Ogród Idy 74 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Idy 74 cz.3

Post »

Iduś, dziękować to będę jak wyrosną jak na razie świetnie sobie sadzonki pomidorków radzą, fakt chciałam tylko 20 szt. ale co miałam zrobić jak mnie tak hojnie obadarowałaś, chciałam się podzielić ale wiesz dawać i prosić to trochę za dużo, nie wiem gdzie ich posadzę pewnie zasilę całą działkę czyli gdzie będzie miejsce taki eksperyment,
na bazarek nie pójdą bo pomidorek z ogródka to rarytas ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Witam prawdziwie wiosennie ...i jak zwykle tylko przelotem -wybaczcie Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek...to moja wiosenka piękna i kolorowa.Nareszcie dopiero dzisiaj skończyłam sprzątać ogród z liści i psiej kupy ... :? Nowa suka ma modę załatwiać się na największym trawniku ,a przez zimę to się trochę nazbierało :evil:
W dalszym ciągu róże odmówiły współpracy ze mną i ... :?
Niespodzianka właśnie założyliśmy folię na nowy szkielet ... :heja ,a,wygląda to tak Obrazek Obrazek-subcio co :?: Wesele można zrobić.Z założeniem nie było problemu .poszło jak po maśle.Tutaj akurat zdjęcie bez drzwi ,ale drzwi też są założone ...no to teraz będę szaleć .Postanowiłam jeszcze dosiać pomidorów ,a co tam rozda się nadwyżki ...Spadam na razie ,bo brudasy trzeba zagonić do mycia .JAKA ja jestem zmęczona ,ale cicho sza...
ida74
---

Post »

Podciągneliśmy wodę do foliaka :tan .Matko ,ale się kopało ... :!:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

wow

podziwiam Cię dziewczyno ..
Ja rozumiem 100 szt. róż.. ale pomidorów?

a tak w ogóle to ile ich masz?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Kubuś
200p
200p
Od: 2 paź 2008, o 17:50

Post »

Witam Cię Kasiu!!
Widzę, że wiosna u Ciebie na całego. Tyle już kolorów...
A Tunel to niczego sobie! Teraz będziesz mogła szalec, a masz z czym. (pomidory :lol: :lol: )
Pięknie!

Pozdrawiam :wink:
U Kubusia na wsi-Mój ogródek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iduś pracowita mrówko, ależ szalejesz, foliak olbrzym ależ pracy za Tobą :shock: a ile jeszcze przed Tobą 8-) :lol:
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iduś witam świątecznie :wit Ty pewnie dzisiaj też nie odpoczywasz,Ciebie praca kocha,bez względu na dzień w kalendarzu.Podziwiam foliak!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iduś szalejesz znowu.
Ale foliaczka Ci zazdroszczę.
Tyle miejsca do obsadzenia :roll: ile tam się wszystkiego zmieści :roll: super pole do popisu. ;:333
No to następne fotki pewno będą z foliaka. :uszy
Pozdrawiam dyngusowo. :wit ;:196
Grażyna.
kogro-linki
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

iduś ty szalona kobieto .czytam twój wątek jak przygody Jamsa Bonda ,Boże jak ty dajesz radę z tym wszystkim ..i jeszcze świnki...ale masz kobieto wigoru .kiedyś próbowałam uprawy pomidorów ale zero zjadłam 5 i chwyciła zaraza .odpuściłam i idę po nie na bazarek .może mi się zdaje ale zauważyłam że w tunelu nałożyłaś kompost ,czy tak .też go mam dużo bo małżonek ma gołębie i zastanawiam się jak go wykorzystać ,no bo na korę przecież nie wysypię a grządkę na jarzynki mam małą .chyba powstanie znowu nowa rabata

ogród u stóp klasztoru
ida74
---

Post »

