W.o... Psach 6cz. (2008.11 - 2009.03)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Layla - prawie zdrowa - już nawet chodzi po schodach, pozwalam jej tylko trochę ,choć ona chętnie już by wbiegła na 4 piętro. Na fotce widac akurat noge po operacji.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super wieści :wink: już jej ładnie sierść odrasta i nie musi chodzić w spodenkach :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
szarotka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 cze 2008, o 14:43

Post »

Wreszcie mogę pochwalić się moim pieskiem - ma na imię Ronia :)

Obrazek
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Soniu, Kefirek na niektórych fotkach wtopił się w otoczenie - czyżby to jakaś zaleta Komodorów?
Dorka, faktycznie komondory wtapiają się w otoczenie, ale owieczek na pastwisku, dzięki ich sierści i temu, że sierść nawet pachnie jak wełna owcza to wilki są zdezorientowane, a psy mają nad nimi wtedy przewagę, ale to tylko wiem z lektur, bo Kefir to prawie kanapowiec :wink:
Przy okazji... Komodory lubią sporty?
nie ma pojęcia, ale są dość aktywne, szczególnie wieczorem, przynajmniej Kefir tak ma, on jako jedyny mój pies wciąż jest w ruchu, w domu przemieszcza się z kąta w kąt :roll: co do aportowania to nie jest posłuszny, bo jak pisze hodowca Justyna, komondory są okropnymi indywidualistami i jak stwierdzą, że zabawa nie ma sensu to dalej się nie będą bawić i faktycznie Kefir tak robi, zabawa owszem, ale aportowanie niekoniecznie :P
Próbowałaś aportu z Kefirkiem?
nie, bo ja jestem z gatunku leniwiec :oops: jedynie lubię spacery i Kefir też
Próbowałaś aportu z Kefirkiem?
jestem z okolic Gdańska, ale może będzie jakaś inna okazja :D
Beagle są maluszkami a zdecydowanie więcej ruchu im potrzeba niż Bernardynowi
myli się ten, co myśli, że bernardyn to oaza spokoju :D to są psy z adhd :shock: moja Dusia tylko dwa pierwsze dni u nas była grzeczna i spokojna, a potem pokazała jak potrafi się ruszać :wink: czasem jej psikusy groziły kalectwem :roll:

co do wielkości piesków to ja jestem wielbicielką dużych ras, po bernardynie to każdy pies wydaje mi się miniaturką, nawet Kefir, chociaż każdy mówi, że duży jest, a on nie jest taki duży, jedynie jest grubo ubrany w sierść :wink:
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

treissi pisze: Tosiu najlepsze życzenia dla Anabell Proszę ją bardzo, bardzo wymiziać
Monia dzięki,wyściskana i wymiziana.
A Twój piesio cudowny w nowej fryzurce i jaki dumny i dorosły się zrobił.No właśnie-ile on już ma?Wymiziaj :D
tok76 pisze: A powiedz mi kochana czy Anabelle przypadkiem nie widziała jak siusiają pieski? Może biedna chce pokazać,że i ona tak potrafi
Gosiu dookoła prawie same psie kobietki...więc raczej nie widziała....ale dziś sikała jak przystało na suczkę :wink:
DorkaWD pisze:Anabelko, już cie wszyscy wymiziali, wycałowiali, to już powtarzać się będę ;-)
Ode mnie dostaniesz wirtualne
Fajniejsze byłby by prawdziwe :roll:

Dorotko
mój pies na widok takiej ilości prawdziwych przysmaków pewnie oszalałby ze szczęścia i zdemolowałby ogródek w celu zakopania pyszności na "czarną godzinę".Lepiej więc wirtualnie...dziękuję w imieniu Anabelle :D

Aniu!Wspaniałe Twoje łaciate stworki!Jak się świetnie bawią!Mizianka dla Fibi i Bazyla.

Agii niesamowitych masz czworonożnych przyjaciół,a Twoja opieka nad najmniejszą Oliną przywraca wiarę,że jednak są ludzie wśród...ludzi.

Ale fajowy piesio "fotelowiec"z Rodusika :lol: -wymiziaj.

Danusiu jak miło słyszeć,że Laylunia zdrowa!Hihihi,oczywiście poza godna królowej :lol: .Koniecznie ją wycałuj,wspaniała jest!

A moja Anabelle złapała coś od psa sąsiadów(jakieś chrostki na uszku),a na dodatek...ciąża urojona.No i nie obyło się bez wizyty u weta.Dostała maść na ucho i zalecenia smarowania cycuszków altacetem i uciskania.A żeby uniknąć lizania...zamiast kołnierza dostała...pańciową skarpetę :oops:

Obrazek

A co do gabarytów psa-każdy ma plusy i minusy-wiem z autopsji.Przez Herę moja Julka niejednokrotnie lądowała na podłodze,z kolei Anablle musi zwiewać,żeby ktoś na nią nechcący nie nadepnął.

Całuski i mizianka dla wszystkich czworonogów...
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

a niech że sobie Anabelka siusia jak jej wygodnie...

