Ogrody dwa
Re: Ogrody dwa
Dorotko, chodzi o to, że mieszkając w Warszawie miałam ciągle kłopoty z łączem bo za słabe, to co dopiero może być na wsi. Poza tym nie potrzebna mi telewizja, od początku zaistnienia n-vision korzystam z ich usług i jestem zadowolona, i na wsi nie mam kłopotów, no morze tylko jak jest burza, ale wtedy to i światła czasem brak 

- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Że tez nie zajrzałam 19-tego do Ciebie, mogłam udzielić Ci tej informacji której potrzebowałaś.
Będę dopingować byliny, widzę kilka znajomych, ziółka też są mi znane. Z cząbrem czekam do gruntu, ale bazylię i majeranek wysiałam do donic w domu. U nas na wsi tepsa może być.
Będę dopingować byliny, widzę kilka znajomych, ziółka też są mi znane. Z cząbrem czekam do gruntu, ale bazylię i majeranek wysiałam do donic w domu. U nas na wsi tepsa może być.
Olu, trudno się mówi, nie była to sprawa życia i śmierci, raczej ciekawość. Bylin jeszcze dokupię w necie, bo jest ich zdecydowanie więcej. Bazylię tez wysieję do donicy, bo w gruncie mi nie wschodzi za pięknie, majeranek daje radę. Dowiem się jak to z tą tepsą u mnie jest, najgorsze jest to, że najpierw obiecują złote góry a po podpisaniu umowy okazuje się, że monter nie sprawdził, że łącza słabe, transfer modemowy a płacisz jak za zboże, i winnego nie ma. Błękitna linia to mój senny koszmar.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Iwa
pytasz o połączenia internetowe ja mam przez telekomunikację i jestem zadowolona...
...świetne nasiona ,przypomniałaś mi o majeranku i bazylii ja też wysieję do donic ...
siałam do gruntu ale marnie wschodziła a potem coś ją polubiło nic nie miałam...

...świetne nasiona ,przypomniałaś mi o majeranku i bazylii ja też wysieję do donic ...
siałam do gruntu ale marnie wschodziła a potem coś ją polubiło nic nie miałam...

- paulinka09
- 500p
- Od: 18 sie 2008, o 13:39
No no poszalałaś na zakupach,cudne dalie różowe.
U mojego m jest wszystko z tp i nie mogę narzekać.Jak coś mi w kompie nawaliło to dzwoniłam do nich a oni ze świętą cierpliwością mi mówili co mam zrobić i działało.Nie chcę ich przechwalić ale jak na razie nie mam z nimi problemów.
U mojego m jest wszystko z tp i nie mogę narzekać.Jak coś mi w kompie nawaliło to dzwoniłam do nich a oni ze świętą cierpliwością mi mówili co mam zrobić i działało.Nie chcę ich przechwalić ale jak na razie nie mam z nimi problemów.
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Witaj Iwonko
Przenosiny z miasta wielkiego do mniejszej miejscowości to kwestia adaptacji.Życie niesie wciąż nowe wyzwania i tak to już jest. Ale przyroda pomaga zawsze a przede wszystkim w odzyskaniu równowagi psychicznej.,co z kolei pomaga w powrocie do zdrowia fizycznego. Umiarkowana praca w ogrodzie też wpływa korzystnie na nas. Zaczyna się niestety nawał prac ogrodniczych ,ale sobie poradzimy 

Pozdrawiam Ewula
Witaj Ewo, dziękuję że do mnie zajrzałaś i dziękuję za ciepłe słowa. Masz rację praca w ogrodzie zawsze działa na mnie odprężająco, nawet jeśli jest to niezła orka, i oczywiście że sobie poradzimy, bułka z masłem i jaka smaczna 

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Iwonko witaj
Faktycznie ha ha ha bułka z masłem
.Tylko dość ciężko wypracowana . Lepsza posada państwowa niż taka orka .Ale relaks psychiczny jest ,a na etacie tylko stresy.W tym wypadku więcej korzyści z pracy w ogrodzie. Póżnej można oko nacieszyć kwitnącymi roślinkami.Ja bardzo lubię przyrodę ,tylko chcąc mieć"ogród marzeń"trzeba ciężko harować i mieć trochę forsy.Czasem lepiej pozwolić mu samemu pięknie i rożnorodnie bez specjalnego planu rosnąć.Mam na myśli niewielką ingerenję polegającą na usuwaniu zbędnych pozostałości i drobnych zasadzeń co roku po trochę.U mnie ogromny wiatr i zimno. W Swięta ma być cudnie- zobaczymy ????? :DNiewiem jak Ty ale mnie bardzo interesują wątki nazwijmy kulinarne
:Lubię czasem coś upiec czy ugotować smacznego i innego niż dotychczs robiłam .O po prostu eksperymentuję!!!! 

Pozdrawiam Ewula
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Witaj Iwa ja też odpoczywam mimo wysiłku w ogrodzie ...to jest cudowna odskocznia od dnia codziennego...
regeneruję się bardzo szybko..a nawet teraz jestem w skowronkach choć wiatr wieje a ja walczę z liśćmi...
górki proboszcza nie dają mi leniuchować
a dziś tak wieje że nie mogłam posiać aksamitek ...
regeneruję się bardzo szybko..a nawet teraz jestem w skowronkach choć wiatr wieje a ja walczę z liśćmi...
górki proboszcza nie dają mi leniuchować

a dziś tak wieje że nie mogłam posiać aksamitek ...
Cześć kobietki, u mnie od trzech dni też wieje, że mało głowy nie urwie.
Ewo, to prawda, że gdyby człowiek chciał zaspokoić wszystkie swoje zachcianki to musiałby pracować tylko na ogród
, a chyba nie na tym to ma polegać. Mnie też nie stać na jakieś ekstrawagancje, na razie zainwestowałam w drzewa, bo one długo rosną, a reszta powolutku i tak jest co robić, też lubię eksperymenty w kuchni
Misiu, ja wiem że Ty odpoczywasz w ogrodzie, ale Ty tak nie szalej, cały sezon przed Tobą.
Ewo, to prawda, że gdyby człowiek chciał zaspokoić wszystkie swoje zachcianki to musiałby pracować tylko na ogród

Misiu, ja wiem że Ty odpoczywasz w ogrodzie, ale Ty tak nie szalej, cały sezon przed Tobą.
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Witam, jak obiecałem, melduję się wiosną w Twoim ogrodzie.... i zabieram się najpierw za jego historię.....
Ale widzę, ze u Ciebie wiosenka już tuż, tuż... zakupy.... ;)
Ale widzę, ze u Ciebie wiosenka już tuż, tuż... zakupy.... ;)
Cześć Piotrze
, miło że zajrzałeś, a zakupy takie tam malutkie, żeby było co poskubać w sezonie 

- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
hi hi.... dobre... takie tam... poskubać w sezonie
Może i ja wyskoczę jakieś bylinki pokupuję by było co pielić

Może i ja wyskoczę jakieś bylinki pokupuję by było co pielić

No bo co my biedne misie, mielibyśmy robić, a tak tu coś się posieje, tam coś skubnie i już robota jest 

- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie, przepięknie tu u Ciebie!
Zaczęłam od ceramiki i zwariowałam, ale kiedy dotarłam tutaj to... aż mnie zatkało z wrażenia!
Brak mi słów - więc nic już nie mówię. Gdy tylko zajdzie słonko, wrócę tu, żeby dokładnie się wszystkiemu przyjrzeć. A teraz hop! na rower i śmigam za miasto sałatę wysiać
Pozdrawiam cieplutko,
Ania
Zaczęłam od ceramiki i zwariowałam, ale kiedy dotarłam tutaj to... aż mnie zatkało z wrażenia!

Brak mi słów - więc nic już nie mówię. Gdy tylko zajdzie słonko, wrócę tu, żeby dokładnie się wszystkiemu przyjrzeć. A teraz hop! na rower i śmigam za miasto sałatę wysiać

Pozdrawiam cieplutko,
Ania
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem