Działka Pestki - 2009 zapraszam
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka Pestki - 2009 zapraszam
Aniu to skalnica Arendsa już poszła do ciebie kochana 

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- pestka
Moniu68, Ido, dzięki że do mnie zaglądacie i chwalicie mojego robaczka troszkę szkudzi ale chce podlewać urywać łebki szafirką jest ich dużo a zdjęcie gdzie siedzi to jak przyjdzie na działkę to jej ulubione miejsce bo zapamiętała jak przesadzałam i tam kopie łopatką
Bożenko ,Tajko fajnie że jesteście
Marylko moje juki 3 są młode przesadzane jesienią a jedną po kwitnięciu podzieliłam tą największą ale za blisko posadziłam jedną przy drugiej błąd ale zobaczę czy któraś zakwitnie w tym roku ta największa kwitła mi w 2008 roku
Bożenko ,Tajko fajnie że jesteście

Marylko moje juki 3 są młode przesadzane jesienią a jedną po kwitnięciu podzieliłam tą największą ale za blisko posadziłam jedną przy drugiej błąd ale zobaczę czy któraś zakwitnie w tym roku ta największa kwitła mi w 2008 roku
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- pestka
Maniusika u mnie też deszczowo a chcę posadzić dalie bo przy małej to sadzę po 2 sztuki
chodzę z nią co drugi dzień na działkę a teraz pada i nie wie kiedy pójdę a mieczyki już wsadziłaś
chodzę z nią co drugi dzień na działkę a teraz pada i nie wie kiedy pójdę a mieczyki już wsadziłaś

- pestka
Gliordein dzięki za mojego robaczka najukochańszy na świecie dla babci już pomaga sprzątać już poda zmiotkę i szufelkę jak ja potrzebuję 

- pestka
ale deszczowy dzień tyle na dziś idę spać ;:96 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
wiem coś o sadzeniu z wnusiem , mój potrafił wykopać całą rabatkę dali , dopiero jak wsadziłam a on oklepywał kępki , zostały na swoim miejscu , ale się umorusał żeśmy oboje dostali burę od matki ...
mieczyki już posadziłam ,marnie się w tym roku przechowały , dużo było zpruchniałych , muszę jeszcze kilka dokupić aby zakończyć rabatkę , w tym roku posadziłam między tulipanami ...
szkoda że taka brzydka pogoda , na razie nie pada ale jest pochmurno i zimno ....
mieczyki już posadziłam ,marnie się w tym roku przechowały , dużo było zpruchniałych , muszę jeszcze kilka dokupić aby zakończyć rabatkę , w tym roku posadziłam między tulipanami ...
szkoda że taka brzydka pogoda , na razie nie pada ale jest pochmurno i zimno ....
- pestka
Witam moje kochane dziewczyny u mnie pada i w ogóle nie chce mi się chodzić na działkę bo nie mam też czasu chodzę na zabiegi na rękę i to 10 dni muszę jeździć do przychodni a zabieg trwa kilka minut
ale trzeba jeszcze nie wszystko posadzone chodzi mi o mieczyki jak dalej tak będzie padać to jak iść sadzić nie wiem czy do niedzieli wsadzę moje czosnki fioletowe bardzo wysokie już się rozwijają będą piękne kule mam ich chyba z 11 naście sztuk w tym roku ładnie będą wyglądać taka pogoda jest denerwująca ciepło ale pada i co nic nie zrobisz bo się ubrudzisz w tym błotku pozdrawiam
ale trzeba jeszcze nie wszystko posadzone chodzi mi o mieczyki jak dalej tak będzie padać to jak iść sadzić nie wiem czy do niedzieli wsadzę moje czosnki fioletowe bardzo wysokie już się rozwijają będą piękne kule mam ich chyba z 11 naście sztuk w tym roku ładnie będą wyglądać taka pogoda jest denerwująca ciepło ale pada i co nic nie zrobisz bo się ubrudzisz w tym błotku pozdrawiam

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pestko witaj. Słabo macie z tą pogodą, U nas cały tydzień było pięknie, dopiero dzisiaj się chmurzy. Musisz uważać na tą chorą rękę.Ja sobie nadwyrężyłam przy zapalaniu kosiarki kilka lat temu, to do dzisiaj odczuwam.Zabiegi nie wiele pomogą. Gdyby nie pewne tabletki ziołowe, to nic bym nie mogła robić.Tylko nie wiem, czy mogę podawać nazwę.Pozdrawiam. 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie było nawet ładnie ciepło i słonecznie ale kilka razy na dzień deszczyk wypędził mnie z ogrodu ..
Na pielenie i sadzenie nie przeszkadzał a nawet pomagał ale na koszenie to już trudno było się zabrać , połowy trawnika nie skosiłam i zaczyna tworzyć się łąka i chyba przyjdzie kosić ją kosą ..
uważaj z tą ręką i nie przerywaj masażu , trochę ci ulży a jak za bardzo boli to możesz pomagać sobie tabletkami ziołowymi ...
Na pielenie i sadzenie nie przeszkadzał a nawet pomagał ale na koszenie to już trudno było się zabrać , połowy trawnika nie skosiłam i zaczyna tworzyć się łąka i chyba przyjdzie kosić ją kosą ..
uważaj z tą ręką i nie przerywaj masażu , trochę ci ulży a jak za bardzo boli to możesz pomagać sobie tabletkami ziołowymi ...
Witaj Pestko 
U mnie też deszczowo. Wczoraj wysiałam dynie i cukinie, ale jak patrzę na prognozy pogody, to myślę, że to jednak był błąd
. Lato podobno ma być bardzo deszczowe i to mnie nie pociesza.

U mnie też deszczowo. Wczoraj wysiałam dynie i cukinie, ale jak patrzę na prognozy pogody, to myślę, że to jednak był błąd

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ PESTKO!
Pięknie prezentują się Twoje wiosenne rabatki. Skalne roślinki super.
Pięknie prezentują się Twoje wiosenne rabatki. Skalne roślinki super.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pestko u nas w Gdańsku też paskudna pogoda. Dlatego nie pojechałam na działkę i siedzę na forum. To lepsze ni ż dygotać z zimna na działce. Za tydzień wybieram się do Warszawy do wnuczek, bo mają w tygodniu urodziny. Zamów kochana lepszą pogodę, bo w taką to nawet na spacerek z nimi nie wyjdę.
- pestka
Witaj Ambo od czwartku dopiero ma być lepiej myślę że jak się wybierzesz w piątek to może ci się uda spacerek z wnuczkami bo dzisiaj to prawie wszędzie leje podsyłam ci słoneczko ale marne nadzieje do środy mówili o przy mrozkach aby nie pozdrawiam 

- pestka
Goryczko tak skalniaczek mam udany taki rogalik a na nim rozrośnięte roślinki ze nie mam gdzie nic dosadzić i muszę poza nim posadzić inne roślinki skalne no bo gdzie oj leje ach z tą pogodą
IZABELL dlaczego za późno siałaś cukinie
IZABELL dlaczego za późno siałaś cukinie

- pestka
Witam a oto kilka zdjęć na nudy
moje datury na balkonie młode do wyniesienia na działkę
i teraz milion dzwonków na balkonie
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e8e ... 44b91.html][img]

i teraz milion dzwonków na balkonie