mam też w ogrodzie jedną kalinę, jak kwitnie jej kwiatki są takie spłaszczone kule, a na zimę są czerwone owocki...piękna jest,ale niestety nie znam jej nazwy.
Też teraz zaczynam kupować z głową, kiedyś kupowałam bez zastanowienia podobały mi się kwiatki i to wystarczyło....
Maju. Przepiękny masz zbiór roślin. Stale podziwiam i podpatruję. Dopiero z tego forum, jak widzę kwitnące rośliny poznaję nowe gatunki i odmiany. Zawsze myślałam, że przylaszczka to przylaszczka i też nie mogę jej upolować we Wrocławiu, a tu dopiero u Ciebie zobaczyłam, że jeszcze jest w róznych kolorach. Podobnie z innymi roslinami. Dopiero zaczynam zbierać. Podobnie z sangwinarią. Ostatnio przy naszym spotkaniu poszliśmy oczywiście do sklepu przy botaniku i bym na nią nie zwróciła uwagi, gdyż sadzonka nieciekawie wyglądała, dopiero Monika76 mi ją pokazała i wtedy ja kupiłam.
Krysiu potwierdzam Twoje zdanie o kwiatkach Majki(widziałam na własne oczy)
A ja teraz żałuję , że we Wrocławiu nie kupiłam sanguinari , ale już jest na liście
Tess, umieść zdjęcie to może zgadniemy co to za kalina. Jak coś się podoba to jest najważniejsze Cynthio cieszę się, że już możesz zobaczyć swoją wiosnę Ado, na forum wszyscy się od siebie nawzajem uczymy i to jest super. _oleander_ cieszę się że przyjedziesz, z każdym dniem jest bardziej zielono i ładniej. Moniko, aż się zarumieniłam. Igo, czytałam u Ani o tej kokoryczy. Jest bardzo ładna, to dobry zakup.
Wieczorkiem do Was zajrzę teraz dalej lecę do ogrodu bo coś pięknego chyba dzisiaj zakwitnie