Ogrody dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrody dwa

Post »

Dorotko, chodzi o to, że mieszkając w Warszawie miałam ciągle kłopoty z łączem bo za słabe, to co dopiero może być na wsi. Poza tym nie potrzebna mi telewizja, od początku zaistnienia n-vision korzystam z ich usług i jestem zadowolona, i na wsi nie mam kłopotów, no morze tylko jak jest burza, ale wtedy to i światła czasem brak :D
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Że tez nie zajrzałam 19-tego do Ciebie, mogłam udzielić Ci tej informacji której potrzebowałaś.
Będę dopingować byliny, widzę kilka znajomych, ziółka też są mi znane. Z cząbrem czekam do gruntu, ale bazylię i majeranek wysiałam do donic w domu. U nas na wsi tepsa może być.
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Olu, trudno się mówi, nie była to sprawa życia i śmierci, raczej ciekawość. Bylin jeszcze dokupię w necie, bo jest ich zdecydowanie więcej. Bazylię tez wysieję do donicy, bo w gruncie mi nie wschodzi za pięknie, majeranek daje radę. Dowiem się jak to z tą tepsą u mnie jest, najgorsze jest to, że najpierw obiecują złote góry a po podpisaniu umowy okazuje się, że monter nie sprawdził, że łącza słabe, transfer modemowy a płacisz jak za zboże, i winnego nie ma. Błękitna linia to mój senny koszmar.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Iwa ;:196 pytasz o połączenia internetowe ja mam przez telekomunikację i jestem zadowolona...
...świetne nasiona ,przypomniałaś mi o majeranku i bazylii ja też wysieję do donic ...
siałam do gruntu ale marnie wschodziła a potem coś ją polubiło nic nie miałam... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39

Post »

No no poszalałaś na zakupach,cudne dalie różowe.
U mojego m jest wszystko z tp i nie mogę narzekać.Jak coś mi w kompie nawaliło to dzwoniłam do nich a oni ze świętą cierpliwością mi mówili co mam zrobić i działało.Nie chcę ich przechwalić ale jak na razie nie mam z nimi problemów.
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Witaj Iwonko :wit Przenosiny z miasta wielkiego do mniejszej miejscowości to kwestia adaptacji.Życie niesie wciąż nowe wyzwania i tak to już jest. Ale przyroda pomaga zawsze a przede wszystkim w odzyskaniu równowagi psychicznej.,co z kolei pomaga w powrocie do zdrowia fizycznego. Umiarkowana praca w ogrodzie też wpływa korzystnie na nas. Zaczyna się niestety nawał prac ogrodniczych ,ale sobie poradzimy :;230
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Witaj Ewo, dziękuję że do mnie zajrzałaś i dziękuję za ciepłe słowa. Masz rację praca w ogrodzie zawsze działa na mnie odprężająco, nawet jeśli jest to niezła orka, i oczywiście że sobie poradzimy, bułka z masłem i jaka smaczna ;:108
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Iwonko witaj :wit Faktycznie ha ha ha bułka z masłem :;230 .Tylko dość ciężko wypracowana . Lepsza posada państwowa niż taka orka .Ale relaks psychiczny jest ,a na etacie tylko stresy.W tym wypadku więcej korzyści z pracy w ogrodzie. Póżnej można oko nacieszyć kwitnącymi roślinkami.Ja bardzo lubię przyrodę ,tylko chcąc mieć"ogród marzeń"trzeba ciężko harować i mieć trochę forsy.Czasem lepiej pozwolić mu samemu pięknie i rożnorodnie bez specjalnego planu rosnąć.Mam na myśli niewielką ingerenję polegającą na usuwaniu zbędnych pozostałości i drobnych zasadzeń co roku po trochę.U mnie ogromny wiatr i zimno. W Swięta ma być cudnie- zobaczymy ????? :DNiewiem jak Ty ale mnie bardzo interesują wątki nazwijmy kulinarne ;:137 :Lubię czasem coś upiec czy ugotować smacznego i innego niż dotychczs robiłam .O po prostu eksperymentuję!!!! ;:137
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj Iwa ja też odpoczywam mimo wysiłku w ogrodzie ...to jest cudowna odskocznia od dnia codziennego...
regeneruję się bardzo szybko..a nawet teraz jestem w skowronkach choć wiatr wieje a ja walczę z liśćmi...
górki proboszcza nie dają mi leniuchować :;230
a dziś tak wieje że nie mogłam posiać aksamitek ...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Cześć kobietki, u mnie od trzech dni też wieje, że mało głowy nie urwie.
Ewo, to prawda, że gdyby człowiek chciał zaspokoić wszystkie swoje zachcianki to musiałby pracować tylko na ogród :;230, a chyba nie na tym to ma polegać. Mnie też nie stać na jakieś ekstrawagancje, na razie zainwestowałam w drzewa, bo one długo rosną, a reszta powolutku i tak jest co robić, też lubię eksperymenty w kuchni :D
Misiu, ja wiem że Ty odpoczywasz w ogrodzie, ale Ty tak nie szalej, cały sezon przed Tobą.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Witam, jak obiecałem, melduję się wiosną w Twoim ogrodzie.... i zabieram się najpierw za jego historię.....

Ale widzę, ze u Ciebie wiosenka już tuż, tuż... zakupy.... ;)
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Cześć Piotrze :wit , miło że zajrzałeś, a zakupy takie tam malutkie, żeby było co poskubać w sezonie :D
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

hi hi.... dobre... takie tam... poskubać w sezonie ;:63 :;230
Może i ja wyskoczę jakieś bylinki pokupuję by było co pielić :heja
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

No bo co my biedne misie, mielibyśmy robić, a tak tu coś się posieje, tam coś skubnie i już robota jest :tan
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Pięknie, przepięknie tu u Ciebie!
Zaczęłam od ceramiki i zwariowałam, ale kiedy dotarłam tutaj to... aż mnie zatkało z wrażenia! ;:oj
Brak mi słów - więc nic już nie mówię. Gdy tylko zajdzie słonko, wrócę tu, żeby dokładnie się wszystkiemu przyjrzeć. A teraz hop! na rower i śmigam za miasto sałatę wysiać :)
Pozdrawiam cieplutko,
Ania
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”