początek mojej wielkiej przygody

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Davussum - początek mojej wielkiej przygody

Post »

U mnie miejsce jest :) tylko tak teraz się biję z myślami czy warto kupować jak zaraz kończy się sezon a jeden ciut mniejszy już mamy. Akurat jest teraz przecena z 799 na 499zł.

moje hobby Witaj, dziękuję i zapraszam :) ps. Tylko ja nie mam widoków na las :)
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja walczę z mężem żeby wyciął starą czereśnię (widać że nic z niej nie będzie) oraz suchą śliwę. Nie jest łatwo. Śliwa w tym roku na pewno będzie usunięta ale o czereśni nawet nie chce słuchać. Mój m uwielbia drzewa na działce - właśnie takie owocowe śmieciarki ;) a ja wręcz odwrotnie :lol:

Cena już ładna ale myślę, że za chwilę jeszcze zejdą w dół więc warto poczekać :)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
davussum
500p
500p

Post »

Witam, my już od rana na działce. Czekamy aż się woda troszke nagrzeje i będziemy szaleć w basenie :) póki co pielę.
Będę zrywać ze wszystkich rabat agrowłokninę! To co się pod nią dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Tak więc czeka mnie dużo roboty i jeszcze więcej pielenia.
Jeśli chodzi o ten namiot to cena na pewno już nie spadnie w dół. Zwykle takie namioty jak mój kosztują po 250-350zł, więc 500zł za ten to nie dużo i nie tzreba będzie budować drewnianej altanki którą mieliśmy w planach
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Pielenia współczuję, to chyba najmniej przyjemna praca w ogrodzie. Fajny ten pawilon, tylko, że jak mieliście w planach drewnianą altankę to jest to na pewno trwalsze rozwiazanie. Miłej niedzieli i powodzenia w walce z chwastami. :D
davussum
500p
500p

Post »

właśnie mamy dylemat bo jak zbudujemy drewnianą altanę to będzie stała w jednym miejscu a tą rozkładaną można sobie stawiać za każdym razem w innym miejscu i to jest jej plus. Po za tym jak dobudujjemy altanę (o ile zarząd się zgodzi) to będziemy musieli dodatkowo płacić za "nadmetrarz". Co do pielenia to nawet to lubię :) no nic koniec odpoczynku czas się dalej zabrać za robotę.
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Kontakt:

Post »

ja bym tam wolała coś co się dobrze trzyma podłoża,u mnie po każdej większej burzy stał by w innym miejscu. :;230.konstrukcja bardzo mi się podoba.
davussum
500p
500p

Post »

ale to ten byśmy składali i rozkładali za każdym razem. Teraz też tak robimy. Wiatr by połamał albo by ktoś ukradł
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Kontakt:

Post »

Racja penie prędzej ludzie by go zwinęli jak wiatr.
davussum
500p
500p

Post »

Pewnie tak :;230
Pogoda była dziś piękna ale niestety nie byliśmy na działce czego bardzo żałuję. Teraz ciągle zapowiadają deszcze i burze więc sama nie wiem czy ryzykować i jechać. Trochę mam stracha. Póki co planuję już prace na jesień, planuję też co gdzie posadzić już wiosną :) Zeszyt z chciejstwami niedługo się skończy ;:223 trzeba będzie też zaliczyć jakiś skok na bank żeby mieć na to wszystko kasiorkę ;:224
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Wymyśliłaś już co wsadzisz na rabatce gdzie planowałaś róże?
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
davussum
500p
500p

Post »

Jeszcze nie wiem co tam posadzę ale w miejscu gdzie miało być wrzosowisko posadzę róże, jakieś iglaczki i lilie :)
davussum
500p
500p

Post »

Dziś troszkę popadało, nawet był grad ale dziań na działeczce udany :)
Lilia Coopers Crossing
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
zdjęłam dziś z części rabat włókninę i chciałam pielić ale miałam nieodpowiednie pazurki i odłożyłam robotę na później. Zamówiłam sobie nowe i mam nadzieję że te będa dobre, moje mają za duże odstępy i nie wygodnie mi się nimi pracuje
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

A jest co pielić pod włókniną? Z pod mojej wyłaniają się gdzieniegdzie pojedyncze chwasty ale myślę potrzymać ją ze dwa latka. Później posadzę jakieś okrywowe. Na tę chwilę nie mam czasu plewić - za małe dzieciątko u boku :)

Fotki jak zawsze profesjonalne. Piękne kwiaty!!!
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne fotki i kwiaty :wink: jakim aparatem robisz zdjecia?
davussum
500p
500p

Post »

as1112 wysłałam ci pw
Piotrek dziękuję ;:196 zdjęcia robię aparatem NikonD60
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”