Canna - Paciorecznik cz.2

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Canna - Paciorecznik cz.2

Post »

drozd jestem nowa siedzę przy laptopie i cały czas czytam wszystkie wszystkie posty.Jestem oczarowana wiedzą którą posiadasz i zaangażowaniem w uprawę canny.Podziwiam i ja również jutro biegnę do sklepu po tą roślinę.Zaraziłam się od was .Pozdrawiam
Zapraszam
Moj Ogrod
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p
Od: 29 sie 2010, o 11:30

Post »

Oj zaraźliwe jest i to bardzo :wink: Kilka skiełkowanych nasionek Canny już w pojemniczkach, czekam aż zbierze się reszta i zachodzę w głowę gdzie ja się z tym wszystkim podzieję :shock: ;:14 Ktoś ma wolny parapet na zbyciu..? ;:224
pozdrawiam, Anita
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witam Cię serdecznie Kajbar jak każdego nowo przybyłego miłośnika tych roślin. Ogrody nasze pięknieją z roku na rok a kanny na pewno przyczynią się do ich świetności. Każdemu kto ma ma taką możliwość posadzenia choć kilku szt. w swoim ogrodzie bardzo polecam. Wybór jest ogromny i każdy coś znajdzie odpowiedniego dla swojego ogrodu, tarasu a nawet balkonu.
Nie wiem czy przeczytasz jeszcze ten post przed zakupami ale pamiętaj nie sugeruj się opakowaniem tylko patrz co jest w środku. Sadzonka musi być zdrowa z przynajmniej z jednym kiełkiem.
Brawo Antko
Będzie plantacja. Mówią,że od przybytku głowa nie boli a parapetu kawałek mogę odstąpić, bo cały nie ale szybko, bo jutro może być zajęty :wink:
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
x--A-4
Konto usunięte na prośbę.
Od: 27 mar 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Andres74 pisze:Obrazek
Po 48 godzinach:
Obrazek
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Januszu czy one mogą stać jeszcze w piwnicy czy powinienem je przenieść do domu? z braku miejsca wolałbym je czym później w domu tym lepiej :)
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p

Post »

Januszu, to ja się piszę na tą wolną część twojego parapetu :;230
A tak wczoraj wyglądały moje nasionka Cann przed wsadzeniem do ziemi. Mam nadzieję, że niedługo będą takie jak Andresa 74 :wink:

Obrazek :D
pozdrawiam, Anita
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ładnie rosną Anders. Z każdym dniem da się zauważyć świeże przyrosty. Mają przecież tyle zielonej masy do wytworzenia, że nie mogą sobie pozwolić na lenistwo.
Adrian
Spokojnie możesz jeszcze przetrzymać w chłodnym miejscu przynajmniej przez te mrozy ale już w pierwszych dniach marca trzeba zabrać do ciepła.
Anitko
Cztery kiełki po prawej stronie są zabrudzone ziemią czy mają czarne plamy? Nie podobają mi się. Może mylę się ale mogą z ziemi nie wyrosnąć. Pierwsze dwa widać dokładnie,że są zdrowe.
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p

Post »

O nie, tylko nie to.. :cry: To może być ziemia, bo jak pisałam wcześniej, zapomniałam o Twoich radach względem słoika i z rozpędu posadziłam do doniczki. Na drugi dzień po konsultacjach z tobą wygrzebałam je z ziemi i przeniosłam do słoika. Nie opłukałam nasionek z tej ziemi. Sporo tej ziemi na wacie jest,ale czy to-to :? Nic to, czas pokarze,ale chciałabym żeby choć kilka się przyjęło ;:180
pozdrawiam, Anita
Awatar użytkownika
Sunrise
200p
200p
Od: 25 sty 2010, o 19:13

Post »

Dostałam dziś nasionka kann, dziękuję Janusz ;:3
Czytałam, że mam je włożyć do słoika na wacie, ale nie wiem czy trzeba je najpierw trochę spiłować czy to chodziło o inne nasionka?

Pozdrawiam,
Izabela
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasionka trzeba spiłować. Wata w słoiku ma być dobrze wilgotna. Przykryć słoik zostawiając otwór na dopływ powietrza.
Awatar użytkownika
Anna29
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 11:20

Post »

A moje przedszkolaczki wczoraj zostały posadzone do doniczek i stoją już w domu.
Tu kanny od Janusza
http://img338.imageshack.us/img338/673/ ... sadzen.jpg
A tu moje, które maja takie drobne czerwone kwiatki
http://img689.imageshack.us/img689/3981 ... okwiat.jpg
kajbar
200p
200p

Post »

Witaj drozd chciałam zapytać czy jest jest możliwość zakupić u ciebie kilka kann ale już takich które będę mogła wsadzić do gruntu w odpowiednim czasie. Ja mieszkam na wsi i u mnie w naszym sklepie ogrodniczym kann nie ma .Wiosną na rynku na pewno będą ale nie wiadomo jaki gatunek.Ostatecznie mogę pojechać do Łodzi ale to jest 120km.Od niedawna z Łodzi przeprowadziłam się na wieś.Jeżeli będzie taka możliwość to proszę mnie zapisać w kajecie.Napisz również co może będzie w sprzedaży pozdrawiam i czekam z niecierpliwością.
Zapraszam
Moj Ogrod
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Kupiłem dziś w obi kłącze cleopatry, bardzo ładne muszę przyznać ma 5 pączków ;:138 nawet chciałem je podzielić ale jednak posadziłem tak jak jest :D
kajbar
200p
200p

Post »

drozd proszę odpowiedz
Zapraszam
Moj Ogrod
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Czy nie przesuszyłaś kłączy? Już powinny wyrastać.
*
Kajbar Odpowiedź na PW
*
Adrian Dobrze zrobiłeś nie dzieląc sadzonki "Cleopatry" ona najsłabiej się rozrasta. Zauważyłem to u tej odmiany u siebie już od kilku lat.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”