Święta ,święta i po świętach ...
Witam wszystkich poświątecznie :wit
...znowu w locie jestem ,ale pikuję i szału już od tego dostaję ...
Dzisiaj niestety z braku miejsca część popikowanych i przyjętych sadzonek pomidorów pójdzie do foliaka .Zbudowaliśmy z m domek dla nich z ciuków ze słomy -tzn kostek słomy :wink: Scianki są ze słomy ,a góra z foli .Zobaczymy czy coś takiego wystarczy sadzonkom ,czy będzie im ciepło ,szczególnie nocą -czy mi nie padną.Niestety muszę się czymś takim posiłkować ,bo parapetów zabrakło w domu ,w pracy i u sąsiadki ,a pikowane mam w połowie -dopiero ;:145 i jeszcze dosiałam kilkanaście odmian .
Papryka z racji tego ,że boi się zimna zostanie jeszcze na dwa tygodnie w domu .
Fotorelacja będzie wieczorem ,bo sprzęt komputerowy nie chce współpracować z telefonem :evil:
Pogoda na święta dopisała i to jak -było po 20 st.Więc spędzaliśmy pół dnia na podwórku .Wytrzymałam z moją dietą i nie żarłam na święta wszystkiego co popadło .
...i po co było robić porządki na święta -terakota w mojej kuchni ma kolor ziemi tak samo jak i zlew i stół ...
Wiosna przyszła ,pitaszki pitolą ,kaczor gania kaczkę w koło stawu ,a koty sąsiadów -atakują moje kotki .
...pomalowałam swoje paznokcie na czerwono ,bo z domyciem rąk mam problem ....
...m już warczy spadam ...do wieczora ...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Ido widzę że cały czas masz co robić .
No i zazdroszczę Ci samozaparcia , choć ja tez cały czas się pilnuję .

Genia :wit
Awatar użytkownika
Asssika
100p
100p
Od: 26 paź 2009, o 19:25

Post »

Iduś możesz zerknąć na moje pomidory czy im czegoś brak czy dają radę?
a tak w ogóle kiedy będę wiedzieć czy nie spaprałam sprawy przy pikowaniu?
czasami nie cel jest ważny ale by do niego dążyć...

Moja walka z wiatrakami?
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

i jeszcze pomalowane na czerwono paznokcie a nie mówiłam że to struś pedziwiatr.

ogród u stóp klasztoru
ida74
---

Post »

...wystraszyłam się i sadzonki zostaną jeszcze 3 dni w domu -zapowiadają przymrozki .Jakby mi to wszystko zmarzło .to bym się zapłakała :?
Komp z telefonem nie współpracują nadal ...
alina Kłapię się za wszystko i nic nie jest tak naprawdę dokładnie zrobione :oops: Gonię w piętkę.Jestem tak naprawdę bardzo leniwa .Jak zasiądę na kanapie i wlazę na forum ,to końmi mnie się nie oderwie ... :wink:
Alinko to nie kompost tylko słoma z obornika .Jesienią przygotowałam własnoręcznie ziemię pod foliak tzn wyczyściłam chlewnię m i nawiozłam taczką obornik i rozrzuciłam .M przeorał traktorkiem i w ostrej skibie zostało na zimę .Cudowną maszynerią próbowałam zruszać ziemię ,ale jeszcze się klei .Co do kurzeńca ptasiego -to dobry nawóz ,ale trzeba z nim uważać ,gdyż jest bardzo mocny .Pali wszystko .Ja wiosną kradnę ,go od sąsiadów i moczę w beczce ,a potem podlewam pomidory .Na 10l daję 300ml gnojówki .Pomidory rosną ,a kwiaty ;:224 .
Alinko nie poddawaj się -hoduj pomidory -to świetna zabawa .Spróbuj najpierw z koktajlowymi ,one wytrzymują nadgorliwego ogrodnika .Potem się zakochasz i zmniejszysz trawnik .Lakier na paznokciach został tylko do połowy .
kogra w foliaku jak na razie nie ma co pokazywać.-TAKI TAM BAŁAGAN :!: Powschodziły mi już rzodkiewki ,bazylie ,sałaty ,brokuły i kapusty .Węże -ogórki i arbuzy mają już listki -te rosną w domu .Koperek w foli rośnie wszędzie ,bo ,go sobie ot tak rzucałam .Moja papryka -czyżby w tym roku nareszcie miałby mi się udać :?:
POZDRAWIAM :wit
Geniu oj cięzko z tą dietą -bardzo :? Co zrzucę ,to za chwilę mi przybędzie ...i tak w kółko ...
Nie udało mi się wyciąć sadzonek przed świętami ,ale nic straconego w poniedziałek wyślę do Ciebie pocztą .Tylko daj namiary .
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Witam po świętach, Cieszę się, że u Ciebie dobrze, mimo bałaganu i skoro m już warczy, to tak jakby się odzywał, znaczy jest nawiązany kontakt :wink: . Ja jestem teraz trochę innymi sprawami zakręcona, ale mój m też ogranicza ilość słów do mnie wypowiadanych radykalnie, z racji małych zakupów bylinkowych (remanent na rabacie). Najlepszego, dużo siły i odezwę się wkrótce ;:196
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”