Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Ja mam jednego wielkanocnika NN, w obecnej chwili również tak jak u Jagody nie wygląda za dobrze, tak jakby zwiędnięty, podlewam identycznie jak grudniki, a te mają się dobrze..
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Po rukolę nie pojechałam, znaczy nie dojechałam ;:224 Wdepłam na galerię handlową bo miałam kupon 30zł rabatu w jednym sklepie... i wiecie co to się potem działo?? :;230 poszłam po sweterek wypatrzony już 2 tyg temu a wyszłam ze: sweterkiem, spódnicą, potem z innego z jeansami, bamboszkami (bo gratis :;230 ) potem ze skarpetkami do kolan, a na koniec w Tesco kupiłam kask na snowboard :;230 Kaufland koło 22 już pewnie był zamknięty (nie pamiętam godzin otwarcia), Lidl tez (do 21) więc rukola musiała poczekać... :;230

Aniu - może właśnie nie czuje wielkanocy on jeszcze i temu się "stawia" ;:108 mój jeden grudnik wygląda jak wymemłany, nie wiem czy za ciepło mu czy co ;:223

Henryku - dziękuję za odwiedziny ;:196 na sukulenty to ja się czasem ślinię np w Biedronce ;:224 ale potem przychodzi opamiętanie "gdzie to stać będzie? :evil: " i odchodzę...

U mnie dziś pada śnieżek :tan cieszę się, a co! :wink: w końcu zima ;:141
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

A kwiatka żadnego nie kupiłaś ? :P
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa i bardzo dobrze, w końcu nie samymi kwiatkami żyje człowiek. ;:108
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Aguś, to humorek po zakupach pewnie niebo lepszy :wink:
na desce uważaj bo stoki baaaardzo oblodzone... czego dowodem złamana ręka mojego syna :(

ja wczoraj dotarłam do kauflanu i są wielkanocniki niestety tylko czerwone i po około 7zł...
Wczoraj specjalnie męża do LM wyciągnęłam ale też pustki, po drodze casto i też żadnej rewelacji...
po prostu zakupy mi się nie udały :cry:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36

Post »

Nosz same profesjonalistki w uprawie kwiotków na tym forum są ;:138
Piękna kolekcja i warta naśladowania. Tylko tak duuuuuuuuuuuużo tego, że nie wszystko udało mi się na razie oglądnąć. Ale już mam parę pomysłów co bym chciała w swojej kolekcji również mieć :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Stokrotkania pisze:A kwiatka żadnego nie kupiłaś ?

no właśnie tak przejęłam się zakupami ciuchowymi, że o kwiatkach za specjalnie wtedy nie myślałam ;:224
rapunzel pisze:mniodkowa i bardzo dobrze, w końcu nie samymi kwiatkami żyje człowiek.

myślisz? a jak poczują się niedokochane i poobrażają się? :roll: chociaż w myśl zasady, że kwiatki "olane" ładniej rosną to moje domowe powinny być wystawowe wręcz :wink: a te niezakupione wdzięczne, że ich nie umroziłam ;:108
Anjja pisze:Aguś, to humorek po zakupach pewnie niebo lepszy

a wiesz, że dawno tak mi się nie poszczęściło? bo ja nie lubię łażenia po sklepach, sweterka wypatrywałam już 2 miesiące, znalazłam i cena nie pasowała więc tak jakby z musu poszłam po niego, skoro już ten rabat miałam... ;:224 i te takie "przy okazji" zakupy to najbardziej mnie ucieszyły, bo teraz mam z głowy :tan
Anjja pisze:na desce uważaj bo stoki baaaardzo oblodzone... czego dowodem złamana ręka mojego syna

mój M coś o tym wie - z gór wrócił z mocno zbitym żebrem :( w te -25* to mi na lód iść się nie chciało (raz byłam na stoku z lodem, na tępej desce i uszkodzonych butach... więcej tam nie wrócę!), ale przy max -10* już jest fajnie, a u nas popadał śnieżek 2 dni więc miałam miękkie lądowanie :;230 ale dupa i tak boli, kolana też w siniakach :;230 muszę nauczyć się padać ;:24
współczuję uszkodzenia synka, ale z drugiej strony jest ryzyko jest zabawa :wink: (pewnie go to nie zniechęciło co?)
Anjja pisze:ja wczoraj dotarłam do kauflanu i są wielkanocniki niestety tylko czerwone i po około 7zł...

