Chrapkowe doniczki :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Chrapkowe doniczki :)

Post »

Basiu, reo na tej fotce wygląda jak z dżungli, fantastyczne ujęcie ;:136
no i hipeastrum.. ie pomyliły mu się pory czasem? nie będzie chyba jednolity kolor?..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Reo - ślicznie, Uchwyciłaś jego kwiat.

Hipeastrum ma piękne pączki.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43

Post »

Reo pieknie, kolejny kwiat który uwielbia mrozy :)
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basieńko wiesz cudny kwiatek w życiu bym nie zgadła że to reo !! No to teraz to to drugie popilnuję co byś nie zapomniała pokazać jak kwitnie ! Basiu ja to tam w zagadkach wolna jestem jak nic starość ! :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

Cudne kwitnienia ;:180
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

Fajnie to reo kwitnie - pierwszy raz widzę jego kwiaty. Nie spodziewałam się po nim tego - myślałam, że tylko listeczki ma takie ładne.
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

;:138 Brawo Basiu za konkurs :D Fakt ...nie zgadłabym :oops: bo to moje jakoś głupio rośnie a o kwitnieniu to chyba mogę zapomnieć :( No to co? ...jutro nowe zgadywanki :wink: zapraszam :;230
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

;:196 dla Wszystkich :)

Maribat to Reo w rzeczywistości też wygląda jak z dżungli. Miałam już wcześniej tę roślinę, ale nigdy takich rozmiarów. Ta o której mowa przez przypadek straciła szczytową część, została więc przesadzona i wyeksmitowana na słoneczne okienko i... rośnie jak dzika. MOże jutro uda mi się zrobić fotkę z porównaniem wielkości.
Hipeastrum to Aphrodite-rzeczywiście niejednolity kolor-biało-różowy będzie-niedawno cebulę kupiłam i sama szalenie ciekawa jestem jak to na żywo będzie wyglądało :)

Michaeli jak to miło słyszeć/czytać, gdy facet pisze, że kocha kwiaty!!! ;:167
To mój drugi Hipe, pierwszy jeszcze się produkuje-jest to najzwyklejsza, czerwona odmiana, ale też piękna :)

justus, Ada, agarow, mroofka ;:196

Lidka które drugie? Amarylis? Oj się nie martw! Pokaże na pewno. Sama wyczekuję wielkiego otwarcia :)

Gosieńko próbowałam zmobilizować Kaśkę do podjęcia wysiłku umysłowego i stworzenia zagadki, ale zobaczymy co Kasik na to :) Mnie się tam konkursowy pomysł bardzo podoba :)

Teraz zwrócę się do Was o pomoc. Jako, że okazja czyni złodzieja, to zajumałam sobie dzisiaj maleńkie Zielistki Curly Locks. Od dawna mi się podobają i poluję na nie, ale ceny jak to ceny-nie zawsze zadowalające. Moja dzisiejsza zdobycz jest naprawdę tycia, co widać dopiero na fotce z kieliszkiem. Oba ułamasy mają kawałki pędu-poradzcie czy ukorzeniać je w wodzie czy do od razu mycnąć do ziemi? I czy jest szansa, że takie maleństwa przeżyją? O ile zwykła Zielistka ukorzenia się i rośnie jak dzika bez problemu o tyle tej odmiany nigdy nie miałam a nie ukrywam, że marzy mi się zielistkowa dżungla :) Uwielbiam ich kolorki :)

Obrazek

Obrazek
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

Basiu to do mnie biegusiem...konkurs :D
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Baśka tak o amarylisa mi chodziło . A tak ten tego to ja tu na poranną kawę do mojej pyskolichy lecę i co ??????? Ano drzwi przed nosem mi zamknęła !!!!!!! ;:99
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawaj Lidzia na tą kawę. Zaparzę jeszcze dwie biegusiem bo swoją właśnie spiłam :) I mi się tu nie bocz od rana :)
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halooooo! Czy ktoś mi powie jak ukorzenić te Zielistki??? Halo, halo!!! Gdzie się podziali Ci wszyscy specjaliści od ukorzeniania lub od Zielistek???
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Basiu ja ukorzeniałam w wodzie, nie wiem jak w ziemi, bo nie próbowałam. W ogóle, to mam 2 szt do ukorzenienia. Chcesz?
Rosną jak wściekłe :D
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu jeśli te Zielistki to te pokręcone, czyli "Curly Locks" to ja baaaaaaardzooooo chętnie :heja
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Nie moje są proste :D Nawet nie wiedziałam, że są wykrętaski :oops: Muszę się w takim razie porozglądać, a jak nic nie znajdę, to za jakiś czas się ;:109 do Ciebie ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”