Piotrze dzięki.piterek pisze:Gabrysiu, masz naprawdę piękne okazy funkii!
Niektóre moje funkie liczą sobie prawie dziesięć lat.
Największa w tej chwili ma średnicę ok.1 metra a może i więcej.
To moja najstarsza, a pozostałe mają po kilka lat, ładnie się rozrastają...
Ale są też i nowe.
korzo_m pisze:Gabrysiu piękna kolekcja host, jedna z nich wydaje mi się taka znajoma![]()
( u mnie rośnie też pięknie najważniejsze ,że pomimo suszy się zaadaptowała) .Miło widzieć Twój ogródek.
Dorotko, cieszę się że hosta się przyjęła, a reszta jak się ma ?
Jacek P.... pisze:Witaj Gabrysiu! Przyszedłem po raz pierwszy do Twojego ogrodu i jestem pod wielkim wrażeniemI rośliny piękne, i zdjęcia super obrobione. Bardzo ładne hosty, irysy i wszystkie inne rośliny. Podobno moje obrazki też zabierają się za kwitnienie i właśnie podpatruję Twoje. To w starym ogrodzie na Śląsku, dlatego wiem to z telefonicznej relacji, która zgadza się z Twoimi zdjęciami.
A bodziszki niektóre mają specyficzny zapach. Chyba najintensywniej pachną liście korzeniastego. A teraz posadziłem cuchnącego więc zobaczymy, czy go przebije
Witam Jacku.
Miło że mnie odwiedziłeś.
Niektóre bodziszki rzeczywiście nie najlepiej pachną, ale mam i takie, których zapach jest bardzo przyjemny.
Np. bodziszek wspaniały - bardzo lubię jego zapach.
Bodziszka cuchnącego też mam, ale prawdę mówiąc nie wiem jaki ma zapach.
Jutro wącham...
Alu, aż się boję czy te moje dwie mizeroty nie będą zawirusowane.alana pisze:Gabi, ale fajnie wyglądają te hosty, takie świezutkie, ciekawe odmiany. Poczytałam sobie dzisiaj o tym wirusie, teraz boję się popatrzyć na moje, czy coś im nie dolega![]()
A te świecznice po złotówce, to rozbój w biały dzień
Najwyżej je wyrzucę, ale najpierw pokaże je gdzie trzeba.
Świecznicami sama byłam zaskoczona.
Myślałam że kupiłam suche i puste doniczki, ale gdy jesienią zobaczyłam zdrowe korzenie,
wiedziałam że będą z tego ładne rośliny.
No a trzecia, sporo droższa...
Izuś, ja też na to liczę...liska pisze:no dokładnie!alana pisze:Gabi, ale fajnie wyglądają te hosty, takie świezutkie, ciekawe odmiany. Poczytałam sobie dzisiaj o tym wirusie, teraz boję się popatrzyć na moje, czy coś im nie dolega![]()
A te świecznice po złotówce, to rozbój w biały dzień
Ja dychę płaciłam za jedną a drugą dostałam ...
ale piękna jest. Mam nadzieję, że nam zakwinie w tym roku
Mam mieć trzy różne świecznice, ale jak będzie, to się okaże.