hmm.. to może ja u siebie źle popatrzyłam...? ale nie, jak byk pisało że 2,99... może i faktycznie czerwone, choć główki mocno różowe były... dziś jestem autem w pracy a powrót jak nic przy Kauflandzie, inaczej nie da się więc... ;:224
Anankee pisze:Nosz same profesjonalistki w uprawie kwiotków na tym forum są

omg! aż się :oops: poczytaj lepiej ile ukatrupiłam to zmienisz zdanie hahaha taka ze mnie profesjonalistka, że z kilkudziesięciu liści fiołków zostało mi kilka z czego tylko jeden ma dzieci, a stoją niektóre od lipca 2011! to nienormalne... ;:223

Tak jak po tego wielkanocnika tak po pomidory w puszcze do Lidla jadę już chyba 3 tydzień... z takim samozaparciem to ja raczej zielono w domu mieć nie będę :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, jestem ciekawa, czy dostaniesz tego wielkanocnika, dobrze, że jemu specjalnie zimno nie zaszkodzi.
Tylko na zdjęcia nie każ znowu czekać do przyszłego tygodnia. :P
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

haha a wiesz, że tak mogłoby i być :wink: bo trzeba przesadzić pocacać, wylaszczyć i jak wyjściowy to prezentować ;:108 :;230

swoją drogą kapnęłam się, że mało zdjęć wstawiam, ale nawet pomijając już fakt, że jak wracam do domu to chociaż jeszcze pół godziny światła nie trzeba zapalać - to nie wiem co mam obfocić ;:223 bo hiacynt przekwitł (jeszcze mu nie usunęłam kwiata :oops: ) - ten drugi wypuszczony jakiś dziwny :roll: a np dedrobium przekwitnięte zaczyna żółknąć, muszę ;:132 doszkolić się, pewnie czegoś nie zrobiłam ;:223
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:roll: Wielkanocniki mam trzy, żaden aktualnie nie kwitnie, ale czytam co kupujecie. Może być, że mnie zainteresuje ? ;:108
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Wpisuję się ,a pooglądam póżniej ;:224 .Fajnie że jest ktoś na forum z moich okolic ;:136 .Bo w rodzinie to nie ma drugiej takiej zielono zakręconej :( i nie ma z kim pogadać :;230 .
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

mniodkowa Dendrobia żółniecie mają, że tak powiem, w genach...Moje po zakupie przyzółkło i tak sobie tkwi niewzruszone, ani mu gorzej ani lepiej, kwitnąć nie zamierza, ale dwa nowe przyrosty sa wiec może kiedyś.... :wink: :wink:
Jutro zaopatrzę się w odżywkę co wczesniej stosowałam, ładnie storczyki po niej kwitły, więc może z wiosna cos sie ruszy :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Jakub_
200p
200p
Od: 16 sie 2009, o 17:31

Post »

mi też storczyk dopiero zakwitł po nawożeniu
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p
Od: 10 lip 2011, o 14:07

Post »

Jaki cudo Grudnik! Nie wiem czy zazdraszczac czy nie, bo mi Gojka dala sporo szczepek, ale sobie poczekam jeszcze ze 2 lata na kwiaty pewnie :).

Czym sie rozni Wielkanocnik od Grudnika?
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Ewelino grudnik od wielkanocnika różni się kwiatami. Niby podobne ale wielkanocnik ma więcej postrzępione.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”