Powolna metamorfoza - 2009,cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam po raz pierwszy MężaAni :lol:

Kapie, płynie, topi się, ciurka...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zima w odwrocie taka żałosna...

Obrazek

Ale pierzynę ciągle trzyma

Obrazek

Do bieli i błękitu świetnie dziś pasuje zieleń

Obrazek Obrazek

A takiego kwiata dostałem od Żony. Bez okazji :lol:

Obrazek
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Obrazek

To, złapałeś w przecudny, malarski sposób, Krzysiu !
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny prezent! Gratuluję!

A może pod te szklarenki, to warto podłożyć kilka ksiażek- będa wyżej, bo widzę, że brzegi tej zielonej, to w cieniu framugi okna pogrążone....

Ale może..."sucho ma ta palma, no" ;). ... :oops:
x-d-a

Post »

Piękne, poetyckie zdjęcia i do tego z taką nutką nadziei na rychłą wiosnę.
Bo skoro śniegi zaczynają topnieć....
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

agape pisze:
A może pod te szklarenki, to warto podłożyć kilka ksiażek- będa wyżej, bo widzę, że brzegi tej zielonej, to w cieniu framugi okna pogrążone....
Dziękuje bardzo, sama skorzystałam z tej podpowiedzi :)

------------------------------------------

Podarunek od Kochania, bardzo zielony i niezwykle cieszy oko - a co to ?

------------------------------------------
Ja też nie nadążam z czytaniem, spędzam na forum b.dużo czasu a i tak nie daję rady. Zagladam do ogródków, ale wpisuję się tylko tam, gdzie spędziłam troche czasu i mam coś sensownego do powiedzenia... W tych długaśnych tylko zaglądam... U Izy-Liski, albo Tesski właśnie zrobił się taki długas, nie mówiąc o naszej Hani, bo to standard :), których powoli nie mogę nadrobić :)
Gratuluję Izulku, bywam ale nie zawsze się wpisuję, bo jednozdaniowe ble ble, nie ma sensu :) Ach to nasze Forum, brak wiosennego pobudzenia w realu powoduje pączkowanie wątków do granic możliwości czytających :) No to, aby do wiosny...

-----------------------------------------
Fotki makro i "kapiące" fajne Krzysiu :)
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak szybciutko, bo musze wybyć. jak wrócę, to będę dochodził, kto mi nazwe wątku zmienił :lol:

Haniu, prawdę mowiąc to wziąłem się za zdjęcia sopli kierowany zazdrością. Po tym, jak zobaczyłem Twoje :lol:

Ago, przecież to profanacja :shock: . It doesn't go together well :cry: Już teraz mnie martwi bliskość xiążek, kiedy zraszam to przedszkole

Dalu, jeszcze tydzień pięknych widoków, potem tydzień męczarni pośród pluchy i mamy wiosnę :lol:

Ewo, to fikus beniamin. A jeśli chodzi o długość wątków, zanim będzie już definitywne "sza", to w wątkach, gdzie bywam nie przeszkadza mi to, bo jestem na bieżąco, wystarczy zaglądać na ostatnich kilka stron. Ale jeśli chcę poznać ogród, w którym nigdy nie byłem, od początku, to wiem, że nie mam szans :cry: I to mnie frustruje :cry:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Krzysiu zdjęcia bardzo ładne, kurcze u mnie takich sopli nie ma , Hania też kiedyś pokazała soplowe firanki były piękne . Ja głowę do góry zadzieram ale nic nie ma a ni jednego sopelka :?
Krzysiu pytałeś o groszek pachnący . Nie wiem jak on urośnie u mnie ,pani która dawała mi nasionka powiedziała ,że ona go nie sieje ,że jest wieloletni , ale mnie się spodobały kolory na jakie kwitł , miał różne kolory kwiatków , ale najbardziej urzekł mnie zapach .Jak się przechodziło koło ogrodzenia , to tak pachniał ,że zawrót głowy . :lol: Jeśli chcesz to mam jeszcze parę nasionek chętnie Ci wyślę .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Krzysiu jesteś wielki ;:168
Ja też zazdroszczę Ci tych sopli pamiętam takie z dzieciństwa teraz to u siebie jeszcze nigdy nie widziałam a w bloku jak mieszkałam też nie, albo po prostu nie zwracałam na to uwagi.
Genia
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławomir Mrożek w wywiadzie odnośnie swoich "Dzienników" powiedział, że dawniej książka to było "coś" zaś obecnie żyjemy w świcie w którym więcej osób pisze książki, niż je czyta.
No chyba, że jesteś czytelnikiem i prawdziwym bibliofilem. To przepraszam. Polecam ksiażkę "Dom z papieru" Domingueza.
Ja bym musiała być spalona na stosie, bo u mnie wszystko stoi na ksiażkach, stąd spontaniczna rada :oops: a większość z antykwariatów, wiec już i tak zmurszałe ;) nad pod i w ogóle...
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Mam tytuł, jeśli pozwolisz, Krzysiu :

Rozświetlone macki Zimy

Obrazek
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu, jeśli masz kilka nasionek, to za rok będziesz miała kilkadziesiąt. Dziękuję bardzo za chęci, mam już mnóstwo nasion zwykłego groszku pachnącego, który pachnie ładnie, ale z bliska. Więc z wieloletnim poczekam rok :cry:

Gieniu, to bardzo miłe :lol: Wcale taki wielki nie jestem, chyba, że na szerokość :;230

Agnieszko, nie jestem bibliofilem, choć xiążki były w moim życiu od zawsze. Czasami był to nawet jedyny mój majątek :lol: Ale zawsze służyły mi tylko do czytania, nie miały funkcji ani dekoracyjnej, ani praktycznej. Z małym wyjątkiem - czasami coś nimi obciążałem, kiedy trzeba było np. skleić. A do tej pory nie potrafię napisać nic w xiążce, nawet ołówkiem. Chyba, że dedykację :lol:

Haniu, oczywiście, że pozwalam. Jeśli tak podoba Ci się to zdjęcie, to możesz je sobie wziąć. Chcesz w większym formacie? U siebie polecasz moje zdjęcia, ale jak im się dziś przyjrzałem, to nie widzę w nich nic nadzwyczajnego. Może tak Ci sie podobają, bo widzisz w nich nadzieję wiosny? Ale przecież Twoje sople też kapią... :lol: I niebo błękitne tez masz :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Krzysztof co odczuwa facet dostawszy od żony kwiat bez okazji?
Kobieta w zależności od układu -rozczulenie lub wpada w popłoch :lol:
Kaśka
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Radość. :lol:
Ale często chyba tez zależy od ukladu. Nie mogę generalizować, bo nie mam za dużo takich doświadczeń :lol:
Ale z tym popłochem - dobre :;230

Zaraz mnie trafi szlag. Chyba gdzieś w przeszłości przestawiła mi sie opcja replace z rename i większość tegorocznych zdjęć diabli wzięli :twisted: A taka ładna zima była :twisted: :twisted: :twisted:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co Ty mówisz!!!!!! Na pewno się znajdą! Przecież każdy dysk można odgrzebać specjalnym programem!!!! To byłoby straszne... :cry: :cry: :cry: są jakieś ctrl plus z, undo, cofnij poprzednią akcje...?
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Można odgrzebać, jeśli nie było nadpisywane, a jedynie usunięte. Teraz to właściwie pozostaje mi jedynie się pogodzić ze stratą :twisted:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”