Storczyki moni ;)

ODPOWIEDZ
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moni Jesteś wspaniała. ;:12 Ale mi niesamowita niespodziankę sprawiłaś. Byłam bardzo zaskoczona. Promenea jest piękna miałam Cie zapytać do czego ja przesadzić, ale juz wcześniej Artur pisał więc i ja skorzystam.Bardzo , bardzo Ci dziękuję ;:180 ;:180 ;:180 i jeszcze mnie rozpieszczasz, ;:2
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hmm,ja też czekam na niespodziankę ale jeszcze nie doszła,ojej może jutro będzie ;:49
Strasznie mnie ciekawi co dostanę bo jak już wiecie Promeneę dostałam od Moni już wcześniej :lol:
Mireczko czyżby jakieś łakocie Ci się trafiły? hehe.. ;:80
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Limonko to prawda - gadula jestem jak jasna chol... :oops: :roll: :wink: na razie moj M nie narzeka ale jak zobaczyl ze czekaja na mnie paczuszki z roslinkami w PL to tylko pokrecil glowa ;:112

Tulipanku a z tym podlozem to nie wiem czy dobrze...ja mam swoja w spaghnum a jest juz dorosla roslinka. Ale mysle, ze mozesz poeksperymentowac z innym podlozem :wink: W koncu wszyscy sie uczymy "chowu" tego pieknego kwiatuszka :D

Mireczko ciesze sie, ze sie cieszysz :lol: na PW napisalam Ci jak i co z uprawa.

Agatko jutro na pewno dojdzie paczuszka. Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona :roll:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniu :tan ;:21 ;:113 ;:79 ;:215
Dziękuję jeszcze raz ;:167
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Moni wszystko przeczytałam, jeszcze raz dziękuję.Zostawiam w sphagnum.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

moni;) pisze: Tulipanku a z tym podlozem to nie wiem czy dobrze...ja mam swoja w spaghnum a jest już dorosla roslinka. Ale mysle, ze mozesz poeksperymentowac z innym podlozem :wink: W koncu wszyscy sie uczymy "chowu" tego pieknego kwiatuszka :D
Kurcze.. :? , no właśnie wiem.. , ale korzonki io buylwkę dobrze oblepiłem spagnum , a potem dałem więcej perlitu i , podobno on powoduje że roślinka wypuszcza więcej korzeni.. , dałem teź dużo włókna a najmniej kory , powinno dobrze trzymać wilgoć... Jeśli nie to juź nbiedługo nareszcie pojade do Rzeszowa i tam i tak kupię spagnum , a maluszek trafi do jakiegoś lokum , podobnego do Twojego.. , tylko na razie myślę skąd takie wykąbinowac.. :? .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p

Post »

Wiesz co, ja mysle, ze to sa na pewno wytrzymale roslinki. U mnie sadzonki stoja na parapecie. Tylko najwazniejsze, zeby nie mialy stojacej wody :wink:
NL16
Storczyki moni
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Kontakt:

Post »

Moni jestem pod wrażeniem Twoich storczykowych okien - są przepiękne :D
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p

Post »

Eury dziekuje :wink:
Wrocilam do domku i tu prosze...same najlepsze nowinki. Moj pierworodny szaleje :lol: wypuscil ped ze starego kwitnacego jeszcze i calkiem nowiutki. Tak balam sie, ze nie przezyje przesadzania :lol: a on sobie poradzil - jeszcze jaaak...

Obrazek

Obrazek

A tak kwitnie...
Obrazek

Dostalam go w 2006roku od moich kolezanek i kwitnie nieprzerwanie do tej pory. To jest juz 3 "moj" ped :oops: :roll: :D Hurrra :lol:
NL16
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Moniu ale cudo z tego "pierworodnego" :shock:
takich kolorków jeszcze nie widziałam :wink: widać podarowany szczerze bo tak pięknie rośnie, no i oczywiście i Twoje umiejętności mają na to wpływ :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Szczerze Moniu gratuluję, masz rączki do kwiatów :) Ale będzie kwitnienie ;:80 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p

Post »

Jeane, Halinko dziekuje za mile slowa o tak poznej porze ;:113
Jeszcze chcialam sie pochwalic moim "zlobkiem" :oops: :roll: :D Dzięki Agatce stalam sie szczesliwa posiadaczka Phal. Venosa ;:33 oraz (po raz drugi) Phal.Hieroglyphica, dziekuje Ci Skarbie ;:12

Obrazek

I tak przy okazji; zwroccie prosze uwage na spaghnum w jednej z doniczek. Jest zeielone :roll: Czy to nieszkodzi?
NL16
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Super żłobek ;:86 ;:86 ;:86, już widzę co się będzie działo jak one wszystkie kiedyś zakwitną, tyle że pewnie troszkę trzeba będzie na to poczekać, ale przecież czas szybko leci a Ty będziesz miała ogromną satysfakcję, że wyhodowałaś je od małego.
Nie mogę też nie wspomnieć o Twoim pierworodnym, śliczny, pasiasty i nieźle rozbrykany. Tylko na chwilę go z oka spuściłaś a on już tak wyrwał z kopyta, pogratulować.
Monisiu, jeszcze pytanko poza konkursem, co masz tam na dnie tego pojemniczka, to nie jest keramzyt prawda? Bardzo estetycznie wygląda.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Moniko śliczny ten Twój 3-latek....... mój też wypuścił pęd nowy i to całkiem spory,a z boku idzie następny....Kiedy będziesz tak mniej więcej w Pl znowu?
Miłego dnia
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p

Post »

Justynko dziekuje.Na dnie to keramzyt, tylko taki drobny. Jest on z odzysku, byl wymieszany z ziemia wczesniej i sluzyl Szeflerze.Wyplukalam ziemie i keramzyt wygotowalam w wodzie z octem i teraz sluzy maluchom :wink:
Ewuniu dziekuje. wiesz ten moj "staruszek" naprawde mnie nie zawodzi. Zawsze sie cos u niego dzieje, tylko raz nie pozytewnego bylo bo zaczal zrzucac paki ale sloidnie go namoczylam i kwitnie do dzisiaj :D Fajnie, ze rowniez Twoj szaleje. Jak zakwitnie to prosze o fotki :wink:
W PL nie wiem kiedy będę, trudno powiedziec teraz ale jak tylko cos będę planowac to dam znac :)

Jeszcze przed wyjazdem zobaczylam u mojego "bialego leniucha", ktory byl naprawde uparty, zobaczylam cosik ale dokladnie niewiedzialam co; czy korzonek czy pedzik...dzisiaj juz jestem pewna, ze to pedzik ;:11

Obrazek
Nie kwitl juz od ostatnich wakacji.
NL16
Storczyki moni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”