Nasz kawałek trawnika....cz.2
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
słuchajcie... zerknijcie na fotki z szerszej perpektywy, tam widac, ile ja tych kolro mam... na najmniejszej rabatce ciutke...
trawa jest rzadka, muszę w końcu zrobić jej zdj z góry, bo tak to ją widać, jak sie kucnie. No i jest dość długa, ale chcemy żeby sie wzmocniła przez deszcze.
krzysiu - azalia piękna. nie moge sie napatrzec.
halinko - czosnek zakwitł na razie jeden, reszta w pąkach zamkniętych na głucho. Orlik też jeden sie rozwinął, drugi zamknięty i pąki malutkie. A ten kwiatek w kapeluszu (notabene różowym) odwrócić się nie chciał....
Janku - t atrawa była siana w połowie marca, to i cudnie młodo wyglada.
lamia - hihi, porzeczki tak wielkie wyglądają z racji przyblizenia. Za to czereśnie moż ei małe, ale na drzewie, które ma moze z półtora metra - rok temu ją zasadziliśmy. I wyobraź sobie, ze to na zdj to będzie nasz caaaaluśki zbiór z niej. Liczyłam: 10szt!
bożenko - trawniki potraktowaliśmy na jesieni randapem. rosną mi w niej takie wysokie żółte kwiaty, przelazły mi od sąsiada. Musze je wyplenić, bo już było po nich, jak pryskaliśmy. No i jeżyna tyż wylazła, wredna jedna. R przywiezie z PL raundup i się jej pozbędziemy. Poza tym chwastów póki co jak na lekarstwo w niej. Trafił mi sie 1 oset, mam nadzieję, ze więcej nie znajdę, a tego gada też zrandapuję. A co! no i oczywiście latam po całej działce i wyrywam nieliczne przetrwałe mniszki, żeby mi nie przekwitły i nie zawiązały nasion.
no to tyle. Moze jutro znowu się wybiorę. Marzy mi się wizyta w ogrodniczym...
trawa jest rzadka, muszę w końcu zrobić jej zdj z góry, bo tak to ją widać, jak sie kucnie. No i jest dość długa, ale chcemy żeby sie wzmocniła przez deszcze.
krzysiu - azalia piękna. nie moge sie napatrzec.
halinko - czosnek zakwitł na razie jeden, reszta w pąkach zamkniętych na głucho. Orlik też jeden sie rozwinął, drugi zamknięty i pąki malutkie. A ten kwiatek w kapeluszu (notabene różowym) odwrócić się nie chciał....
Janku - t atrawa była siana w połowie marca, to i cudnie młodo wyglada.
lamia - hihi, porzeczki tak wielkie wyglądają z racji przyblizenia. Za to czereśnie moż ei małe, ale na drzewie, które ma moze z półtora metra - rok temu ją zasadziliśmy. I wyobraź sobie, ze to na zdj to będzie nasz caaaaluśki zbiór z niej. Liczyłam: 10szt!
bożenko - trawniki potraktowaliśmy na jesieni randapem. rosną mi w niej takie wysokie żółte kwiaty, przelazły mi od sąsiada. Musze je wyplenić, bo już było po nich, jak pryskaliśmy. No i jeżyna tyż wylazła, wredna jedna. R przywiezie z PL raundup i się jej pozbędziemy. Poza tym chwastów póki co jak na lekarstwo w niej. Trafił mi sie 1 oset, mam nadzieję, ze więcej nie znajdę, a tego gada też zrandapuję. A co! no i oczywiście latam po całej działce i wyrywam nieliczne przetrwałe mniszki, żeby mi nie przekwitły i nie zawiązały nasion.
no to tyle. Moze jutro znowu się wybiorę. Marzy mi się wizyta w ogrodniczym...
- coccinella
- 1000p
- coccinella
- 1000p
- coccinella
- 1000p
witam!
coś Wam chciałam pokazac.
przed 13ma miesiacami
widok od wejścia:

i teraz:

wiem, jeszcze bałagan trochę jest...
prawy zakątek z altaną wtedy:

i dzis:

między szopką, a altaną i altana wtedy:

i dzis (tam nie dotarliśmy z sianiem trawy, niestety... może uda się w międzyczasie, gdyby było trochę deszczy, ale na pewno na jesieni juz to się zrobi. podobnie wyglada drugi kawałek trawnika za porzeczkami, więc nie ma sięczym chwalić ;))

przed altaną przed:

i dzis:

