U Oliwki
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: U Oliwki
Ufff, a już myślałam, że tylko mnie dopadło takie "działkowe zmęczenie" ...
Pod wpływem Forum zimą nabyłam książkę E.Radziula i przez kilka wieczorów miałam cudowną lekturę. Potem wertowałam ja na wyrywki i odkrywałam na nowo.
Pod wpływem Forum zimą nabyłam książkę E.Radziula i przez kilka wieczorów miałam cudowną lekturę. Potem wertowałam ja na wyrywki i odkrywałam na nowo.
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja już kilka dni temu pisałam,że...czuję się zmęczona a tu okazuje się,że jest nas więcej.Czyli nie muszę mieć wyrzutów sumienia.U mnie skutkuje to większą zawartością portfela bo niewiele zamawiam 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Oliwko, no nie żeby tak narzekać , kiedy jeszcze przed nami piękna słonoczna jesień, ale dopiero za miesiąc
Pokaż jakieś piękne kwiaty to zaraz uśmiech u wszystkich zagości

Pokaż jakieś piękne kwiaty to zaraz uśmiech u wszystkich zagości

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Majko - ta moja nawet teraz nieźle powtarza, wypuściła dość długie pędy, tak z 1,5 metra i kwitnie na ich szczycie. Jakoś tak niezbyt wiele oczekuję od tej odmiany, więc i rozczarowanie nią proporcjonalnie mniejsze, ale żeby tak wyrzucać?

Olibabko - strasznie dziękuję! Na pewno się przyda!
100krotko - zdroworozsądkowe podejście

Kasiu - a nie mówiłam, że świetna?

O stawie torfowym pierwsze słyszę

A tak w ogóle to w wątku Kattki wyczytałam, że ktoś z naszego forum się do niego wybierał osobiście

Wiesiu - oj widać to zmęczenie materiału, zwłaszcza na roślinach. Jakieś takie wymięte są

Sylwano - akurat na brak słońca teraz nie mogę narzekać, bo u nas od kilku dni są upały. W dodatku jest parno i straszna duchota do tego dochodzi. Nawet już zatęskniłam za przyjemnym chłodem

Krysiu - jak wiele razy pisałam, jego książki są świetne! Polecam gorąco. I do czytania, i do oglądania.
Ogórki na kompoście, powiadasz? A mój kompost tak bezużytecznie sobie leżakuje

Kasiu - brunnera to coś innego niż ułudka, choć kwiaty mają dość podobne. ta pierwsza jest o wiele większa od tej drugiej, bo właściwie ułudka to roślina zadarniająca.
Tu.jo -to tak jak ja

Zresztą pracować w ogrodzie też mi się nie chce jak i Tobie...
Aszko - chyba zdecydowanie jest nas więcej. u mnie to tak nie działa - czyli niej wydaję, bo jednak kupuję, a potem nie chce mi się tego sadzić

Toniu - czyli to prawda że powtarza!

Aż tak bardzo to znowu nie narzekam....

- oliwka
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
To nie Ty narzekałaś tylko inne kobietki hi...
Pięknie pokazujesz Swóje zakątki.

Pięknie pokazujesz Swóje zakątki.

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Piękne trawska
Oliwko , czy one wymagają suchych stanowisk?
Jak nazywa się ta kępa bordowo zielona po prawej stronie na fotce z podpisem :miskanty w buszu?
Ładne to to

Jak nazywa się ta kępa bordowo zielona po prawej stronie na fotce z podpisem :miskanty w buszu?
Ładne to to

- oliwka
dziękuję
Miskanty suszy nie lubią, bardziej odpowiada im wilgotniejsze stanowisko. Na suchym to może i urosną, ale mniejsze.
Bordowa kępa to sadziec w odmianie Chocolate. Też mi się podoba, bo przez cały sezon tworzy piękny akcent kolorystyczny.

Miskanty suszy nie lubią, bardziej odpowiada im wilgotniejsze stanowisko. Na suchym to może i urosną, ale mniejsze.
Bordowa kępa to sadziec w odmianie Chocolate. Też mi się podoba, bo przez cały sezon tworzy piękny akcent kolorystyczny.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Trawki cudne!
To moja nowa miłość
To moja nowa miłość

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
W takim razie miskanty u mnie będą miały wymarzone warunki-wilgotno, dużo słońca, trochę gruzu w ogólnej glinie
Ogród mnie w tej chwili zniechęca, bo jednak arachnofobia trzyma się mocno. Pełno tego "dobra" w każdym zakamarku
Zacznę dobrze się czuć pod koniec września, gdy zwierzęta poznikają. Powojniki powtarzają, niektóre róże też, ale jakoś nie cieszy-niechętnie wychodzę do ogrodu 

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Mam podobny nastrój , ale to przez pogodę
Obiecywali po 30 st u nas i co? Nic. Znowu wszystko mokre, a miałam cebulki sadzić i nowe hortensje
Nie poddaje się jednak i liczę na poprawę pogody. Może expo lepiej na mnie zadziała.
Licze na to 

Jakie cudne te trawy...nabyłam 4 ale marzą mi się takie spore kępy jak u Ciebie....ślicznie wygladają. 

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Piękne miskantusy, i tak ładnie sienazywają - ja lubię niemieckie nazwy roślin
Te zwiewne kolory świetnie komponują z czerwono - purpurowymi akcentami. Chciałabym znaleźć miejsce na jeszcze parę dużych traw, niestety, jeden Zebrinus i Malepartus muszą wystarczyć ;-)

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jak ślicznie wygląda łoboda w sąsiedztwie srebrzystego miskanta!
Mam chyba takiego brazowawego, jak pokazałas na 3-cim zdjęciu, ale nie jestem pewna.
Jak zrobie mojemu zdjęcie, to poproszę Cię o identyfikację, dobrze?

Mam chyba takiego brazowawego, jak pokazałas na 3-cim zdjęciu, ale nie jestem pewna.
Jak zrobie mojemu zdjęcie, to poproszę Cię o identyfikację, dobrze?