Gieniu to Lady Neva masz ją, wysyłałam ci ją. Jakby nie zakwitła w tym roku zrobię to jeszcze raz, rozsadziłam i powinny być większe sadzonki. To mój ulubiony pająk
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Ewo dziękuję za nazwę tego pięknego irysa,ja z kosmitów mam dwa TB-ALABASTER UNICORN i TB-SOLAR FIRE.Pokazujesz piękne kwiaty dziękuje za już proszę o jeszcze
zwkwiat witaj, zaglądaj częściej. Gieniu kwiatka nie mierzyłam ale ma ponad 20 cm, płatki w miarę szerokie, jest bardzo dekoracyjny. Na początku średnio się rozrastał, ale w minionym sezonie bardzo się podzielił i dlatego słabo zakwitł. Rozdzieliłam poszczególne sadzonki i rozsadziłam, nie wiem czy w tym roku zakwitnie. Halino cieszę się, że zaglądasz. Jurku mam też te dwa irysy i jeszcze kilka innych kosmitów jeszcze mi nie kwitły, bo to nowe nabytki. Już nie mogę się doczekać nowego sezonu. Jak masz zdjęcia swoich kosmitów to wstaw do mojego wątku. Aniu to irys japoński, ma ogromne kwiaty ok 18-20cm.
Dla odmiany jeżówki i margaretki.
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Ewuniu ale mi się słodko zrobiło, jak zobaczyłam te cudne margaretki
Już nie mogę się doczekać, kiedy te Twoje/moje margaretki zakwitną w moim ogrodzie, ale one są CUDNE !!!
Jak rozrosną Ci się jeżówki, to proszę pamiętaj o mnie Mam tylko różową leczniczą.
Ewka , nie tylko z liliowcami ,,szalejesz'' , kilkanaście odmian jeżówek Czy już wysiewałaś nasiona nowych odmian jeżówek Nie zbierałem nasion ze swoich , może warto
Jeszcze nie wysiewałam, ale nasionka zebrałam, zobaczymy czy coś wzejdzie, tak w sumie z tymi co jeszcze nie kwitły mam ok 20 odmian. A jeszcze mam ok trzydzieści kilka odmian żurawek, ok 300 odmian irysów, z 50 odmian tulipanów, dużo lilii po prostu maniaczka
Ewo Jestem pod wrażeniem margaretki .Ja posiałem w tamtym roku zwykłe ,ale taki rarytasik ,by ładnie wyglądał.
Jeżówki też piękne .Ja zebrałem nasionka ze swojej różowej ,ale tylko z jednego kwiatostanu i nie wiem czy coś wzejdzie ,ale warto próbować.Piękna ta nakrapiana lilia .Twoje kolekcyjki są super jest na czym zawiesić oko