Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj
Kwiatki przednie! Odreagowanie jedynie słuszne! Lepsze niż fatałaszki i pachnidełka ;-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Krysiu jesteś niesamowita- tyle pracy w tak krótkim czasie
Ten pierwszy kwiat to tak trochę w nagrodę zakwitł
Hortensja cudnie przebarwiona 

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Krysiu, teraz ja mam jedną kalmię, a Ty trzy
ale gdybym miała miejsce, to pewnie pozwoliłabym sobie na więcej.
Ja natomiast muszę zapolować na krokusy jesienne. Są ładniejsze od pospolitych ziemowitów.

Ja natomiast muszę zapolować na krokusy jesienne. Są ładniejsze od pospolitych ziemowitów.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grzesiu - masz bojowe zadanie by w przyszłym sezonie skubnąć kawałek dla Mariolki i pięknie rozmnożyć :PGrzesiu pisze:I rozmnożenia letniegoaleksandra odwazna pisze: wcale nie odczuła przesadzania.![]()
Twoje dzieciątko Krysiu też tak pięknie się wybarwiło....
bo nie muszę mówić że się przyjęło...prawda?
Bo w swoje zdolności jakoś nie wierzę.....
Ja też gratuluję pierwszego kwiatka
Jak to się mówi? Pierwsze koty za płoty? A właśnie! Jak tam koty?

Jak to się mówi? Pierwsze koty za płoty? A właśnie! Jak tam koty?

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Bardzo mi się to podoba. Nowe kwiatki na nowej działce.Może w następnym tygodniu
.

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Witam świątecznie.
Daguś. Dzięki. Mam nadzieję, że nie ostatni.
Aguniu. Najlepszy dowód, że musisz zaglądać częściej. A ogrodnik musi zawsze na coś ponarzekać, jak to słusznie Grzesiu zauważył
Grzesiu. Nie wiedziałam, że my mamy jakieś wspólne "dzieciątko"
Cieszę się że Ci rośnie. Dbaj teraz o niego aby ładnie przezimowało, bo nim się zaaklimatyzują to te hortensje podobno też lubią przemarznąć. Najgorsza jest pierwsza zima, ale Ty twierdzisz wszędzie, że zimy nie będzie - oby. Zrób jej kopczyk i obsyp trochę korą ale co ja Cię będę uczyć. To Ty fachowiec nie ja.
Aguniu - pierwsze kwiatuszki bardzo cieszą. Nawet nie spodziewałam się, że udało mi się znaleźć te krokusy wykopując cebulki ze starej działki.
Miłko. Kiedyś lubiłam po sklepach poganiać, poszukać jakichś nowych ciuszków, pachnidełek i świecidełek, a teraz większą radość sprawiają takie zakupy.
Aniu. Dzięki. Tak ten kwiatek to chyba jednak nagroda za tą pracę, którą wykonałam jesienią. Oby wszystko inne ładnie przezimowało i później kwitło.
Basiu. Tak to jest na tym forum jak coś fajnego pokażesz to zaraz u innych się pojawia. I nowe chciejstwo wszystkich opanowuje. Tak było z różami, hortensjami, żurawkami. Basiu masz rację - krokusy jesienne cieszą, gdyż są chyba ostatnimi kwiatkami zakwitającymi w ogrodzie. Pojawiają się one w sklepach z reguły latem razem z innymi cebulami - szukaj crocus speciosum. Wiosną sterczą drobniutkie szczypiorki, które później też zanikają.
Marioluś. Wszystko zależy czy hortensja urodzi nowe dzieciątko jak to Grzesiu nazwał.
Jak będzie to masz ją jak w banku.
Gorzatko. Dziękuję. Kotka ma się wspaniale, przychodzi jak tylko się pojawiam. Nie wiem czy już się zadomowiła u mnie - chyba raczej nie, ale najeść się przychodzi i później znika. Boję się, że ja ją będę karmić a nornice będzie łapać u innych
Adrianko. Może uda się w następnym tygodniu. Wszystko zależy od Marka-Orinoko kiedy przywiezie korę i będę musiała ją rozsypać na rabatach. Ta działka była przez ponad rok wcale nie pielona - dziś muszę trochę z motyczką pobiegać, gdyż chwasty zachowują się wiosennie. Na niektórych rabatach jest już zieloniutko od kiełkujących chwastów. Trochę deszczu i nasiona pokiełkowały i teraz wszystko się pcha do góry. Oby to teraz pokiełkowało, to może nie będzie tyle wiosną.
Daguś. Dzięki. Mam nadzieję, że nie ostatni.
Aguniu. Najlepszy dowód, że musisz zaglądać częściej. A ogrodnik musi zawsze na coś ponarzekać, jak to słusznie Grzesiu zauważył
Oleńko. Cieszę się tą hortensją, gdyż wszystkie inne po przesadzeniu są bezlistne, tylko ona jedna stoi dumnie jak by się nic nie wydarzyło.pada....nie pada....za zimno...za ciepło....taka natura ogrodnika![]()
Grzesiu. Nie wiedziałam, że my mamy jakieś wspólne "dzieciątko"

