Tajeczko 
ogród naprawdę jest cudowny. Niestety zdjęcia nie oddają tamtejszego klimatu. Bardzo żałuję tylko, że miałam tak mało czasu na zwiedzanie.

Ale z drugiej strony może większa motywacja żeby wiosna tam wrócić. Klon strzępiastokory rarytasem nie jest, ale to piękne drzewo o cudnej, błyszczącej i łuszczącej się korze. No i do tego niesamowicie przebarwia się jesienią. Fotergillę kupiłam dla jesiennego kolorku, chociaż jak kwitnie też wygląda super.
Iwonko 
ja też takie miejsca oglądam głównie na forum. Najbardziej podoba w takich przyszkółkowych ogrodach to, że można zobaczyć roślinę jaką chce się kupić w dojrzałej wersji.

Och, ile razy podziwiałam zdjęcia Przemka z tej szkółki.

I nawet nie wiesz ile zabiegów mnie kosztowało żeby akurat w tygodniu wypadła przymusowa wizyta w Ciechanowie.
Dobrze że M. tego nie czyta Mam nadzieję, że będę miała jeszcze okazję wybrać się na spokojnie wiosną. Co do klonu to korę, jak dla mnie, ma niesamowitą. Szkoda, że tak rzadko zwracamy uwagę na jak cudowną ozdobą ogrodu zimą może być kora bądź kształt lub wybarwienie pędów - ot choćby 'zwykła' Sibirica na tle śniegu

.
Sibiricą niestety jeszcze nie dysponuję to tylko takie tam ujęcia