Księżycowe rabatki u Adki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Księżycowe rabatki u Adki

Post »

Krysiu! Zważywszy na to, że w zasadzie sezon sie skończył, to nie musisz nic w ogrodzie działać :-) Działaja tylko spóźnialscy: sadzą róże, coś tam sprzątaja, kopczykują... Ale nie ma i tak co robić. Więc odpoczywajmy!!! ;:128
A wracając do poprzednich Twoich zdjęć, to chryzantemy fajne są! Latem mają. ładne, całkiem zdobne liście, a jesienią długo kwitną! (przynajmniej tej jesieni)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu współczuję bólu kolana, mam nadzieję, ze ból w końcu odpuści. Życzę zdrówka ;:196
Chryzantemy prześliczne,a takie wysokie to i z daleka widać :D
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A co z tym kolanem się dzieje? Może coś wspólnie doradzimy?
Bo jeśli to ból reumatyczny to najlepsza jest krioterapia :-) Wiem, bo od 6 lat mam spokój :-)
Na jakieś tam inne stany zapalne najlepiej mi pomagał Olfen żel, a jeszcze lepiej w tabletkach (po posiłku!!!)

Jak mnie kiedyś jakiś doktor dorwie... za te porady :roll: :;230
No, ale z drugiej strony od lat nic mi nie dolega, wiec trzeba się doświadczeniem dzielić :-)
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Krysiu, widzę, że ciągle jeszcze cierpisz. Dobre w tym to, że tylko fizycznie, bo i tak w ogrodzie nic teraz nie robimy.
Myślę, że byłoby Ci bardziej przykro. Kuruj się i zdrowiej. ;:196
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Krysiu , tęsknię za Tobą w Twoich księżycowych.......śnieg ich jeszcze nie przykrył.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Muszę zajrzeć i w księżycowe. Myślałam, że będą spały przez okres zimowy, ale ponieważ jeszcze jesień, to coś wystukam. Na działce nie byłam ponad 2 tygodnie. Pusto, ponuro, nie nastraja do odwiedzin. Jestem na etapie szycia zimowych ubranek dla hortensji ogrodowych. Planowałam co prawda, że nie będę owijać, ale żal mi się ich zrobiło i dam włókninę licząc, że może jednak zakwitną.
Noga wreszcie trochę doszła do siebie.

Syberia pytała się co jest z kolanem - naciągnięte wiązadła pod- i przykolanowe. Ponieważ one są podobno słabo ukrwione, to długo się regenerują. Do wiosny powinno być wszystko w porządku. Stosowałam wszystko co mi poradzono - najlepiej mi jednak pomaga końska maść rozgrzewająca. Niektórzy mogą się z kuracji nią śmiać, ale ja czułam po niej poprawę. :D

Gorzatko. Jesteś taka drobiazgowa. :wink: Ty wiesz o czym pisałam :;230

Izuniu. Ty jak zwykle miła - dzięki. Jak pisałam z kolanem lepiej i przestałam szarżować. Mam jeszcze do okrycia kilka roślinek i okopczykowanie kilkanaście róż, a jak nie zrobię - trudno. Mam nadzieję, że nie wymarzną całkowicie.

Miłeczko. Jak jestem w tym roku właśnie taka spóźnialska, ale ponieważ faktycznej zimy jeszcze nie ma i u nas w najbliższych dniach jej nie zapowiadają to się nie spieszę. :D

Agnieszko. Dziękuję. Chryzantemki w tym roku miały możliwość długo nas cieszyć swoją urodą. Muszę w następnym roku rozejrzeć się za kilkoma niskimi.

Adrianko. Już jest na szczęście lepiej. Liczę, że do wiosny będzie dobrze.

Olu. ;:196
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Krysiu cieszę się,że z kolanem lepiej.....mojej mamie też pomaga maść końska....mnie ostatnio nawala łokieć i chyba też zacznę ją stosować.... :D ,na działce byłam tydzień temu...świeciło słońce to nie było ponuro a Igusiowe żurawki dodawały koloru......
x-d-a

Post »

Krysiu, jakoś nie doczytałam wcześniej, że masz kłopoty z kolanami...Życzę więc dużo zdrówka!
Tęsknimy bardzo za wiosną i ogrodami, ale ta zima jest nam bardzo potrzebna ;:108 Po to, żeby odpocząc, zregenerować, zdrowie, nabrać sił i w marcu ruszyć do naszych roślinek ze śpiewem na ustach ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU ;:196 teraz czas na regeneracje . Fajnie ,ze masz sie juz lepiej a zimą przejdzie wszystko byle wiosną znow nie przeforsować . Niestety kolana, łokcie, biodra , kręgosłupy ach wszystko się krzani ,ale nie poddajemy się. Tez od 15 mam masaze na kręgosłup . Kuruj sie i oszczędzaj siły
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

ada.kj pisze:

Syberia pytała się co jest z kolanem - naciągnięte wiązadła pod- i przykolanowe. Ponieważ one są podobno słabo ukrwione, to długo się regenerują. Do wiosny powinno być wszystko w porządku. Stosowałam wszystko co mi poradzono - najlepiej mi jednak pomaga końska maść rozgrzewająca. Niektórzy mogą się z kuracji nią śmiać, ale ja czułam po niej poprawę. :D

Aduś kochana, zdrowiej. ;:167
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

ada.kj pisze: Gorzatko. Jesteś taka drobiazgowa. :wink:
Czepialska! :;230 nie bójmy się nazywać rzeczy po imieniu!
Ty za to jesteś nad wyraz uprzejma, ujmując to w powyższy sposób :wink:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Cieszę się, że z kolanem lepiej. I wcale nie zamierzam się śmiać z maści końskiej, bo u mnie w rodzinie też ma swoich amatorów.
To u Was też trzeba opatulać hortensje ogrodowe? Myślałam, że na polskim biegunie ciepła kwitną i bez tego ;:224
Jeśli trzeba to trzeba. Ja swoje przykrywam a i tak nie kwitną albo kwitną słabiutko ( 1-2 kwiatki na krzaku)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...jestem i podziwiam jeszcze wszystkiego nie zobaczyłam ...ale już widzę cudowności masz na działeczce... :)
...muszę ;:65 od początku pomalutku jak przystało na babcię :;230
...Krysiu to prawda ,-przyjaciół poznaje się w biedzie-...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Krysiu, i ja życzę szybkiej regeneracji kolana ;:196 stosowałaś kiedyś maść kasztanową? Moja mama twierdzi, że ta maść czyni cuda.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Krysiu,tęsknie za wiosna i Waszymi działeczkami:Księżycową i Comciową....oj, zawitam,zawitam-możesz mnie nawet do jakiejś "roboty" zaangażować........ :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”