Ogórek w gruncie cz.1
-
- 200p
- Od: 3 maja 2011, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogórek w gruncie
Dzięki forumowicz !! Szklarnia stoi na kafelkach więc nic tam nie wykopię, ale pogoda jest rewelacyjna teraz, ciepłe noce, więc jak mam wykopać taki dołek to tylko poza folią. Mam nadzieję że poskutkuje?
aha - dołek chyba nieco głębszy musi być - bo sam pojemnik na ok 35cm wysokości - rozumiem że ma się w tym dołku schować - i stąd ten kopczyk?
aha - dołek chyba nieco głębszy musi być - bo sam pojemnik na ok 35cm wysokości - rozumiem że ma się w tym dołku schować - i stąd ten kopczyk?
Powinno poskutkować. Nie wiem jaki wysoki masz ten pojemnik z ogórkami. Rzecz w tym ,by wsadzić go głębiej jakieś 10-15 cm niż wynosi wysokość skrzynki, by ogórki wypuściły jeszcze dodatkowo korzenie przybyszowe. Zakopanie pojemnika pozwoli Ci utrzymać w miarę jednakową wilgotność gleby i zasobność w pokarm.
Powodzenia.
PS Kopczyk jest po to, by ogórki wypuściły jak najwięcej korzeni przybyszowych.
Powodzenia.
PS Kopczyk jest po to, by ogórki wypuściły jak najwięcej korzeni przybyszowych.
Myszko, jeszcze jedna ważna rzecz.Gdyby przy wykopywaniu dołka pokazała sie na jakiejś głębokości martwica, tą część gleby należy złożyć osobno i nie używać do zasypywania skrzynki.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:

Asia
-
- 200p
Dziękuję jeszcze raz - tak zrobię jutro z samego rana - (bądź nieco później
) pojemnik ma 35cm wysokości, więc dołek pół metrowy powinien im starczyć - jak nie to dam im popalić i zakiszę sobie miniaturki
Oczywiście dam im popalić mimo to, bo jak mniemam - zanim zasypię je troszeczkę żeby się lepiej ukorzeniły - to bez tych mini ogóreczków pod ziemią...
Pomogoro - dziękuję za poświęcenie czasu, i zobaczymy jak to będzie. Martwi mnie jednak brak męskich kwiatów. Przypatrywaliśmy się dziś z mężem po kilka razy, i nie znaleźliśmy niestety.
...trzmiele w szklarni pobzykały sobie - z wszelakim rozumieniem tego słowa... i odleciały

Oczywiście dam im popalić mimo to, bo jak mniemam - zanim zasypię je troszeczkę żeby się lepiej ukorzeniły - to bez tych mini ogóreczków pod ziemią...
Pomogoro - dziękuję za poświęcenie czasu, i zobaczymy jak to będzie. Martwi mnie jednak brak męskich kwiatów. Przypatrywaliśmy się dziś z mężem po kilka razy, i nie znaleźliśmy niestety.
...trzmiele w szklarni pobzykały sobie - z wszelakim rozumieniem tego słowa... i odleciały

Myślę, że i w Jaworze doczekasz się deszczu i to nie małego.
http://pogoda.onet.pl/1,787,38,miasto.html
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- 200p
A ja jestem z Yorkuforumowicz pisze:Myślę, że i w Jaworze doczekasz się deszczu i to nie małego.
Pozdrawiam

http://www.weatheronline.pl/WlkBrytania/York.htm
Myszko
Skoro świt ..tfu..tfu.. w ręce i do roboty

PS Ta pogoda to dla Pelasi
Skoro świt ..tfu..tfu.. w ręce i do roboty

PS Ta pogoda to dla Pelasi
-
- 200p
To skoro świt - to idę spać...
(teraz już mi się nie chce "pracować"
)

No tak. Kto by myślał o pracy naoglądawszy się tyle trzmieli

-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
forumowicz ,taka pogoda jest zapowiadana od trzech dni..forumowicz pisze:Myślę, że i w Jaworze doczekasz się deszczu i to nie małego.
Pozdrawiam

Też Cię pozdrawaim Asia
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
Ja póki co ogórków sobie jeszcze nie zakiszę.... Dopiero co się zaczęły pokazywać żeńskie kwiatki.
Pogoda na onecie jest bardzo mało wiarygodna, polecam twojapogoda.pl , mnóstwo ciekawych rzeczy, pogoda i nie tylko.
Pogoda na onecie jest bardzo mało wiarygodna, polecam twojapogoda.pl , mnóstwo ciekawych rzeczy, pogoda i nie tylko.
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
forumowicz ,taka pogoda jest zapowiadana od trzech dni..a tu tylko piz..i a deszczu niet
Sucho jak cholera .A mój chlop nie che mi nanieśc do beczki wody bo mówi ,ze deszcze zapowiadają
![]()

Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
- rafik_ptp
- 100p
- Od: 5 mar 2011, o 09:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A u mnie zadomowił się w ogórku przędziorek
Mimo że tydzień temu pryskałem Talstarem (ale jednak jest za słaby) teraz spróbuję zastosować Vertimec
W ogóle widzę że ta odmiana którą mam bardzo przypasowała przędziorkowi
A to fotka (z netu bo mi się nie chce w deszcz latać z aparatem
ale moje liście tak właśnie wyglądają - nie wszystkie oczywiście, są takie "place" porażone).

Mimo że tydzień temu pryskałem Talstarem (ale jednak jest za słaby) teraz spróbuję zastosować Vertimec

W ogóle widzę że ta odmiana którą mam bardzo przypasowała przędziorkowi

A to fotka (z netu bo mi się nie chce w deszcz latać z aparatem

Uprawa warzyw dla jednych jest przyjemnością , dla mnie jest sposobem zarabiania pieniędzy co wcale nie znaczy że nie sprawia mi to dużo przyjemności ;)
Pewno posiałaś jakąś odmianę ustaloną. One tak mają. Najpierw ogórek pełni funkcję ozdobną mając dzikie mnóstwo kwiatów męskich. Kiedy mężczyźni się wystrzelają najczęściej przychodzi mączniak i... po zawodach.patasko pisze:Dopiero co się zaczęły pokazywać żeńskie kwiatki.
Pozdrawiam