Martyny ogród w kolorach..

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Martyny ogród w kolorach..

Post »

A więc tutaj są twoje zakupy, o których wspomniałaś. Szukałam wczoraj w wątku doniczkowym i nic. Jakoś nie pomyślałam o ogrodzie.
Kupiłaś więc lilie. A wiesz, ja też stałam nad liliami i miałam w ręku paczuszkę pięknej odmiany, ale zauważyłam, że cebule już kiełkują. I pomyślałam sobie: co ja właściwie mogłabym teraz z nimi zrobić? Do ziemi do doniczki? Ale co później? No i odłożyłam na miejsce.
Kupiłam za to begonkę w kolorze burgunda (3 sztuki w opakowaniu).
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Małgosiu, z tym okrywaniem to trochę różnie jest, poszczególne, choć maja zalecenie by je okrywać potrafią świetnie znosić zimę; pewnie jeszcze nic straconego :uszy
Grażynko jak nie ma wyjścia to jedno z lepszych rozwiązań :wink:

Wandeczko ja te wszystkie nowości, a lilie szczególnie sadzę juz teraz do doniczek i na widne okno zimnej piwnicy. Ubiegłego roku też tak posadziłam i to było dobre rozwiązanie. Później, wiosną tylko lekki `harcik` i na stanowisko. Tak więc jeśli masz ochotę na zakup lilii to nie widzę przeszkód. ;:136

A dla przywołania wspomnień..

.......................................................Obrazek ;:80
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja dokupuję przez internet tylko takie jakich u nas nie ma .. ale ostatnio trochę się poprawiło z zaopatrzeniem w byliny i mniej znane cebulki po tym jak w tamtym roku zostawiłam im moje chciejstwa z którymi poszłam po zakupy .. Nawet w tym roku poproszono mnie o moją listę ale jej nie miałam ale obiecałam dowieść bo byli bardzo zawiedzeni że przyjechałam tylko po nasionka chociaż dokupiłam trochę lilii i kalli,
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Ale trafiłam...iryski...hmmm właśnie buszuje po necie w ich poszukiwaniu a one tu rosną :;230 ...śliczne...
długo je już masz :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

No widzisz Grażynko.. już bym się z Tobą dzieliła, ale ostatniej jesieni przenosiłam całą rabatę irysową /podjazd z parkingiem trzeba było zrobić :? / i w nowe miejsce posadziłam tylko małe kępki, a resztę rozesłałam i rozdałam wśród znajomych.
Ale, ale.. gdybyś któreś szczególnie upatrzyła to dałabym radę.. w mamusinym ogródku ;:224 - często po prostu odmładza kępy ;:108
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Martuś a gdzie Ty się chowałaś z tymi iryskami? Piękne kolorki , ja w ubiegłym roku wykopałam wszystkie swoje i część trafiło na nowe miejsce a resztę rozdałam sąsiadom i rozesłałam forumkom.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

O nie, nie ;:78 :wink: już je pokazywałam, tylko pewnie na innych fotkach ;
iryski lubię szczególnie, a dzięki forum zeszłego lata przybyło jeszcze kilka kolorków, czekać teraz tylko efektów ;:65
Obok liliowców /albo raczej równorzędnie z nimi- sama nie wiem które bardziej / uwielbiam je za fantastycznie kwitnienia. Już od wiosny wypatruję co tam się z nimi dzieje :P
Zaraz chyba poszukam w Twoim wątku ;:65
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Gdyby mi sie któreś szczególnie podobały...a no podobają się...wszystkie szczególnie ;:112
Jak któregoś nie zdobędę to się w następnym roku do Ciebie pouśmiecham...akurat Ci się rozrosną :wink:
Ja mam tylko jeden bródkowy...dwa syberyjskie(zamówiłam jeszcze 3 inne)i dwa niskie...
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Ja myślę, Grażynko że i w tym sezonie damy radę ;:108
Syberyjskie.. mam niebieski /dwa pozostałe.. też syberyjskie? :roll: - ten niebieski no i różowy, którego jakość fotki pozostawia wiele do życzenia ;:124

Obrazek

ObrazekObrazek
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś u mnie w wątku nie znajdziesz zdjęć moich irysków bo ja jak kwitły to nie biegałam jeszcze tak z aparatem w tym roku nadrobię zaległości.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Zeszłego lata miałam podobnie, część kwiatków.. zdjęcia fatalnej jakości, no trudno, będzie lepiej.

Jola.. a masz może taki `rasowy` niebieski? ;:109 Szukam porządnego odcienia niebieskiego , takiego.. lazurowego ;:170 /ale wymyślam , co ? :;230
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta na pewno miałam ale trzeba poczekać na tegoroczne kwitnienie, powinien być bo te które miałam do sprzedaży i oddania pozaznaczałam w czasie kwitnienia więc tego niebieskiego nie powinnam się wyzbyć.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

A ja sobie z syberyjskich różowy ale taki jaśniutki zamówiłam,fioletowy pełny i żółciutki...
Jak mówisz że w tym sezonie damy ratę(nie to żebym się napraszała...ale chętnie przyjmę :;230 )to jak Ci tam coś będzie zbywac to ja chętna to przygarnę ;:109 Ten niebieski syber.też mam ale ten ostatni to też syberyjski :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Joluś, właśnie wróciłam z Twojego `sprzedażowego` :wink:
Oj, na niebieski to ja chętna, cierpliwie poczekam do kwitnienia. Ale nie mówimy o granacie ;:224 tylko lazurowym niebieskim? :;230

Grażynko, o `ratach` nie ma mowy :;230 /zerknij wyżej w Twoim poście ;:224 /jakby coś to się odezwę, wiesz.. to mamusiny ogródek, ale czasami to się tam rządzę :P

Edit: no właśnie nie mam pewności czy syberyjski, gdzieś nazwówkę mi wcięło ;:223 zaraz, zaraz.. coś mi świta.. a nie holenderski ? :? Tak, tak holenderskie, już sprawdziłam. Sadziłam zeszłej wiosny, ciekawe jak zimują?
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Martuś... ;:78 proszę się nie śmiac z moich przejęzyczkówek(w końcu swoje lata mam i może mi się zdarzyc :;230 )
A irysy holenderskie mam 3 lata...zimują dobrze ale tylko w pierwszym roku mi zakwitły i więcej już nie :?
Ps.ja się też u mojej mamci rządzę...dosadzam i wysadzam nawet jak ona nie chce ;:112 (tak w ogóle to chce tylko...
czsami o tym jeszcze nie wie... :;230 )
Kupiłam dziś 3 iryski... :tan
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”