środek przed

i teraz:

no i wtedy las jeszcze goły był, w koncu to poczatek kwietnia a nie srodek maja...
dużo roboty jeszcze przede mną, ale coś tam juz widać... ;)
no i dzisiaj powalczylam z mniejszym oczkiem ciut. no i kilka innych widoczków uwieczniłam:

warzywnik - po tym gąszczu co tam rósł to aż się chce tam wejśc ;)

orlik- bo już zaczyna przekwitać

a, no i jeszcze jedno. Zauważyłam, ze większość roślin, które niby szlag trafia przez zimę u mnie sobie ładnie przezimowały. A teraz zaczynają ładnie już wyglądać
Jednak ten mój jesienny leń na coś się przydał. szkoda tylko, że powyrywałam tak dosadnie koleusy, bo pewnie by mi też wzeszły
na dowód: ostróżka - na pierwszym planie polewej, a w tle cd rabatki "cebulowej"

na koniec truskawki - musze je czymś zmulczowac

zdecydowanie brakuje kolorów, które tak ciesza oczy w Waszych ogrodach. kiedyś się i tego dorobię
za to najbardziej zacieniona róża ma piękne pąki 
ależ ten post mi wyszedł długaśny
coś Wam chciałam pokazac.
przed 13ma miesiacami
widok od wejścia:

i teraz:

wiem, jeszcze bałagan trochę jest...
prawy zakątek z altaną wtedy:

i dzis:

między szopką, a altaną i altana wtedy:

i dzis (tam nie dotarliśmy z sianiem trawy, niestety... może uda się w międzyczasie, gdyby było trochę deszczy, ale na pewno na jesieni juz to się zrobi. podobnie wyglada drugi kawałek trawnika za porzeczkami, więc nie ma sięczym chwalić ;))

przed altaną przed:

i dzis:

środek przed

i teraz:

no i wtedy las jeszcze goły był, w koncu to poczatek kwietnia a nie srodek maja...
dużo roboty jeszcze przede mną, ale coś tam juz widać... ;)
no i dzisiaj powalczylam z mniejszym oczkiem ciut. no i kilka innych widoczków uwieczniłam:

warzywnik - po tym gąszczu co tam rósł to aż się chce tam wejśc ;)

orlik- bo już zaczyna przekwitać

a, no i jeszcze jedno. Zauważyłam, ze większość roślin, które niby szlag trafia przez zimę u mnie sobie ładnie przezimowały. A teraz zaczynają ładnie już wyglądać

na koniec truskawki - musze je czymś zmulczowac

zdecydowanie brakuje kolorów, które tak ciesza oczy w Waszych ogrodach. kiedyś się i tego dorobię

ależ ten post mi wyszedł długaśny

- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- coccinella
- 1000p
dziękuję Wam kochani moi. ale wiecie przeciez, że do ogrodu z marzeń to jeszcze dłuuuuuuga droga. Teraz nie bardzo mam jak, ale najchętniej bywałabym tam co dzień, tak jak rok temu.
a u nas dzisiaj pada. Rano padało do 11tej ciągiem, a teraz przelotnie. Poszłabym z chęcią poplewic troche, póki ziemia wilgotna... Ach, jakby to dobrze było miec ten ogród za oknem.... wtedy miałabym jeszcze wiecej zrobione ;0
kupiłam sobie na balkon pelargonie wiszące, zwykłe już mam posadzone w miejsce tulipanów. najchętniej na balkonie mialabym cos oryginalnego, zamiast petuni i pelargonii, ale nie mam pomyslu... polećcie cos.
a u nas dzisiaj pada. Rano padało do 11tej ciągiem, a teraz przelotnie. Poszłabym z chęcią poplewic troche, póki ziemia wilgotna... Ach, jakby to dobrze było miec ten ogród za oknem.... wtedy miałabym jeszcze wiecej zrobione ;0
kupiłam sobie na balkon pelargonie wiszące, zwykłe już mam posadzone w miejsce tulipanów. najchętniej na balkonie mialabym cos oryginalnego, zamiast petuni i pelargonii, ale nie mam pomyslu... polećcie cos.
- krzysiek86
- Kontakt:
- coccinella
- 1000p
Izuś - a ja na nie dzisiaj patrzyłam i stwierdziłam, że nie dam 3,5€ za jedną roślinkę w 9cm doniczce
za to trafiłam dość ładne i niedrogie wiszące fuksje. Zaopatrzyłam się w 2. jeszcze siedzą w samochodzie. Muszę po nie iść, ale własnie sobie pierwszy raz usiadłam od rana i zwyczajnie nie mam ochoty
krzysiu - no ja chce jednoroczne, bo potem nie mam głowy do przechowywania.... dodaj jakieś fotki u siebie, bo mam dla Ciebei koło 60iu zdjęć z dzisiejszego spaceru

krzysiu - no ja chce jednoroczne, bo potem nie mam głowy do przechowywania.... dodaj jakieś fotki u siebie, bo mam dla Ciebei koło 60iu zdjęć z dzisiejszego spaceru
- krzysiek86
- Kontakt: