WITAM GOŚCI
Dzisiaj jest istny horror, rano deszcz zamieniający się w śnieg, później sam śnieg, w końcu nasypało chyba z 20 cm

Wszystko oblepione tym mokrym białym "niewinnym puchem"
I oczywiście zima znów zaskoczyła służby drogowe, piaskarek nie widziałem aż do wieczora.
Od jutra ma być już cieplej i zanikające opady deszczu...
Agnieszko
Maruny jako jednostki żyją chyba dwa, trzy sezony, natomiast mnogość ich potomstwa jest czasem nie do opanowania, przegorzany u mnie dorastają 1-1,5 metra, są ostoją dla różnego rodzaju pszczół, trzmieli... Będę na wiosnę robić sadzonki korzeniowe to się podzielę z Tobą...

Dzięki za identyfikacje róży, to faktycznie ta odmiana...
Wandziu witam serdecznie
Z tym skalniakiem mam duży problem, w tym roku będę musiał położyć włókninę, posadzić na nowo roślinki i może uda mi się jakimś fajnym żwirkiem wysypać, problem mam z ciągłą 'suszą' w tym miejscu, spróbuję zainstalować niewielkie oczko, wodopój dla ptaków, coś w tym stylu...
Jednoroczne nie bardzo chcą tam rosnąć ze względu na ciągły niedobór wodny, byliny sobie jakoś radzą, najlepiej rosną cebulowe, bo na wiosnę pięknie kwitną później jak w naturalnych warunkach mają b. sucho aż do jesieni.
Gosiu
Masz rację, chociaż mam mały ogród, to zmiany są ciągłe, choćby w zeszłym sezonie wyciąłem 30 letnie krzewy żylistka, lilaka posp., czy krzewuszki, dzięki temu mam miejsce na ciekawsze i mniejsze rośliny, tak jak ludzie tak i ogród się zmienia z roku na rok...
Aniu
Ja też czerpie inspiracje i to nie z jednego ogrodu
Justynko dzięki, nie masz się czego bać, to cą super rośliny
Szafirki u mnie jakoś kiepsko rosły zeszłego roku, zawiodłem się szczególnie na odmianie rzekomo żółtej, były też inne ale nie specjalne, białe mi się straciły.