Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.4

Post »

Polu dziękuję, bardzo się cieszę, że podobają Ci się, był okres, że ja robiłam takie wiązanki i wstawiałam do kwiaciarni, i faktycznie się pięknie sprzedawały, ale to było wiele z 10 lat temu, teraz już nie mam czasu na to a i kwiaciarnie zasypane takimi rzeczami. Kilka lat temu miałam fajną przygodę, na groby rodzinne robię zawsze około 12 wiązanek, i żeby to ponosić na groby, to trzeba trochę zachodu, więc podjechaliśmy pod cmentarz, wyładowywaliśmy na chodnik pod bramą i utworzyła się kolejka :roll: :lol: tłumaczyłam, że to są moje prywatne wiązanki, ale nie było mowy :roll: :lol: kilka osób się uparło i nie odeszli dopóki im nie sprzedałam, a jak pozostali zobaczyli, że innym sprzedałam to zostałam bez żadnego wieńca na rodzinne groby :lol: Więc nie było wyjścia, musiałam pędzić do kwiaciarni po kolejne kwiaty z materiału, strzyc mocniej moje iglaczki i mahonie i robić kolejne, ale te nosiliśmy już bezpośrednio z samochodu, bez wyładowywania na chodnik :wink: :lol: A najśmieszniejsze było, że dla siebie robiłam na kartoflu 8-) :lol:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko Droga, gratuluję talentu !!! Wiązanki cudne !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko, jak ja nie lubię poniedziałków. :(
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko-nie dziwię się, że przy takim talencie i biznesa ukręciłaś :lol:

Próbowałam na Boże Narodzenie zrobić stroik Ave - krok po kroku z obrazkami przed oczyma...i co? - wydawało się łatwe, a wyszedł mały koszmarek :roll:

Gratuluję talentu :)

A tak na marginesie przypomniała mi się historia pluszowej małpki- dawno, dawno temu.....jadąc na Węgry kupiłam po drodze śliczną pluszowa małpkę, i z tą maskotką poszłam na targ kupić coś do zjedzenia. Pluszak wpadł w oko pewnemu tatusiowi...podszedł do mnie i pyta ile ta małpka?- ja, że ona nie do sprzedaży...odszedł kilka kroków by za chwilę znowu pytać o to samo. Jako, że maskotki nie chciałam się pozbyc za żadne skarby świata, rzuciłam do faceta (by go zniechęcić) baaardzo wygórowaną ceną... rzekłabym z kosmosu... Oddalił się...by po kilku minutach przynieść odliczoną kwotę...chciałam się wycofać i było mi strasznie głupio, ale facet wcisnął mi pieniążki do ręki i zabrał małpę...

Do dzisiaj czuję wyrzuty sumienia :oops: :oops: :oops:
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinuś dziękuję Kochanie, to naprawdę nie żaden talent, każdy jak zacznie to zrobi i zawsze będzie ładne i jedyne w swoim rodzaju :D

Witaj Iguś, a ja dla odmiany lubię, bo to mój jedyny dzień wolny :wink: :lol:

Grażynko dziękuję, ale to naprawdę żaden talent, po prostu bardzo lubię robić różne stroiki ale naprawdę myślę, że każdy to potrafi, bo jakby nie wyszły zawsze na pewno są ładne :D
Historia o małpce świetna, i absolutnie nie musisz mieć wyrzutów sumienia :wink: :lol: Panu najwyraźniej niesamowicie na niej zależało, no i pozbawił Ciebie tego na czym Ci również zależało, bo przecież inaczej byś jej nie kupiła :D
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Agnieszko drogutka, taka świetna ta historia z wieńcami że przetłumaczyłam córce i obie bardzo się obśmiałyśmy. Jeszcze raz gratuluję takiego
talentu ;:138
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu dziękuję, :D aż mi wstyd słuchać takich pochwał, bo to naprawdę żaden talent, zwykłe stroiki :oops: A historia faktycznie zabawna, do tej pory jak wspominamy, to się śmiejemy, jak to pewnego roku zostaliśmy bez wieńców na groby :roll: :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Jestem pełna podziwu! Widzę, że nie tylko zielone, ale i złote masz ręce. Nasiona dziś wysłałam:)
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Moja koleżanka do wiązanek na Boże Narodzenie zbiera mchy.
Takie zwykłe, z kawałkiem darni, zimą je jakoś tam podlewa i są jak znalazł na Boże Narodzenie do stroików.
Dokładnie nie wiem jak się to robi ale mogę podpytać :P
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Mchy są fajne i do wiosennych, a zbiera się po prostu jak jest potrzeba, u Was też chyba śniegi nie leżą zimą.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Agnieszko wiązanki super a jakie oryginalne...u nas takich ładnych nie widziałam.
Fajnie Ci się zawiązały te kokardki. ;:138
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Dołączam się do zachwytów. Gratuluję gustu, wiążanki śliczne a ich kolorystyka sprawia, że wydająsię być niezwykle delikatne ;:63
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, piękne wiązanki zrobiłaś :) Właśnie takie monochromatyczne podobają mi się najbardziej :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

12 sztuk i jeszcze raz - widać wszystkim się podobają, mnie też :) obiecałam sobie, że na drugi rok też sama będę robić :) tak mnie podbudowałaś, żeby nie było tylko koszmarków :)

Do pracy na 17 - nie wiem, czy to dobra, czy zła pora, ja wtedy przychodzę z... ale już jest ciemno :(
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś dziękuję :oops: :D jak tylko dotrą nasionka od razu dam znać, mam nadzieję, że uda mi się wyhodować piękne powojniczki :D
Marioluś , Iguniu, Elu, Dorotko,Moniś, Grażynko bardzo dziękuję za miłe słowa, naprawdę cieszę się, że moje wiązanki znalazły uznanie w Waszych oczach ;:196
Co do mchu, ja jakoś nigdy go nie używałam do stroików, wiem, że się robi i pięknie to wygląda, ale ja jakoś nigdy nie próbowałam, trzeba to zmienić :D Ja używam przeróżnych naturalnych produktów,gałązek iglaków, słomy, siana. gałązek wierzby, pędów winorośli z tych rzeczy plotę wianuszki, które potem przybieram szyszkami, orzechami, koralikami, które jeszcze znajduję na krzewach i oczywiście również różnymi gotowymi kupionymi w hurtowni kwiaciarskiej elementami, bo naprawdę też są piękne, niestety sztuczne, ale jako dodatek w połączeniu z naturalnymi surowcami wyglądają ok :D
Grażynko, ja pracuję codziennie z wyjątkiem poniedziałków od 16, szczerze mówiąc to wolałabym o tej porze już wracać, szczególnie od wiosny, kiedy takie piękne ciepłe wieczory zachęcają do przebywania na powietrzu, może do zrobienia jakiegoś grillka :roll: a ja muszę siedzieć w pracy, a najgorsze jest to, że pracuję we wszystkie soboty i niedziele :( to już kompletna porażka :roll: :( zero życia towarzyskiego :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”