Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Iwonko, ależ bajeczne zdjęcia pokazałaś :shock: wspaniałe kwiaty i tak cudownie pokazane :shock: :shock: :shock: aż trudno się od nich oderwac, cudo :D
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Alll pisze:Iwonko ogród masz cudowny, wychuchany, miód, malina. Jakie murki są Tobie potrzebne? U mnie jest 5,5 m różnicy poziomu i były niezbędne. Powiem tak, poszło na to bardzo dużo kasy. Olbrzymi nacisk ziemi, więc jak przy takiej budowie pręty zbrojeniowe, tony piasku i cementu. Nie wspomnę o kamieniu którego maleńka kupeczka waży tonę. Układane były na zaprawie, każdy kamień był łupany. Wcześniej wykopany i zalany fundament na 60 cm.W murze są otwory odprowadzające wodę. Bez tego wszystkiego przy większej ulewie wszystko by spłynęło, lub zimą rozsadziło mur. Mieliśmy to szczęście, że budowali je ludzie którzy budowali dom na skale w górach.
Lekki spadek terenu ma swój urok.
Pytałaś o murki, a ja przecież odpowiedziałam. Widzę, że nie dają Tobie spokoju. Musisz je mieć. ;:113
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , oczu wprost nie mogłam oderwać od fotek. Róże już takie ładne rozwinięte...
Niektórych roślinek nie kojarzę ale nie szkodzi, z czasem się dowiem.
:D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

AGNESS pisze:Witaj Iwonko, ależ bajeczne zdjęcia pokazałaś :shock: wspaniałe kwiaty i tak cudownie pokazane :shock: :shock: :shock: aż trudno się od nich oderwac, cudo :D
Witaj Agnieszko
Dziękuję za miłe słowa a szczególnie za twoje odwiedziny i cieszę się bardzo że ci się podoba :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Alll pisze:
Pytałaś o murki, a ja przecież odpowiedziałam. Widzę, że nie dają Tobie spokoju. Musisz je mieć. ;:113
Alinko przepraszam nie wiem gdzie i jak mi to umknęło :oops: cieszę się mi odpowiedziałaś a odpowiedź jest mi bardzo przydatna.Dziękuję również za odwiedziny i zapraszam ponownie :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

roslynn pisze:Iwonko , oczu wprost nie mogłam oderwać od fotek. Róże już takie ładne rozwinięte...
Niektórych roślinek nie kojarzę ale nie szkodzi, z czasem się dowiem.
:D
Sabinko ja nie wiesz nie znasz roślinki a podoba ci się to pytaj :) chętnie podpowiem , choć sama nie znam wszystkich nazw roślin , których posiadam :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witam was :)
U mnie już stanowczo za dużo wilgoci i deszczu :( na różach zauważyłam pojawiającą się pleśń co zaczyna mnie mocno martwić . Przecież pryskanie w momencie gdy ciągle jedynie z małymi przerwami pada deszcz nie ma sensu :twisted: Boję się ze może im się stać krzywda że zmarnieją :( a poprawy nadal nie zapowiadają :(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Też jestem tym zmartwiona. Mam mączniaka, na nowo posadzonych różach. :(
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

A nawet słyszałam , że dzisiaj w nocy mają być przymrozki :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renata, nie strasz :!: :shock:
Ja codziennie oglądam pogody i naprawdę o żadnych przymrozkach nie słyszałam....może to i lepiej....nie wiem ,to się nie denerwuję :wink:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Niestety Cynthio .....ma być 0 st w nocy dzisiaj , jutro i pojutrze . A odczuwalna tem ma spaść nawet do -7 st.
A do tego wiatry. Dopier w niedzielę ma sie ocieplić .
Masakra :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IWONKO ZASYŁAM POZDROWIONKA
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witaj Iwonko. Właśnie skończyłam spacer po twoim ogrodzie i jestem zauroczona twoimi klonami i azaliami :D Prócz imienia łączy nas miłość do klonów :lol: :lol: Ja mam maleńkiego palmowego atropurpurea, a teraz kupiłam sobie jeszcze orange dream - ale moje są maleństwa i nie wiem czy powinnam je zostawić na zimę na dworze :?: Podobają mi się także bardzo twoje rh zwłąszcza te pomarańczowe i ciemno czerwone - co to za odmiany :?: A co to jest niedźwiedzie futro :?: Super spodobało mi się. Pozdrawiam cię serdecznie i zapraszam do siebie
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Jadziu!!! dziękuję skarbie :) słonka mi trzeba :) dzisiaj wyszło ale czy będzie jak wyjdę z pracy ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

iwa27 pisze:Witaj Iwonko. Właśnie skończyłam spacer po twoim ogrodzie i jestem zauroczona twoimi klonami i azaliami :D Prócz imienia łączy nas miłość do klonów :lol: :lol: Ja mam maleńkiego palmowego atropurpurea, a teraz kupiłam sobie jeszcze orange dream - ale moje są maleństwa i nie wiem czy powinnam je zostawić na zimę na dworze :?: Podobają mi się także bardzo twoje rh zwłąszcza te pomarańczowe i ciemno czerwone - co to za odmiany :?: A co to jest niedźwiedzie futro :?: Super spodobało mi się. Pozdrawiam cię serdecznie i zapraszam do siebie
Witaj Iwonka miło mi gościć cię w moim ogródku:)i cieszę się ze ci się podobało

Niestety muszę się przyznać że nie znam nazw RH i azali .W szkółce w której się zaopatruj większość krzewów nie ma karteczek z nazwami być może też z tego powodu roślinki są tańsze niż w innych szkółkach ? Tak czy inaczej ja kupuję te które mi się podobają i ze względu właśnie na brak nazw traktuję i uprawiam je uniwersalnie :)

Niedżwiedzie futro to trawa bardzo ładna rośnie w kępkę nie rozrasta się , wyrasta taka puszysta kępa :) można ją sadzić w odstępach lub jedna koło drugiej :) wygląda naprawdę uroczo
Obrazek

niestety to fotka nie moja - nie wiem dlaczego jeszcze nie pokazałam swojego niedźwiedziego futerka :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”