Canna - Paciorecznik cz.2
Re: Canna - Paciorecznik cz.2
drozd jestem nowa siedzę przy laptopie i cały czas czytam wszystkie wszystkie posty.Jestem oczarowana wiedzą którą posiadasz i zaangażowaniem w uprawę canny.Podziwiam i ja również jutro biegnę do sklepu po tą roślinę.Zaraziłam się od was .Pozdrawiam
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj zaraźliwe jest i to bardzo
Kilka skiełkowanych nasionek Canny już w pojemniczkach, czekam aż zbierze się reszta i zachodzę w głowę gdzie ja się z tym wszystkim podzieję
Ktoś ma wolny parapet na zbyciu..? 

pozdrawiam, Anita
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witam Cię serdecznie Kajbar jak każdego nowo przybyłego miłośnika tych roślin. Ogrody nasze pięknieją z roku na rok a kanny na pewno przyczynią się do ich świetności. Każdemu kto ma ma taką możliwość posadzenia choć kilku szt. w swoim ogrodzie bardzo polecam. Wybór jest ogromny i każdy coś znajdzie odpowiedniego dla swojego ogrodu, tarasu a nawet balkonu.
Nie wiem czy przeczytasz jeszcze ten post przed zakupami ale pamiętaj nie sugeruj się opakowaniem tylko patrz co jest w środku. Sadzonka musi być zdrowa z przynajmniej z jednym kiełkiem.
Brawo Antko
Będzie plantacja. Mówią,że od przybytku głowa nie boli a parapetu kawałek mogę odstąpić, bo cały nie ale szybko, bo jutro może być zajęty
Nie wiem czy przeczytasz jeszcze ten post przed zakupami ale pamiętaj nie sugeruj się opakowaniem tylko patrz co jest w środku. Sadzonka musi być zdrowa z przynajmniej z jednym kiełkiem.
Brawo Antko
Będzie plantacja. Mówią,że od przybytku głowa nie boli a parapetu kawałek mogę odstąpić, bo cały nie ale szybko, bo jutro może być zajęty

Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Januszu czy one mogą stać jeszcze w piwnicy czy powinienem je przenieść do domu? z braku miejsca wolałbym je czym później w domu tym lepiej 

- NITKA
- 1000p
Januszu, to ja się piszę na tą wolną część twojego parapetu
A tak wczoraj wyglądały moje nasionka Cann przed wsadzeniem do ziemi. Mam nadzieję, że niedługo będą takie jak Andresa 74

A tak wczoraj wyglądały moje nasionka Cann przed wsadzeniem do ziemi. Mam nadzieję, że niedługo będą takie jak Andresa 74

pozdrawiam, Anita
- drozd
Ładnie rosną Anders. Z każdym dniem da się zauważyć świeże przyrosty. Mają przecież tyle zielonej masy do wytworzenia, że nie mogą sobie pozwolić na lenistwo.
Adrian
Spokojnie możesz jeszcze przetrzymać w chłodnym miejscu przynajmniej przez te mrozy ale już w pierwszych dniach marca trzeba zabrać do ciepła.
Anitko
Cztery kiełki po prawej stronie są zabrudzone ziemią czy mają czarne plamy? Nie podobają mi się. Może mylę się ale mogą z ziemi nie wyrosnąć. Pierwsze dwa widać dokładnie,że są zdrowe.
Adrian
Spokojnie możesz jeszcze przetrzymać w chłodnym miejscu przynajmniej przez te mrozy ale już w pierwszych dniach marca trzeba zabrać do ciepła.
Anitko
Cztery kiełki po prawej stronie są zabrudzone ziemią czy mają czarne plamy? Nie podobają mi się. Może mylę się ale mogą z ziemi nie wyrosnąć. Pierwsze dwa widać dokładnie,że są zdrowe.
- NITKA
- 1000p
O nie, tylko nie to..
To może być ziemia, bo jak pisałam wcześniej, zapomniałam o Twoich radach względem słoika i z rozpędu posadziłam do doniczki. Na drugi dzień po konsultacjach z tobą wygrzebałam je z ziemi i przeniosłam do słoika. Nie opłukałam nasionek z tej ziemi. Sporo tej ziemi na wacie jest,ale czy to-to
Nic to, czas pokarze,ale chciałabym żeby choć kilka się przyjęło 

pozdrawiam, Anita
- Sunrise
- 200p
- Od: 25 sty 2010, o 19:13
Dostałam dziś nasionka kann, dziękuję Janusz
Czytałam, że mam je włożyć do słoika na wacie, ale nie wiem czy trzeba je najpierw trochę spiłować czy to chodziło o inne nasionka?
Pozdrawiam,
Izabela

Czytałam, że mam je włożyć do słoika na wacie, ale nie wiem czy trzeba je najpierw trochę spiłować czy to chodziło o inne nasionka?
Pozdrawiam,
Izabela
- drozd
Nasionka trzeba spiłować. Wata w słoiku ma być dobrze wilgotna. Przykryć słoik zostawiając otwór na dopływ powietrza.
- Anna29
- 500p
- Od: 4 maja 2008, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A moje przedszkolaczki wczoraj zostały posadzone do doniczek i stoją już w domu.
Tu kanny od Janusza
http://img338.imageshack.us/img338/673/ ... sadzen.jpg
A tu moje, które maja takie drobne czerwone kwiatki
http://img689.imageshack.us/img689/3981 ... okwiat.jpg
Tu kanny od Janusza
http://img338.imageshack.us/img338/673/ ... sadzen.jpg
A tu moje, które maja takie drobne czerwone kwiatki
http://img689.imageshack.us/img689/3981 ... okwiat.jpg
Witaj drozd chciałam zapytać czy jest jest możliwość zakupić u ciebie kilka kann ale już takich które będę mogła wsadzić do gruntu w odpowiednim czasie. Ja mieszkam na wsi i u mnie w naszym sklepie ogrodniczym kann nie ma .Wiosną na rynku na pewno będą ale nie wiadomo jaki gatunek.Ostatecznie mogę pojechać do Łodzi ale to jest 120km.Od niedawna z Łodzi przeprowadziłam się na wieś.Jeżeli będzie taka możliwość to proszę mnie zapisać w kajecie.Napisz również co może będzie w sprzedaży pozdrawiam i czekam z niecierpliwością.
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod
Kupiłem dziś w obi kłącze cleopatry, bardzo ładne muszę przyznać ma 5 pączków
nawet chciałem je podzielić ale jednak posadziłem tak jak jest 

- drozd
Aniu Czy nie przesuszyłaś kłączy? Już powinny wyrastać.
*
Kajbar Odpowiedź na PW
*
Adrian Dobrze zrobiłeś nie dzieląc sadzonki "Cleopatry" ona najsłabiej się rozrasta. Zauważyłem to u tej odmiany u siebie już od kilku lat.
*
Kajbar Odpowiedź na PW
*
Adrian Dobrze zrobiłeś nie dzieląc sadzonki "Cleopatry" ona najsłabiej się rozrasta. Zauważyłem to u tej odmiany u siebie już od kilku lat.