Kwiatowe rozmaitości Heliofitki cz.II
Re: Kwiatowe rozmaitości Heliofitki cz.II
Marto to jest sępolia. Mam taką samą. Nie wiem jaka duża jest u Iwonki bo moją ostatnio trochę oskubałam z brzydkich liści. Ale jak coś to wal, będziemy dzielić 

Moniś pierwsze fot po prawej na samej górze? o tym samym mówimy

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Napisałaś że na 4 zdjęciu
chodzi mi o tą piękność różową pełną jasną co ma liście kolorowe

To się pomieszało
Na 4 fotce jest cos, do czego wzdycham
ona ma kwiaty jak z .. krepiny?
natomiast na 1 wspomniana wcześniej, raczej peperomia
Dopatrzyłam jeszcze te kolorowe liście.. i to mnie zmyliło, pomyślałam od razu o pepe

Na 4 fotce jest cos, do czego wzdycham

natomiast na 1 wspomniana wcześniej, raczej peperomia

Dopatrzyłam jeszcze te kolorowe liście.. i to mnie zmyliło, pomyślałam od razu o pepe

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
aaaa chodzi Ci o tą pepe co stoi w dużej donicy na środku?
poprosimy gospodynię o zrobienie przybliżenia, będziemy oglądać
poprosimy gospodynię o zrobienie przybliżenia, będziemy oglądać

Gdzie tam na środku
ale o to samo Monisiu chodzi
Iwonko - zbliżenia prosimy 

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonka, zapraszam na konsultacje do mojego fiołkowego wątku (na stronę 98). Może mój fiołek z jakimś twoim ci się skojarzy 

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fiołeczki pięknie u Ciebie wyglądają i kwitną. Ale wrócę jeszcze do tematu Grudni, ja moich ani nie przechładzałam ani nie przesuszałam a wszystkie obsypane pąkami nawet ten "babciny" choć jego pączki są jeszcze malutkie.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
ooooo miałaś robotę widzę
ładnie Ci poszło, fiołaski listeczkami widać na baczność stoją sztywne takie, zadowolone z przeprowadzki

ładnie Ci poszło, fiołaski listeczkami widać na baczność stoją sztywne takie, zadowolone z przeprowadzki

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Iwonko widzę napracowałaś się przy tych fiołeczkach.
Teraz to będą śmigać z kwitnieniem i wszystkie będziesz mieć tak cudownie kwitnące.

Teraz to będą śmigać z kwitnieniem i wszystkie będziesz mieć tak cudownie kwitnące.

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Haha...ale tutaj pogaduszki fajne są...
Chyba się rozsiądę i poczytam...
Iwonko, oczywiście, pochwalę Twoje fiołki
A kiedy Ty Kobietko Odpoczniesz od ciągłego przesadzania...no, ja tez kupiłam kolejne 50 litrów ziemi

Chyba się rozsiądę i poczytam...
Iwonko, oczywiście, pochwalę Twoje fiołki

A kiedy Ty Kobietko Odpoczniesz od ciągłego przesadzania...no, ja tez kupiłam kolejne 50 litrów ziemi

Zmęczyła nam się dziewczyna fiołkami i cały weekend odpoczywa, ale .. może już wystarczy?
Iwonko przywykłam do Twojej częstej obecności
gdzieś ty?

Iwonko przywykłam do Twojej częstej obecności

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Faktycznie zmęczona bo cisza zaległa !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02

Może i pięknie było, ale trochę inaczej...eM miał imieninowych gości i pozwolił mi ich nakarmić...

Odpoczywać będę dopiero dzisiaj, bo Lidka ma rację, jestem zmęczona...sprzątaniem po gościach

Zostawili też trochę koloru w postaci cudownego, różowo-fioletowego cyklamena.
W tej chwili możecie zacząć robić zakłady, jak szybko "padnie", bo niestety nie potrafię postępować z tym kwiatkiem, choć teorię mam obcykaną na piątkę

Z uwagą przeczytałam toczącą się dyskusję i powiem Wam, że sama pogubiłam się na własnym parapecie

...to jak rozmowa głuchego z niewidomym o kolorach

Jedyne, co zrozumiałam, to to, że Marcie podoba się fiołeczek o różowych kwiatach.

Faktycznie jest uroczy i na dodatek ma bardzo dekoracyjne liście i...młode rozetki. Reflektujesz

Zgodnie z waszymi sugestiami zrobiłam kilka zbliżeń. Moniko w donicy na środku parapetu rośnie pilea

Po prawej i lewej można dojrzeć liście peperomii (fioletowe donice), a między nimi w zielonych osłonkach królują fiołki.
Zauważyłam, że większość moich roślin uwielbia wschodnie parapety. Jeżeli zobaczę, że którejś coś dolega, to zaraz "ląduje" właśnie tutaj.
Peperomie rosną tutaj wyśmienicie. Oczywiście staram się, jak najmniej je podlewać.

Justynko, Arletko, Agnieszko z fiołkami musiałam zrobić porządek, bo niektóre już miały "gęsią szyję", a i wyhodowanym z listka maluchom było już ciasno.
Wandziu zaraz sprawdzę, co to za cudo kwitnie u Ciebiewanda7 pisze:Iwonka, zapraszam na konsultacje do mojego fiołkowego wątku (na stronę 98). Może mój fiołek z jakimś twoim ci się skojarzy

Renatko to dowód na to, że czasami warto być trochę leniwymnuta23 pisze:...wrócę jeszcze do tematu Grudni, ja moich ani nie przechładzałam ani nie przesuszałam a wszystkie obsypane pąkami nawet ten "babciny" choć jego pączki są jeszcze malutkie.

Powiem Ci w zaufaniu, że mój babciny, też już ma pączki