Cieszę się że Ci rośnie. Dbaj teraz o niego aby ładnie przezimowało, bo nim się zaaklimatyzują to te hortensje podobno też lubią przemarznąć. Najgorsza jest pierwsza zima, ale Ty twierdzisz wszędzie, że zimy nie będzie - oby. Zrób jej kopczyk i obsyp trochę korą ale co ja Cię będę uczyć. To Ty fachowiec nie ja.

Aguniu - pierwsze kwiatuszki bardzo cieszą. Nawet nie spodziewałam się, że udało mi się znaleźć te krokusy wykopując cebulki ze starej działki.
Miłko. Kiedyś lubiłam po sklepach poganiać, poszukać jakichś nowych ciuszków, pachnidełek i świecidełek, a teraz większą radość sprawiają takie zakupy.

Aniu. Dzięki. Tak ten kwiatek to chyba jednak nagroda za tą pracę, którą wykonałam jesienią. Oby wszystko inne ładnie przezimowało i później kwitło.
Basiu. Tak to jest na tym forum jak coś fajnego pokażesz to zaraz u innych się pojawia. I nowe chciejstwo wszystkich opanowuje. Tak było z różami, hortensjami, żurawkami. Basiu masz rację - krokusy jesienne cieszą, gdyż są chyba ostatnimi kwiatkami zakwitającymi w ogrodzie. Pojawiają się one w sklepach z reguły latem razem z innymi cebulami - szukaj crocus speciosum. Wiosną sterczą drobniutkie szczypiorki, które później też zanikają.
Marioluś. Wszystko zależy czy hortensja urodzi nowe dzieciątko jak to Grzesiu nazwał.
Jak będzie to masz ją jak w banku.
Gorzatko. Dziękuję. Kotka ma się wspaniale, przychodzi jak tylko się pojawiam. Nie wiem czy już się zadomowiła u mnie - chyba raczej nie, ale najeść się przychodzi i później znika. Boję się, że ja ją będę karmić a nornice będzie łapać u innych

Adrianko. Może uda się w następnym tygodniu. Wszystko zależy od Marka-Orinoko kiedy przywiezie korę i będę musiała ją rozsypać na rabatach. Ta działka była przez ponad rok wcale nie pielona - dziś muszę trochę z motyczką pobiegać, gdyż chwasty zachowują się wiosennie. Na niektórych rabatach jest już zieloniutko od kiełkujących chwastów. Trochę deszczu i nasiona pokiełkowały i teraz wszystko się pcha do góry. Oby to teraz pokiełkowało, to może nie będzie tyle wiosną.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Co za radość, z pierwszego kwiatka ,na nowej działeczce . :P
Zakupy imponujące .

Zakupy imponujące .

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Krysiu - podzielam Twoja radość, niby tylko kwiatek a jak cieszy, życzę więcej takich miłych niespodzianek.
czy aby przeniosłaś swój powojnik bylinowy o którym wspominałaś u mnie w ub.roku, może masz jakieś fotki
czy aby przeniosłaś swój powojnik bylinowy o którym wspominałaś u mnie w ub.roku, może masz jakieś fotki

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Krysiu ja tylko pytam, spokojnie jak będziesz mogła to bardzo proszę, ale fotki tez chętnie bym zobaczyła.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
A czemu mój powojnik nie chce stać na baczność tylko się pokłada 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Ja chcę takiego powojnika, oddam wszystko. 

- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Czy ten powojnik jest taki niski z natury? Czy ten jeszcze jest młody? I imię jego , bo cudny, proszę