dla Wszystkich
Maribat to Reo w rzeczywistości też wygląda jak z dżungli. Miałam już wcześniej tę roślinę, ale nigdy takich rozmiarów. Ta o której mowa przez przypadek straciła szczytową część, została więc przesadzona i wyeksmitowana na słoneczne okienko i... rośnie jak dzika. MOże jutro uda mi się zrobić fotkę z porównaniem wielkości.
Hipeastrum to Aphrodite-rzeczywiście niejednolity kolor-biało-różowy będzie-niedawno cebulę kupiłam i sama szalenie ciekawa jestem jak to na żywo będzie wyglądało
Michaeli jak to miło słyszeć/czytać, gdy facet pisze, że kocha kwiaty!!!
To mój drugi Hipe, pierwszy jeszcze się produkuje-jest to najzwyklejsza, czerwona odmiana, ale też piękna
justus, Ada, agarow, mroofka
Lidka które drugie? Amarylis? Oj się nie martw! Pokaże na pewno. Sama wyczekuję wielkiego otwarcia
Gosieńko próbowałam zmobilizować Kaśkę do podjęcia wysiłku umysłowego i stworzenia zagadki, ale zobaczymy co Kasik na to

Mnie się tam konkursowy pomysł bardzo podoba
Teraz zwrócę się do Was o pomoc. Jako, że okazja czyni złodzieja, to zajumałam sobie dzisiaj maleńkie Zielistki Curly Locks. Od dawna mi się podobają i poluję na nie, ale ceny jak to ceny-nie zawsze zadowalające. Moja dzisiejsza zdobycz jest naprawdę tycia, co widać dopiero na fotce z kieliszkiem. Oba ułamasy mają kawałki pędu-poradzcie czy ukorzeniać je w wodzie czy do od razu mycnąć do ziemi? I czy jest szansa, że takie maleństwa przeżyją? O ile zwykła Zielistka ukorzenia się i rośnie jak dzika bez problemu o tyle tej odmiany nigdy nie miałam a nie ukrywam, że marzy mi się zielistkowa dżungla

Uwielbiam ich kolorki