Moje hoje i nie tylko one.
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Na sto procent Phalaenopsis, myślałam, że uważasz go za gatunek botaniczny i chcesz konkretnie wiedzieć;-)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Leśny Duch
- 1000p
Jest to storczyk Phalaenopsis. Kupowane w sklepach/marketach to hybrydy bez nazwy. Jakbyś kupił u hodowcy, mógłbyś kupować storczyki określonego gatunku, występującego w przyrodzie, które miałyby konkretną nazwę, np. Phalaenopsis lueddemanniana
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
Ja nie kupowałem go w sklepie,moje wszystkie storczyki są ze spacjalistycznego żródła nie są to hybrydy czy jakieś tam inne gadyLeśny Duch pisze:Jest to storczyk Phalaenopsis. Kupowane w sklepach/marketach to hybrydy bez nazwy. Jakbyś kupił u hodowcy, mógłbyś kupować storczyki określonego gatunku, występującego w przyrodzie, które miałyby konkretną nazwę, np. Phalaenopsis lueddemanniana

- Leśny Duch
- 1000p
Hmm to pownieneś mieć tabliczkę z nazwą albo cóś ;-) albo pokazać w dziale o storczykach do identyfikacji ;-) W każdym razie storczyki botaniczne są kilka razy droższe 

Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Leśny Duch
- 1000p
No tak, jak mówię - wstaw zdjęcie w dziele Orchidarium - jeśli to botanik, to w mig Ci powiedzą ;-)
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
Tak tylko że na zdjęciu nie jest on tak wybarwiony jak w realu,a dam sobie spokuj dla mnie jest sliczny a do tego zakwitł po raz pierwszy po około 4 latach a może jakiś spec będzie zwiedzał mój wątek i mi napisze pełną nazwe,dziękuje JoasiuLeśny Duch pisze:No tak, jak mówię - wstaw zdjęcie w dziele Orchidarium - jeśli to botanik, to w mig Ci powiedzą ;-)

- 2iza
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 13:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ojej u mnie na razie bardzo napięty grafik tez nie mam czasu za bardzo . Mamy tak jakby gościa i trzeba jakoś ten czas organizować ( jeździć nad jeziorko ,zwiedzać itd.) A do tego zająć się domem i dzieckiem no i na maxa wykorzystać koniec lata bo jesień już czuć w powietrzu
Hojki się trzymają ,rośną , puszczają korzonki i pąki ( compakta ) jeszcze troszkę i wrzucę jakieś fotki ,ale jak na razie jakoś natchnienia nie mam i czasu .
Również serdecznie pozdrawiam

Hojki się trzymają ,rośną , puszczają korzonki i pąki ( compakta ) jeszcze troszkę i wrzucę jakieś fotki ,ale jak na razie jakoś natchnienia nie mam i czasu .

- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ach no to rozumiem Izuniu,ale chociaż masz wypełniony dzionek do cna2iza pisze:Ojej u mnie na razie bardzo napięty grafik tez nie mam czasu za bardzo . Mamy tak jakby gościa i trzeba jakoś ten czas organizować ( jeździć nad jeziorko ,zwiedzać itd.) A do tego zająć się domem i dzieckiem no i na maxa wykorzystać koniec lata bo jesień już czuć w powietrzu![]()
![]()
![]()