Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1
- andowan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Igiełko-witaj w moim ogrodzie. Dziękuję za miłe słowa . Kwiaty piwonii mają różną trwałość w zależności od odmiany. W tym roku po raz pierwszy kwitła mi odmiana Pink Pom Pom i to jej kwiaty pobiły rekord ( około 10 dni od chwili rozwinięcia do opadnięcia płatków kwiatu)

Iza- to samo mogę powiedzieć o sobie, gdy przeglądam Twój wątek
Ewo- wiem, że zawiązują nasiona ale nigdy ich nie siałam.
Jarku- bardzo się cieszę.

Iza- to samo mogę powiedzieć o sobie, gdy przeglądam Twój wątek
Ewo- wiem, że zawiązują nasiona ale nigdy ich nie siałam.
Jarku- bardzo się cieszę.
- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Piotrze - z pewnością będziesz bardzo zadowolony z obu rodgersji. Mi przede wszystkim zależało na mocno różowych kwiatach ( Twoja "Superba" powinna być taka) ale czekoladowe liście u 'Chocolate Wings' pewnie też będą urocze.
To już jesień. Nie mogę znieść , że dni są krótsze i słońce zachodzi za horyzontem nie tam, gdzie zachodziło latem. W ogrodzie dużo pracy z usuwaniem zasychających pędów, grabieniem lecących liści, sadzeniem cebulek. Dobrze, że słońca i ciepła wciąż sporo choć pojawiła się konieczność podlewania ; susza.
Kwitną jesienne astry, popularne "marcinki"

i kuzyn nawłoci Solidaster luteus
Powtarzają kwitnięcie delikatne jarzmianki; nareszcie doczekałam się kwiatów białej lilii ropuszej

Gałęzie pigw uginają się pod ciężarem gruszkokształtnych owoców. Już niedługo dojrzeją.

To już jesień. Nie mogę znieść , że dni są krótsze i słońce zachodzi za horyzontem nie tam, gdzie zachodziło latem. W ogrodzie dużo pracy z usuwaniem zasychających pędów, grabieniem lecących liści, sadzeniem cebulek. Dobrze, że słońca i ciepła wciąż sporo choć pojawiła się konieczność podlewania ; susza.
Kwitną jesienne astry, popularne "marcinki"

i kuzyn nawłoci Solidaster luteus

Powtarzają kwitnięcie delikatne jarzmianki; nareszcie doczekałam się kwiatów białej lilii ropuszej

Gałęzie pigw uginają się pod ciężarem gruszkokształtnych owoców. Już niedługo dojrzeją.

- rosiowa

- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Zawsze odwiedzam Cię po ciężkiej pracy. Twój ogród daje mi ukojenie, którego wtedy bardzo potrzebuję...
Sasanki zaczęły wschodzić
Sasanki zaczęły wschodzić
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki