U Antooosi :):):)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agunia dobrze,że nie informowali :wink: ,bo miałam niespodziankę 8) .
Ale chyba ją straciłam :( ,nic nie puszcza :cry: .Chyba przemarzła Obrazek
Monia ja w domu mieszkam od...9 sierpnia stuknie 9 lat :wink: .Nie,róża jest szczepiona na pniu jakiegoś innego drzewka...taką kupiłam... :oops:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Nie wiem dlaczego cały czas myślałam, że w bloku mieszkasz :oops: A masz wąteczek w ogrodowym?
Ja muszę kupić sobie takie różyczki, bo te kwiatuszki jako nieliczne rosną u mnie w ogródku ładnie :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Hihi,no widzisz...Nie,nie mam wątku ogrodowego....jakoś nie mogę się zebrac...a zresztą u mnie nie ma zbyt wiele do pokazania...róże(uwielbiam je),tuje,kiedyś tawuły....i kilka cebulowych... :wink:
A Ty masz ogrodowy?

Ech...coś mnie łeb boli...chyba pasuje jakąś kawkę machnąc...Obrazek
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Założyłam w zeszłym roku ogrodowy, bo miałam wielkie plany. Niestety wyszło tak jak wyszło, że nie zrobiłam kompletnie nic :( Tak więc w moim wątku ogrodowym są jedynie zdjęcia beznadziejnego terenu pod ogród :( W tym roku chciałabym pomału cokolwiek ruszyć, ale zaczynając od małych rabatek. Może tak uda mi się coś zdziałać.

A Ty załóż swój wąteczek to może się zmobilizujesz, żeby zrobić coś więcej :)

Jeśli chodzi o ból głowy to i mnie coś boli. Nie wyspałam się jakoś. Muszę znowu zacząć pić żelazo. Ja już piłam kawkę ale może pójdę zrobić sobie jeszcze jedną. Wyczytałam gdzieś, że kawa pita w ilościach większych niż trzy filiżanki dziennie zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych - więc picie wiader kawy tłumaczę sobie jej pozytywnym działaniem :lol:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

O,nie wiedziałam... :oops: .Niestety u mnie ocalały tylko dwie rabaty-ta różana i taka druga...misz maszowa :wink: .
Moja Hera wszystko zryła ze dwa lata temu i sobie odpuściłam....a jak w zeszłym roku wygrzebała rododendrona,to stwierdziłam,że nic nie będę miec...bo serce boli,jak widzę,co moja piesia wyprawia :evil:
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to rzeczywiście szkoda roślinek jak Hercia lubi bawić się w ogrodnika :( Chyba, że spróbowałabyś jakieś małe płotki zrobić - możeby pomogło :)
Ja mam 3 psy, ale na szczęście nic nie wykopują - bo w sumie nie mają co :oops:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co za optymistyczna wiadomość o tej kawie. :lol: Kinga to musiałaby niemałe te płoty porobić bo widziałam Herę-prawie jak cielak! :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakby wkoło krzewu tak blisko były płotki to psiak nie miałby jak go podkopać... tak mi się przynajmniej wydaje ... Chociaż z drugiej strony dla chcącego nic trudnego i najpierw mogłyby polecieć płotki a potem krzewy :(
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

basga pisze:Co za optymistyczna wiadomość o tej kawie. :lol: Kinga to musiałaby niemałe te płoty porobić bo widziałam Herę-prawie jak cielak! :wink:
Cielak-dobre Obrazek

Monia ,niestety masz rację-jak się bydlę uprze-niestraszne mu są płotki,mniejsze czy większe,smutna mina pani,czy świadomośc późniejszej bury.Jak Hera sobie coś umyśli,to kombinuje,póki tego nie zrobi...przechlapane...wczoraj wzięła się za wieki krzaczor kaliny...obkopała dookoła...na szczęście nic więcej nie zrobiła,a i kalina stoi nie ruszona :wink: .

aha,Aga...nie wiem,o będzie z hibkami...stoją ze smętnie zwieszonymi listeczkami :(

A teraz z innej beczki:KOCHANE/I!Ogłaszam wszem i wobec,że ciapaty hibek nie ma już ani kawalątka do ucięcia,więc proszę,nie piszcie na pw.Głupio jest mi odmawiac,a naprawdę,żywcem nie mam z czego ciąc :cry:
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p
Od: 10 lut 2009, o 12:40

Post »

Wiesz, jeden z moich psów również ma obsesję kopania. Podkopuje się właśnie wokół krzewów i drzew, równo wokół korzeni. Okazało sie, że szuka grzybni :lol: , którą póxniej zjada :roll: :lol: kup jej grzybki, :wink: może zostawi rośliny w spokoju hihi
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p
Od: 23 mar 2009, o 12:28

Post »

Kiniu, jak mówisz o tym pełnym hibiskusku to moje , te na które się nikt chętny nie znalazł , ożyły i jak coś się ukorzeni to masz zaklepanego, ale nie poddawaj się bo może i twoje się ożywią. A jak ten biały odemnie? Zaglądnełam do moich szczepeczków i żaden niema korzonków :roll: Czy to długo jeszcze potrwa?
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Aguniu
a ten pełny hibek od Ciebie ten czerwony już puścił mi korzonki.Wsadziłam go do ziemi.Ten biały zgubił juz wszystkie listki i robi mu się mięciutka łodyżka :(
Z tymi korzonkami u hibków to jest różnie.Raz wypuszczają bardzo szybko,a nieraz to miesiącami nic się nie pokaże :roll: Ja na jesieni miałam mniej strat niz teraz.Padły mi już 3 sadzoneczki :cry:
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p

Post »

ojej to szkoda ze ci padł ten biały, jak mi już odrośnie to przypomnij o sobie to ci wyśle
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Aguniu
ja jeszcze go reanimuję.Ucięłam tę miękką część i znów wsadziłam.Zobaczymy co z tego wyjdzie.Ale jak mi nie ukorzeni się to chętnie sie przypomnę. :roll:
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p

Post »

a to kalanchoa od Antoosi już prawie się rozkwitła
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”