maniusika cieszy mnie ,ze innym podobają sie karty zawieszki.
ich wygląda zależy od tego jaki wzór z serwetki wybiorę - Tobie akurat spodobała sie Mikołaj grający na skrzypcach.
Swoje córeczki tez uczyłam szyć ubranka dla lalek - pewnie większość z nas tak robi bo to wielka frajda i wspólnie spędzany czas z dziećmi na zabawie.
grazynarosa22 wiem, że przy Twoich talentach i zamiłowaniach żadna kartka itp nie pójdzie do kosza bo ... może sie przydać .
Za kartę z życzeniami pięknie dziękuję - mam nadzieje ,że z Ostródy tez zdąży dojść przed wigilią.
anulka bardzo dziękuję za ciepłe słowa uznania. Nie wszyscy muszą mieć zdolności manualne -każdy z nas ma w sobie coś i czasami trzeba długo czekać aby to coś " wyszło z ukrycia"
Co do dalii - 60 sztuk powiadasz - aż czkawki dostałam.
Ja nie mam tyle miejsca i jak dojdę do 50 to w zupełności wystarczy, tyle że część odmian będę wymieniać z ciekawości.
Ciasto piekę tylko jedno bo córki przyjeżdżają i każda coś przywozi - wcześniej we 3 ustalamy menu i dzielimy się obowiązkami.
Taką zasadę wprowadziłam w moim domu rodzinnym aby ulżyć mamusi w jej obowiązkach przygotowywania domu na zjazdy rodzinne i w moim to też się przyjęło.
Skoro jedno to rano w piątek aby było świeżutkie a dziś jeszcze szyłam ostatnią kiecuchnę dla lalki - ciężka sprawa ale juz koniec.
malgocha1960 wielkie dzięki.
basjak tak mi sie wydaje,ze tez lubisz biel w ogrodzie.
Co do artystycznego hobby to faktycznie wszystko czasochłonne ale ja takie zajęcie uwielbiam i nawet zapominam,że czas na sen...