Storczyki moni ;)
-
MirkaS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moni Jesteś wspaniała. ;:12 Ale mi niesamowita niespodziankę sprawiłaś. Byłam bardzo zaskoczona. Promenea jest piękna miałam Cie zapytać do czego ja przesadzić, ale juz wcześniej Artur pisał więc i ja skorzystam.Bardzo , bardzo Ci dziękuję
i jeszcze mnie rozpieszczasz, ;:2
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Limonko to prawda - gadula jestem jak jasna chol...
na razie moj M nie narzeka ale jak zobaczyl ze czekaja na mnie paczuszki z roslinkami w PL to tylko pokrecil glowa
Tulipanku a z tym podlozem to nie wiem czy dobrze...ja mam swoja w spaghnum a jest juz dorosla roslinka. Ale mysle, ze mozesz poeksperymentowac z innym podlozem
W koncu wszyscy sie uczymy "chowu" tego pieknego kwiatuszka
Mireczko ciesze sie, ze sie cieszysz
na PW napisalam Ci jak i co z uprawa.
Agatko jutro na pewno dojdzie paczuszka. Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona
Tulipanku a z tym podlozem to nie wiem czy dobrze...ja mam swoja w spaghnum a jest juz dorosla roslinka. Ale mysle, ze mozesz poeksperymentowac z innym podlozem
Mireczko ciesze sie, ze sie cieszysz
Agatko jutro na pewno dojdzie paczuszka. Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Kurcze..moni;) pisze: Tulipanku a z tym podlozem to nie wiem czy dobrze...ja mam swoja w spaghnum a jest już dorosla roslinka. Ale mysle, ze mozesz poeksperymentowac z innym podlozemW koncu wszyscy sie uczymy "chowu" tego pieknego kwiatuszka
![]()
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- eury
- 200p

- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Moni jestem pod wrażeniem Twoich storczykowych okien - są przepiękne 
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Eury dziekuje
Wrocilam do domku i tu prosze...same najlepsze nowinki. Moj pierworodny szaleje
wypuscil ped ze starego kwitnacego jeszcze i calkiem nowiutki. Tak balam sie, ze nie przezyje przesadzania
a on sobie poradzil - jeszcze jaaak...

A tak kwitnie...

Dostalam go w 2006roku od moich kolezanek i kwitnie nieprzerwanie do tej pory. To jest juz 3 "moj" ped
Hurrra 
Wrocilam do domku i tu prosze...same najlepsze nowinki. Moj pierworodny szaleje

A tak kwitnie...

Dostalam go w 2006roku od moich kolezanek i kwitnie nieprzerwanie do tej pory. To jest juz 3 "moj" ped
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniu ale cudo z tego "pierworodnego"
takich kolorków jeszcze nie widziałam
widać podarowany szczerze bo tak pięknie rośnie, no i oczywiście i Twoje umiejętności mają na to wpływ 
takich kolorków jeszcze nie widziałam
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Jeane, Halinko dziekuje za mile slowa o tak poznej porze
Jeszcze chcialam sie pochwalic moim "zlobkiem"
Dzięki Agatce stalam sie szczesliwa posiadaczka Phal. Venosa
oraz (po raz drugi) Phal.Hieroglyphica, dziekuje Ci Skarbie ;:12

I tak przy okazji; zwroccie prosze uwage na spaghnum w jednej z doniczek. Jest zeielone
Czy to nieszkodzi?
Jeszcze chcialam sie pochwalic moim "zlobkiem"

I tak przy okazji; zwroccie prosze uwage na spaghnum w jednej z doniczek. Jest zeielone
Super żłobek
, już widzę co się będzie działo jak one wszystkie kiedyś zakwitną, tyle że pewnie troszkę trzeba będzie na to poczekać, ale przecież czas szybko leci a Ty będziesz miała ogromną satysfakcję, że wyhodowałaś je od małego.
Nie mogę też nie wspomnieć o Twoim pierworodnym, śliczny, pasiasty i nieźle rozbrykany. Tylko na chwilę go z oka spuściłaś a on już tak wyrwał z kopyta, pogratulować.
Monisiu, jeszcze pytanko poza konkursem, co masz tam na dnie tego pojemniczka, to nie jest keramzyt prawda? Bardzo estetycznie wygląda.
Nie mogę też nie wspomnieć o Twoim pierworodnym, śliczny, pasiasty i nieźle rozbrykany. Tylko na chwilę go z oka spuściłaś a on już tak wyrwał z kopyta, pogratulować.
Monisiu, jeszcze pytanko poza konkursem, co masz tam na dnie tego pojemniczka, to nie jest keramzyt prawda? Bardzo estetycznie wygląda.
Justynko dziekuje.Na dnie to keramzyt, tylko taki drobny. Jest on z odzysku, byl wymieszany z ziemia wczesniej i sluzyl Szeflerze.Wyplukalam ziemie i keramzyt wygotowalam w wodzie z octem i teraz sluzy maluchom
Ewuniu dziekuje. wiesz ten moj "staruszek" naprawde mnie nie zawodzi. Zawsze sie cos u niego dzieje, tylko raz nie pozytewnego bylo bo zaczal zrzucac paki ale sloidnie go namoczylam i kwitnie do dzisiaj
Fajnie, ze rowniez Twoj szaleje. Jak zakwitnie to prosze o fotki
W PL nie wiem kiedy będę, trudno powiedziec teraz ale jak tylko cos będę planowac to dam znac
Jeszcze przed wyjazdem zobaczylam u mojego "bialego leniucha", ktory byl naprawde uparty, zobaczylam cosik ale dokladnie niewiedzialam co; czy korzonek czy pedzik...dzisiaj juz jestem pewna, ze to pedzik

Nie kwitl juz od ostatnich wakacji.
Ewuniu dziekuje. wiesz ten moj "staruszek" naprawde mnie nie zawodzi. Zawsze sie cos u niego dzieje, tylko raz nie pozytewnego bylo bo zaczal zrzucac paki ale sloidnie go namoczylam i kwitnie do dzisiaj
W PL nie wiem kiedy będę, trudno powiedziec teraz ale jak tylko cos będę planowac to dam znac
Jeszcze przed wyjazdem zobaczylam u mojego "bialego leniucha", ktory byl naprawde uparty, zobaczylam cosik ale dokladnie niewiedzialam co; czy korzonek czy pedzik...dzisiaj juz jestem pewna, ze to pedzik

Nie kwitl juz od ostatnich wakacji.