Moje hoje i nie tylko one.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p
Od: 10 lut 2009, o 12:40

Post »

Na sto procent Phalaenopsis, myślałam, że uważasz go za gatunek botaniczny i chcesz konkretnie wiedzieć;-)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
qentor
200p
200p
Od: 28 mar 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Leśny Duch pisze:Na sto procent Phalaenopsis, myślałam, że uważasz go za gatunek botaniczny i chcesz konkretnie wiedzieć;-)
No nie wiem a ma jeszcze inna jakąś nazwe :roll: bo ja nie wiem za co mam go uważać :lol:
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Jest to storczyk Phalaenopsis. Kupowane w sklepach/marketach to hybrydy bez nazwy. Jakbyś kupił u hodowcy, mógłbyś kupować storczyki określonego gatunku, występującego w przyrodzie, które miałyby konkretną nazwę, np. Phalaenopsis lueddemanniana
Na leśnym balkonie
qentor
200p
200p

Post »

Leśny Duch pisze:Jest to storczyk Phalaenopsis. Kupowane w sklepach/marketach to hybrydy bez nazwy. Jakbyś kupił u hodowcy, mógłbyś kupować storczyki określonego gatunku, występującego w przyrodzie, które miałyby konkretną nazwę, np. Phalaenopsis lueddemanniana
Ja nie kupowałem go w sklepie,moje wszystkie storczyki są ze spacjalistycznego żródła nie są to hybrydy czy jakieś tam inne gady :lol:
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Hmm to pownieneś mieć tabliczkę z nazwą albo cóś ;-) albo pokazać w dziale o storczykach do identyfikacji ;-) W każdym razie storczyki botaniczne są kilka razy droższe :-)
Na leśnym balkonie
qentor
200p
200p

Post »

Tak wiem,ze są droższe no nic będe dociekał jego nazwy :lol: ,może jednak ktoś wie bo jakoś znawcy je jednak rozpoznają hyba bez karteczek bo jakie zamieszanie by powstało między nimi jak zginie któremuś karteczka :lol:
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

No tak, jak mówię - wstaw zdjęcie w dziele Orchidarium - jeśli to botanik, to w mig Ci powiedzą ;-)
Na leśnym balkonie
qentor
200p
200p

Post »

Leśny Duch pisze:No tak, jak mówię - wstaw zdjęcie w dziele Orchidarium - jeśli to botanik, to w mig Ci powiedzą ;-)
Tak tylko że na zdjęciu nie jest on tak wybarwiony jak w realu,a dam sobie spokuj dla mnie jest sliczny a do tego zakwitł po raz pierwszy po około 4 latach a może jakiś spec będzie zwiedzał mój wątek i mi napisze pełną nazwe,dziękuje Joasiu :wink:
qentor
200p
200p

Post »

Dziś mam do przedstawienie kolejnego śmiechatego pyszczka,który w tym sezonie pobił rekord w ilośći jaką ma na swojej łodyszcze otwartych pąsowych śmiechotek,zobaczcie sami ;:113 czy wam śię spodoba :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo sympatyczne te jego pysie :D
qentor
200p
200p

Post »

Witaj Izuniu,co tam porabiasz,zauważyłaś że mało ostatnio urzędują znajomi hyba nie mogą jeszcze dojść po dnu hoyi i hoynietych do siebie tak mocno :lol: zabalowali,pozdrawiam Ciebie Izo :wink:
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27

Post »

Ojej u mnie na razie bardzo napięty grafik tez nie mam czasu za bardzo . Mamy tak jakby gościa i trzeba jakoś ten czas organizować ( jeździć nad jeziorko ,zwiedzać itd.) A do tego zająć się domem i dzieckiem no i na maxa wykorzystać koniec lata bo jesień już czuć w powietrzu :cry: :cry: :cry:

Hojki się trzymają ,rośną , puszczają korzonki i pąki ( compakta ) jeszcze troszkę i wrzucę jakieś fotki ,ale jak na razie jakoś natchnienia nie mam i czasu .

Również serdecznie pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Piękny storczyk i w jakiej super osłonce :lol:
qentor
200p
200p

Post »

Aniu dzięki,ta osłonak to był prezent ale ja wybierałem mi tez śię bardzo podoba :)
qentor
200p
200p

Post »

2iza pisze:Ojej u mnie na razie bardzo napięty grafik tez nie mam czasu za bardzo . Mamy tak jakby gościa i trzeba jakoś ten czas organizować ( jeździć nad jeziorko ,zwiedzać itd.) A do tego zająć się domem i dzieckiem no i na maxa wykorzystać koniec lata bo jesień już czuć w powietrzu :cry: :cry: :cry:

Hojki się trzymają ,rośną , puszczają korzonki i pąki ( compakta ) jeszcze troszkę i wrzucę jakieś fotki ,ale jak na razie jakoś natchnienia nie mam i czasu .

Również serdecznie pozdrawiam :D
Ach no to rozumiem Izuniu,ale chociaż masz wypełniony dzionek do cna :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”