Moniu masz tak blisko tak myślę bo w Grodzisku Mazowieckim jest moja ulubiona hurtownia w której kupuję wszystkie clematisy.Właśnie dzisiaj mi przyszło 10 szt.W idealnym stanie ani jedna gałązka nie złamana nawet żaden kwiatek nie uleciał.
Tak wygląda mój zakup jutro pokażę i opiszę jakie kupiłam, niektóre mają kwiaty.
Wiesiu niech tam jest i fotomontaż, ale ja myślę że gdyby można było by przechować te liście to w przyszłym roku mogły by być takie duże.Przecież ja 28 maja sadziłam bulwę po 2 miesiącach liść ostatni ma 60 cm.Już widać następny liść może jeszcze tego roku będą ze dwa.Dzisiaj zrobiłam mu zdjęcie bo jest piękny.
Halinko ja mam tylko jeden kwiatek bo też sobie na wiosnę wyplewiłam.Może będzie trochę nasionek to się podzielę.
Jadziu mam dużo hibiskusów które nie pachną i wiele innych kwiatów ale ja mówiłam tylko o różach.Nie mam zbyt dużo na nie miejsca a zatem róż jest taka masa że jest z czego wybierać więc
wybieram teraz takie które pachną i powtarzają kwitnienie.Natomiast te które już mam a nie pachną nie wyrzucam je jedynie czasem ich przesadzę.
Andrzeju przyznam że nie zastanawiałam się nad tym.Mam sporo hibiskusów pustych i pełnych ale wszystkie które kupiłam zakwitały w drugim roku po posadzeniu bez względu na jego wysokość.W zeszłym roku kupiłam 2 hibiskusy pełne białego i różowego.Różowy miał pączki i zakwitł, ale w tym roku nie pa pączków i nie będzie kwitł.Natomiast biały nie miał pączków ale nie wysadziłam go z doniczki tylko razem z doniczką wsadziłam do ziemi bo już było za późno na sadzenie.Wyobraź sobie że ten biały ma pączki i kwitnie jutro zrobię zdjęcie. Oba mają około 50cm.

LILIA FLORE PLENO

Kupidynek

róża Kosmos

róża Drigolte pachnie jak mocna herbata z cytryną.