Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

Na szczęście ten komputer i to miejsce głównie ja okupuję :wink: , a nabytek ustawiłam pod biurkiem. Trudno, będzie musiał trochę wytrzymać w ciemności. A żeby nie było aż tak tajemniczo - to bananek :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Byle by nie za długo, bo to roślina lubiąca jasność. ;) Musisz mieć sporo miejsca w domu skoro kupiłaś bananowca.
Ach Ci nasi mężowie, mój do tej pory nie zauważył żółtej gerbery, choć stoi w miejscu bardzo widocznym. A ja nie mam zamiaru go informować, bo jeszcze by mnie zaczął rozliczać. :;230
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aż tak dużo miejsca nie mam. Planuję upchnąć go w sypialni, więc na pewno będzie na widoku. Póki co, otrzymałam poradę od Pani Kasjerki, że roślinka lubi bardzo dużo wilgoci (jak papirus :shock: ) i glinianą doniczkę. Gdybym teraz zaczęła go przesadzać, to by się na 100% rzucił w oczy :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Bananki są urocze... szczególnie jak dostają ciapek na listkach...
hihihi... wyjmij biedaka spod biurka i wynieś na balkon :wink:
moje odkąd stanęły na dworze zaczęły bardzo szybko rosnąc, niestety z jednej doniczki zrobiło się cztery i znowu nadają się do rozsadzenia... bardzo płodne :roll:
jak Twój będzie też tak szybko się rozmnażał to możecie za niedługo w lesie bananowym sypiać :wink:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

Ojejku dziewczyny nie straszcie ja też mam bananowca z tego samego źródła - stoi na parapecie od dzisiaj w nowym domciu bo jakiegoś pająka wczoraj zauważyłam jak na nim sobie pajęczynę rozwinął - przez 3 min odkurzaczem wciągałam ziemię i przegapiłam moment zlikwidowania tej paskudy - wessałam połowę ziemi z doniczki no więc musiałam go do nowej doniczki wsadzić - no więc co ja z nim zrobię jak taki wielgaśny będzie :?: no ale... mam bananowca już drugi raz bo pierwszy padł więc nie wiem czy tego utrzymam :|
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

:;230 padłam ze śmiechu... Dobrze że bananek się nie dał wciągnąć :wink:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pani Kasjerka też mnie postraszyła, że to bardzo szybko rośnie, ale nie wypadało mi się wycofać, bo już go zdążyła skasować :wink: .
Walka z pająkiem - ekscytująca ;:333 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
diament79
200p
200p
Od: 15 lut 2008, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój wczoraj nie zauważył dwóch storczyków... Nie obchodzi go co tam sobie hoduję dopóki nie musi robić półki :;230
Może Twój też nie zauważy bananowca? ;:224
ZAPRASZAM do oglądania mojej skromnej kolekcji,Proszę też o porady odnośnie pielęgnacji.Ogrodowe i Domowe
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

Dziewczyny nie dodałam że okropnie się pająków boję i to jest tak że jak go zobaczę to od razu panika ... lubię jak we wannie taki łazi - od razu go zalewam - wiem że to też chce żyć ale... z dala ode mnie :;230 Ale i z tym pajakiem wygrałam walkę dobrze że własnie jak Anjja zauważyła odnóżki bananowca nie wciągło :;230

pozdrówki
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepraszam, że ja tak z doskoku, ale dziś z kolei walka z ogórami ;:134 (jeszcze jakieś 6 słoików i to będzie wszystko na dziś).
Diamencie - obawiam się, że zauważy i znów będę wysłuchiwać, że wydaję niepotrzebnie peeleny, że ludzie się z nas śmieją, itp. :wink:
Agarow - gratuluję refleksu, no bo tak grzebać później w worku od odkurzacza to żadna przyjemność :wink: . U mnie na ścianie właśnie siedzi od kilku godzin taka pokraka, ale coś mam za daleko do tej ściany :) . Z resztą mam zakaz mordowania na ścianach, szczególnie uciążliwy w przypadku komarów :wink: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Wiktorio, każda z nas ma chyba podobny problem, ja właśnie zastanawiam się jak tu upchnąć parę kaktusów, żeby nie wpadły w oko ;:223
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Ach te nasze chłopy :;230
Wiktorio, a jeśli chodzi o aksamitki, to ja bym zostawiła, taki gąszcz może fajnie wyglądać, a co będzie za dużo to bierz do wazonu, w donice..itd..
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

agarow ja też panicznie boję się pająków, więc rozumiem. Zasadniczo bez odkurzacza podchodzę tylko do naprawdę małych sztuk lub tych rachitycznych z cienkimi nóżkami. W wannie też mi pasuje, jak siedzi, od razu ma prysznic.
U mnie mam wrażenie, że małż nie zauważył drugiego mirtu, może dlatego, że kupiłam bliźniaczą osłonkę i może myśli, że mu się dwoi w oczach :;230
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rapunzel - z tymi bliźniaczymi osłonkami faktycznie może być coś na rzeczy :) .
Nyskadu - ja przeważnie, kiedy mam nowego fikusa, to dosadzam go do wspólnej doniczki z innym. Natomiast z tym banankiem może być problem, bo nie mam nic zbliżonego :wink: .
Stokrotkaniu - w tym roku aksamitkom nic nie grozi - nie będę ich wyrywać. Zagrożone mogą czuć się ich przyszłe dzieci :D , bo w przyszłym roku planuję je trochę ujarzmić.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Zawsze możesz męża ochrzanić, że wyrzuca skórki z banana do ogródka i z nasion wyrosło :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”