Lobelia pięknie Ci powschodziła, będzie mnóstwo krzaczków :D Ja w tym roku chyba nic nie będę siała, zawsze później mam problem gdzie te rozsady wcisnąć w moim mały, ciasnym ogrodzie :roll:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Lobelia bardzo gęsto zeszła...zostanie tak do wiosny, czy będzie po pikowana :?:
Dwa lata temu też wysiałam Lobelię ale torebka zawierała mix kolorów...zeszło trzy kolory ale najładniejszy był niebieski.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Tacca, dzisiaj jeszcze zasiałam białą lobelię do kompletu. Jak się nie zmieści w ogrodzie, to zawsze jeszcze można powsadzać w donice :D

Agness, dziękuję. Współczuję ci, że złamałaś pęd storczyka. Mnie tylko raz przydarzyło się coś takiego i byłam na siebie wściekła. Mój M mówił, że miał szczęście, że to nie on złamał, bo bym chyba go zabiła. Na te pędy czeka się przecież tak dłuuugo, i taka katastrofa jest strasznie przykra. :(
Moją lobelię chcę powciskać między róże. U mnie Aga też przecież ciasnota ogromna, ale mimo to zawsze się jeszcze znajdzie miejsce na coś.

Aniu, starałam się siać rzadko i wzięłam sobie te małe doniczki, żeby już później nie pikować. Teraz widzę, że powschodziło więcej siewek niż było nasion :D Ale chyba już nie będę pikować, tylko od razu wysadzę całą zawartość tych doniczuszek do gruntu. Najwyżej porosną duże kępy, no i bardzo bym się z tego cieszyła.

Obrazek Ale fajnie, już marzę o wiośnie, bo u nas śnieg topi się w oczach.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Wanda, ależ u Ciebie będzie lobeliowo :) Miałam właśnie dopytywać jak Ty to wszystko popikujesz, ale widzę, że masz inne lepsze rozwiązanie - to świetnie, bo z taką ilością maleństw byłaby zabawa :)
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Wandziu mam pytanko. Wynajęłam dom w raz z roślinami :P a dopiero się uczę, a u Ciebie na pierwszym zdjęciu powyżej zobaczyłam coś co i ja mam , a nie bardzo wiem co to jest i jak się tym zająć :) Chodzi o tą dużą roślinkę po lewej :) To drzewko :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Aguniada, na razie się nie martwię, gdzie co posadzę, na razie sieję, sieję, bo już mnie tak energia rozpiera, że wysiedzieć spokojnie nie mogę. Jak widzę słońce, to już od razu chcę wychodzić do ogródka i działać, działać Obrazek

Goferek to drzewko to fikus benjamina, latem wynoszę do ogrodu. Zimą biedaczek się męczy i niektóre gałązki mu usychają. A co chcesz wiedzieć o nim?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”