Nutkowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nutkowy ogród

Post »

Agatko, moja Nutka chyba nie ma zamiłowania ogrodniczego ;) Na szczęście dla pańci... :tan Poza tym mój dereń nie dałby się wykopać ogrowi, jest po prostu za duży :D Nucia ma inne zamiłowania, choć w sumie tez można nazwać je ogrodniczymi. To przeciwieństwo wykopywania, czyli zakopywanie :;230 Jak znajdzie jaki skarb na ogrodzie, na przykład stara porzucona (czytaj. zgubiona przez pańcię) rękawiczkę, lub podobnie fascynujący przedmiot, to koniecznie musi go schować. Na szczęście nigdy nie na środku rabatek, wybiera bardziej ustronne miejsca, na przykład...brzeg rabatki ... :;230 ;:224 No może trochę przesadzam, bo brzeg rabatki był tylko kilka razy, częściej to trawnik, kopiec kreta, miejsce pod wiata :lol:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a ja mam szczepiony dereń ;:224
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Madziu, jeśli nie masz ogra, to będzie zdrowo rósł :D Czego oczywiście ci życzę :)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

A teraz kilka nowych fotek. Na pierwszej jest rozbudowywana rabatka. Póki co doszła do niej hortensja ;) A ta długa biegnąca wzdłuż kostki ...będzie już na wiosnę wypełniała się... różami ;:138 Na razie szykuje podłoże, ponieważ była tam w większości glina. Dosadzam również troszkę wybranych bylinek, takich jak lawenda, odętka, znajda się tam również jeżówki. Wszystko w odcieniach różu i fioletu :tan Te rosnące tam do tej pory, zostaja powoli wymeldowywane i przeniesione na inne rabaty ;)
Na drugim zdjęciu jest rabatka, na która kompletnie nie mam pomysłu ;) Chyba ostatecznie zostanie rabata trawiasta ;) Póki co rośnie tam kostrzewa, oraz trawka która przez przypadek przywędrowała do mnie od Aguniady :D ;) oraz moj żarnowiec, którego wyhodowałam z nasionka :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne różyczki nie dają się paskudnej pogodzie. :)
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

piękne zdjęcia, Małgosiu! wciąż letnie, jednak z wyraźnym akcentem jesiennym...
na rabacie z drugiego zdjęcia posadziłabym trawy na ostatnim planie, kolejno tawułki w mocnym karminowym lub fioletowym odcieniu, a na przodzie hosty :) tak to spontanicznie widzę swoimi oczyma wyobraźni ;)
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00

Post »

Śliczne nowe zdjęcia nam pokazałaś!
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAŁGOSIU co do Odetki to nie radzilabym Ci jej sadzić między różami . Chociaż ładnie sie prezentuje jak kwitnie ,ale jej korzenie są bardzo ekspansywne i bedą walczyły z różami o pokarm . Tez tak miałam posadzone,ale całą odetkę wykopałam i gdzie nie najechałam szpadlem wszędzie były jej korzenie . Do gliny tylko domieszaj dobrej ziemi i kompostu i nie bedziesz musiała tak często podewać róż . One nawet lepiej rosną w gliniastym podłożu . Mizianko dla Nuci a terenu to zazdroszczę tyle wolnego miejsca ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ale piękne to zdjęcie z psicą.... zachwyciło mnie... niby zdjęcie kanny a wyszedł taki sielski obrazek...
Widzę że zaczyna ubywać trawnika :wink:
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Małgosiu apetyczna martwa natura i jednocześnie lekcja poglądowa na temat pomidora :D

Obrazek

Nigdy nie siałam pomidorów i pewnie dlatego nie miałam pojęcia, że jest tyle odmian :shock:
Z uwagą obejrzałam Twoje włości i muszę powiedzieć, że masz tego sporo, oj sporo...
Teraz zastanawiasz się, co posadzić, a za chwilę będziesz głowić się, gdzie upchać roślinę :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Moniko, na całe szczęście różyczki się nie poddają. To niesamowite pocieszenie dla człowieka, jak wychodzisz w paskudna pogodę na dwór i widzisz taka kolorową rabatkę :D
Aguś, hmmm....pomysł wart przemyślenia. W razie czego, będę Cię wołać jako doradce :D
Ulciu, dziekuje :)
Jadziu, gliny całej nie bylibyśmy w stanie z stamtąd wywieźć. Zrobiliśmy duł, tak na "półtora szpadla" i wypełniliśmy go ziemia wymieszana z piachem i odrobina naturalnego nawozu ;) Pod spodem jest glina. Co do odętki, to tez już słyszałam o tym że "się rozłazi" ;) A co myślisz o posadzeniu jej w jakim pojemniku i zakopaniu razem z nim?
Jagusiu, to dlatego że moja psica taki aniołek :twisted: A modelka z niej super, sama czasem pozuje do zdjęć ;)
Iwonko, to fakt miejsca mam sporo, ale może kiedyś to ogarnę ;) Trawnika na pewno jeszcze sporo ubędzie (jednocześnie trawy do koszenia) :D Co do pomidorków, to polubiłam ich hodowle ;) Co roku wiem już o nich więcej, więc myślę ze będą coraz dorodniejsze, a przynajmniej mam taką nadzieje. A dlatego takie fikuśne, bo lubię eksperymenty :tan :;230

A teraz obiecane foto pomidorków "inaczej". Jedyne co mogę powiedzieć, to że smaczne były :D
Obrazek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

No i gadu gadu, a pomidora nie spróbowałam :;230 Trawkę z 3 zdjęcia też mam-cały czas jej muszę fryzurę przycinać, bo jak za długa to klapę robi ;:108
Nucia wyraźnie znudzona, mnie się przedstawiła w zupełnie innym, szalonym wydaniu :;230 ...No ale w końcu trzeba kiedyś odpocząć :;230
Jeszcze raz ;:196 za fiołeczki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Spróbować w pojemniku nie zawadzi tez mam posadzoną niebieską Odętkę ale nie w bliskim sąsiedztwie róż . One sie pięknie z nimi komponują i szkoda mi jej wywalać . Jej łodygi nawet w wazonie sie ukorzeniają tak samo jak kosmosu aż byłam w szoku :shock:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Madziu, zapomniałam o tych pomidorach :oops: Kurcze...skleroza... :roll: :wink:
O trawce tez zapomniałam...ale dobrze że masz ją akurat ;)
Co do Nuciska, to ona zawsze na zdjęciach taka spokojna...w rzeczywistości nadrabia z nawiązką :D :;230
Jadziu, niebieska odętke? :shock: Ja mam jedynie różową. Biała siałam ale nie wiem czy coś z niej będzie bo kiepsko powschodziła. Chyba spróbuje w tym pojemniku posadzić. Zobaczymy co będzie ;)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gosiu, jak zwykle zginął mi Twój wątek.
Pokazałaś przepiękne zdjęcie z róża na tle muru.
Masz tego terenu do zrobienia :roll:
Mały basen już jest :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”