Szirek sobie damski sposób upodobał i tego sie trzyma.... czasem tylko dla fasonu to i owo oznaczy i na tym sie kończy...

już nawet mu powiedziałam, że jak nie zacznie normalnie po męsku to wszystkie koty się z niego śmiać będą
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Agnieszko dla dobra mojego ogrodu wiele bym dała, by Kefir sikał jak psia dziewczynka ;:128
już nawet mu powiedziałam, że jak nie zacznie normalnie po męsku to wszystkie koty się z niego śmiać będą
ale jesteś, tak stresować Szirka ;:183
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

sonia pisze:Agnieszko dla dobra mojego ogrodu wiele bym dała, by Kefir sikał jak psia dziewczynka ;:128
ale jesteś, tak stresować Szirka ;:183
tak naprawdę to się cieszę, ze upodobał sobie taki a nie inny sposób... właśnie ze względu na roślinki...

i teraz jak coraz częściej znaczy terytorium to niekoniecznie mi się to hi hi podoba

ale z drzewkami radzi sobie inaczej... ostatnio nie zauważył małej śliwki (niestety nie była zapalikowana, bo palik się ułamał)... no i już nie mam śliwki... złamał słoń przy ziemi... teraz ją sobie nosi po całym ogrodzie jak trofeum....
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Biedna Anabelka, nie dość, że ma krosty to jeszcze ciążę urojoną - a nie myślałaś o steryzlizacji, czy czekasz na maluchy?
Aga, nie stresuj Szirana - w końcu mamy XXI wiek i równouprawnienie, niech sobie sika jak chce :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Aga, jeśli Cię to pocieszy, Kenzo sikał jak dziewczynka (mój tata mówił na to "samolocik" :lol: ) do mniej więcej 1,5 roku :shock: teraz sika po męsku :wink: choć czasem widzę że jak jest baaaardzo zmęczony to też mu się nie chce łapki podnosić :lol:

Antosiu, wymiziaj Anabelkę. Też jestem zdania że jeśli nie zamierzasz mieć maluszków to lepiej wysterylizować. Koleżanki dalmatynka miała 2 czy 3 ciąże urojone a potem ropomacicze...ledwo ją odratowali :(

A tą fotkę dedykuję Soni - gdy pomyślisz że Kefir jest brudny, zobacz na mojego kawalera :shock: :lol: :

Obrazek
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
szarotka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 cze 2008, o 14:43

Post »

Czytam i oglądam Wasze pieski - duże i małe - i myślę, że wszystkie są po prostu wspaniałe! A już dla swojego "pana" każdy piesek jest po prostu najwspanialszy na świecie:) Ale to działa też w odwrotną stronę, bo pies przecież też kocha swojego pana bezwarunkowo. Moja suczka Ronia też jest naszym "oczkiem w głowie". Teraz - tak jak ja - z niecierpliwością czeka na wiosnę, żeby do woli wybiegać się na działce. Pozdrawiam wszystkie pieski i ich panie.

Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Szarotko, Twoja sunia wygląda jak owieczka :lol:
Co do wiosny, mój kudłacz już ją poczuł, co widać na fotce :lol:
tak wygląda pies po ganianiu na łące, kopaniu dołków w mysich norkach i taplaniu w kałuży :twisted:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Danusiu,Asiu!No więc omawiałam już kwestię sterylizacji z weterynarzem,bo z takim zamiarem noszę się od momentu gdy Anabelle się do nas wprowadziła.Niestety,sterylka nie wyklucza ani ciąż urojonych,ani ropomacicza.Oczywiście zmniejsza ryzyko,ale nie wyklucza...
A moja kluseczka waży....2,3kg!!! :D :D :D
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59

Post »

Antooosia Yorki mają to do siebie,że dosyć często przechodzą ciążę urojoną . Moja sunia , mama Oliny, po pierwszej cieczce miała urojoną ciążę. Radzę Ci kochana obserwuj ją i jej gruczoły mleczne. Nadmiar wydzieliny z gruczołów może doprowadzić do zapalenia sutków jak było z moją Finką. Dostała wtedy lek o nazwie Galastop. Jest to roztwór do podawania doustnego, który hamuje wydzielanie prolaktyny.Zahamowanie wydzielania prolaktyny przez Galastop powoduje szybkie zanikanie objawów ciąży urojonej, w tym laktacji i objawów w zachowaniu się zwierzęcia.-info z ulotki którą wygrzebałam :wink: U mojej suni bardzo pomógł.
Obserwuj również uszy. Jeśli zacznie się dosyć często drapać i pojawi się nieprzyjemny zapach z ucha to znaczy ,że to zapalenie ucha . Często może to byc zagnieżdżony tam świerzb. U mojej Finki bez antybiotyków sie nie obyło. Na pierwszej wizycie objawy są często lekceważone przez wetów.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Jeanne ale piękna dedykacja z takim przystojniakiem Kenzo ;:166 dziękuję bardzo
a takie Kefir ubiera naturalne błotniste skarpetki, jak jest deszcz ;:128 a jak wygląda podłoga to sami widzicie ;:155

Obrazek

pozdrawiamy duże i małe pieski
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”