Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

Aniu takie miejsca oglądam tylko na forum :?
Wtedy chłonę każde zdjęcie, roślinę...i marzę, że kiedyś tak będzie u mnie.
Podoba mi się, taka łuszcząca się kora, a na Twoim klonie przypomina ona laseczki cynamonu...w końcu to też suszona kora :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tajeczko :wit ogród naprawdę jest cudowny. Niestety zdjęcia nie oddają tamtejszego klimatu. Bardzo żałuję tylko, że miałam tak mało czasu na zwiedzanie. :( Ale z drugiej strony może większa motywacja żeby wiosna tam wrócić. Klon strzępiastokory rarytasem nie jest, ale to piękne drzewo o cudnej, błyszczącej i łuszczącej się korze. No i do tego niesamowicie przebarwia się jesienią. Fotergillę kupiłam dla jesiennego kolorku, chociaż jak kwitnie też wygląda super. :D

Iwonko :wit ja też takie miejsca oglądam głównie na forum. Najbardziej podoba w takich przyszkółkowych ogrodach to, że można zobaczyć roślinę jaką chce się kupić w dojrzałej wersji. :D Och, ile razy podziwiałam zdjęcia Przemka z tej szkółki. :roll: I nawet nie wiesz ile zabiegów mnie kosztowało żeby akurat w tygodniu wypadła przymusowa wizyta w Ciechanowie. :lol: Dobrze że M. tego nie czyta Mam nadzieję, że będę miała jeszcze okazję wybrać się na spokojnie wiosną. Co do klonu to korę, jak dla mnie, ma niesamowitą. Szkoda, że tak rzadko zwracamy uwagę na jak cudowną ozdobą ogrodu zimą może być kora bądź kształt lub wybarwienie pędów - ot choćby 'zwykła' Sibirica na tle śniegu :D .

Sibiricą niestety jeszcze nie dysponuję to tylko takie tam ujęcia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

:wit ciciunie masz przesłodkie, pokaż jeszcze te dwa nowe kociaczki :tan
Ta polana za domem jest nieziemska, piekny widok - sama natura, uwielbiam takie miejsca :tan
A ile u Ciebie gości, jestem pod wrażeniem tych zwierzątek, owadów i innych które do Ciebie zagladaja :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, śliczne zdjęcia. Urzekł mnie ten dmuchawiec...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
anka_
ZBANOWANY

Post »

Elizo witaj serdecznie u mnie :wit Zdjęć reszty kociej gromadki nie mam. Polana pomału zostaje zagospodarowywana, szkoda tylko że potrzeba tyle czasu, żeby drzewa było widać :roll: Co do gości to masz rację, u mnie pełny serwis :lol: No wczoraj naprzykład był łoś, tylko dlaczego akurat brak aparatu ;:223 Tylko jeże nie chcą do mnie zawitać :(

Mariolu dziękuję ;:196
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

no to trzeba nadrobic zaleglosci w kocich fotkach :tan, z czasem bedzie widac efekty nim sie obejrzysz to bedzie jeszcze piekniej niz jest teraz ;:108
Nawet i łoś zajrzał??? o mamciu... ja łosia na oczy chyba nigdy nie widzialam, a nie mowiac juz aby sam przyszedl do ogrodu :;230
A noo popatrz... do ciebie tylko jeż nie chce zajrzeć, a u mnie jako jedyny zajrzał z całego Twojego towarzystwa :;230
anka_
ZBANOWANY

Post »

Elizo co do efektów to trochę się pocieszam oglądając fotki porównawcze z forumowych ogrodów. :shock: Co do łosia to z tego co mówią znajomi gościł już u nas niejednokrotnie. Ja pierwszy raz miałam okazję podziwiać z bliska, z odległości metra. Ale powiem ci że bardzo się cieszę że akurat wjeżdżaliśmy samochodem- bo bydlak niesamowity, ale jakoś mało przyjaźnie nastawiony.
Mówisz że u ciebie jeże ;:24 to może mała wymianka na stadko sarenek które od tygodnia tratuje mi truskawki albo żmijkę zygzakowatą :D A tak na serio to bardzo bym chciała, żeby taka jeżowa rodzinka do mnie zawitała.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

nooo miejmy nadzieje ze przy kazdej kolejnej wizycie bedzie bardziej nastrojowy :D , bo kuurcze byc zaatakowanym przez łosia brrrr, odpukac w niemalowane...
U mnie, wlasciwie to u lubego w zeszłym roku zawitała jeżowa gromadka, byla matka z 3 malymi, ale ta matke chyba cos zaatakowalo bo znaleźliźmy ja zdechła a maluchy po jakims czasie wyniosły sie z szopy i juz wiecej ich nie widzielismy :(

A też latem czesto widuje u siebie pod blokiem jak sobie przechodza po trawniku i chodniku.
Hmm ale jestes dobra... stado sarenek, żmijke mowisz??? same najmilsze zwierzatka chcesz mi podarowac, nooo az nie mam sumienia odmowic aby je przyjąć :;230
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

Zdjęcie "dmuchawca" powaliło mnie na ziemię i podnieść się nie mogę :wink: jest po prostu świetne.
anka_
ZBANOWANY

Post »

Elizo jakby coś to w sprawie wymiany możemy pertraktować ;:224

Krzysztofie dziękuję :oops:
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

wiesz co... jak przyjda nastepnym razem to moge nawet za darmo oddac :;230
anka_
ZBANOWANY

Post »

Znowu kolejna nocka na minusie, wszystko oszronione. Lubię takie widoczki- no może słonka mogło by być więcej :roll: Ale jeszcze tylko miesiąc i dni zaczną się wydłużać. Grudzień zleci szybko- przygotowania do Świąt, Sylwester ..... a później już z górki i WIOSNA ;:3

Ale na razie takie widoczki za oknem:
Obrazek

Jeszcze wczoraj dumnie trzymał głowę do góry- dzisiejszy przymrozek był silniejszy. Ale zachwycił mnie siłą kwitnięcia- w końcu już połowa listopada i niejedna noc na minusie. Na wiosnę na pewno przybędzie mu towarzyszy.
Obrazek

Berberys prawie łysy, zostały tylko pojedyncze listki
Obrazek

Zimozielone zaczynają wodzić prym w ogrodzie .....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

, ...a trawy dzielnie dotrzymują im kroku
Obrazek

Obrazek

Dereń zapowiada kwitnienie na wiosnę, ma dużo pąków kwiatowych
Obrazek

Doradźcie jak zabezpieczyć ciemierniki, żeby znowu pąki nie przemarzły ? Iglaczkowych gałązek nie mam- może kora ;:24
Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Nie doradzę co do kwiatów ciemiernika... ale za to pochwalę cudne zdjęcia. Fantastycznie wyglądają takie oszronione roslinki ;)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne fotki Aniu ;:180 A najpiękniejsze ;:224 zielone kulki oczywiście :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu jakie cudne fotki, taki spotęgowany szron na roślinach. ;:138
Zapomniałam okryć ciemierników, a gałązek z iglaków już także nie mam. ;:14
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”