Moje miejsce na ziemi - Agnieś
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Na opakowaniu jest napisane miks kolorów. Jedną sadzonkę mam od jesieni, kupiłam na agrze, ma około 20 cm, myślę,że ta mi zakwitnie, kupowałam żółtą.Kupiłam pergolę w briko do pnących róż i dziką różę.
Małgosiu, jak sadziłaś na jesieni, to na pewno zakwitnie. Nigdy nie miałam żółtej. Może też się rozejrzę za taką.
Dzikie róże bardzo lubię. Mam już kilka i kusi mnie jeszcze parę odmian, które wypatrzyłam w Rosarium.
Dzikie róże bardzo lubię. Mam już kilka i kusi mnie jeszcze parę odmian, które wypatrzyłam w Rosarium.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jaki ma mniej więcej przyrost roczny, jest maleńka, czy jest szansa,żeby zakwitła w tym roku?
Róża? To zależy czy będzie miała sprzyjające warunki. Jak będzie podlewana, w słońcu, to spokojnie dojdzie do metra i zakwitnie na pewno. U mnie rośnie w trawniku, a podlewam tylko jak na prawdę jest sucho. Nie urosła więc za wiele, ale kwitła 

Dorotko, nie zauważyłam Twojego pytania. Dzisiaj kupiłam czerwoną, żółtą i biało-różową. Mam już kilka w kolorach pomarańczowo-różowo-czerwonych. A i jeszcze żółtą pontyjską mamDanio pisze:Bardzo lubię azalie wielkokwiatowe. Jakie kolory kupiłaś?
Pozdrawiam Dorota

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Agnieszko jesteś aniołem
CHCĘ !
Będę w Rzeszowie 24-25 kwietnia.

Będę w Rzeszowie 24-25 kwietnia.
O Agnieszko, widzę, że zakupiłaś azalie, będzie co oglądać. Moja przygoda z ogrodem tak naprawdę zaczęła się właśnie od nich. Bardzo je kocham i gdybym miała trochę większy ogród to z pewnością zrobiłabym całą rabatę właśnie z nimi. Ale nie mam i pokochałam również mnóstwo innych roślin, więc muszę wybierać
.

Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Jolu, ja też mam wiele "chciejstw", ale przekonałam się że nie wszystkie rośliny dobrze się u mnie czują. Różaneczniki są badziej wymagające, więc postawiłam na azlie 

- dodad
U mnie też przewaga azalii 

- dodad
Pisałaś i Małgosi, że marzy ci sie robinia nad oczkiem. Sadź, teraz są świetne siatki. Jesienią rozkładasz nad oczkiem, zagwoździsz takimi szpilami i wszystkie liście ci wyłapie. A oczko w pełnym słońcu to niestety ciągła walka z glonami 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A u mnie lepiej sobie radzą rododendrony. Moje azalie jakoś mnie nie lubią. Albo łapią jakieś choroby, albo przemarzają. Ale marzy mi sie taka rabata z wielkiej ilości azalii i rododendronów. To dopiero przyszłość, ale już marzę.
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
A u mnie też rododendrony rosną lepiej i chyba kupię ich więcej
jakie masz lilie wodne
one zasłonią powierzchnię wody i glony słabiej będą się rozwijały 

- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj
skoro temat azalii i rh to i ja na nich zachorowałam i na razie kupiłam 2 rh w biedronie i zobaczę co z nich będzię maja piękne pąki ale nie wiem jak im u mnie bezie bo to mój pierwszy raz 

Margo, nie ma reguły co nam będzie rosło, a co nie. Dzięki temu nasze ogrody są takie różnorodne
Można iść pod prąd i sadzić rośliny z którymi się męczymy, bo przemarzają albo słabo rosną. Albo wybierać takie, co w oczach rosną.
A marzenia nadają sens naszemu życiu
Marysiu, lilie wodne mam różowe
Niestety nnie znam się na odmianach, a dostałam ją od rodziny.
Szyszuniu na pewno zakwitną
Jeżeli to azalie wielkokwiatowe to pamiętaj aby po kwitnieniu oberwać delikatnie kwiatostan. Jak mają długie kije, to można przyciąć. U mnie w pierwszym roku połamał je pies. Dzięki temu rozrzewiły się i wyglądają o wiele lepiej 

A marzenia nadają sens naszemu życiu

Marysiu, lilie wodne mam różowe

Szyszuniu na pewno zakwitną