Ogród violetty
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu i Isiu, dziękuję za odwiedzinki.
Jakoś nie mogę znaleźć żadnej fotki czyśćca wielokwiatowego i nie mogę porównać.
A z nowej rabatki jestem bardzo zadowolona, bo będę mogła powsadzać kilka nowych roślinek, a takie zakupy zawsze mnie cieszą.
W sobotę w nocy sporo popadało, to mam spokój z podlewaniem na kilka dni.
Jakiś czas temu porobiłam kilka fotek pogodowych, czas je pokazać.Najbardziej spodobała mi się tęcza, więc musiałam jej koniecznie zrobić zdjęcie, bo takie piękności rzadko się zdarzają.

I jeszcze trochę robaczków. Tych pierwszych już nie ma, ale w połowie maja to było ich sporo, tylko wieczorami i były bardzo natrętne.

Jakoś nie mogę znaleźć żadnej fotki czyśćca wielokwiatowego i nie mogę porównać.
A z nowej rabatki jestem bardzo zadowolona, bo będę mogła powsadzać kilka nowych roślinek, a takie zakupy zawsze mnie cieszą.
W sobotę w nocy sporo popadało, to mam spokój z podlewaniem na kilka dni.
Jakiś czas temu porobiłam kilka fotek pogodowych, czas je pokazać.Najbardziej spodobała mi się tęcza, więc musiałam jej koniecznie zrobić zdjęcie, bo takie piękności rzadko się zdarzają.

I jeszcze trochę robaczków. Tych pierwszych już nie ma, ale w połowie maja to było ich sporo, tylko wieczorami i były bardzo natrętne.

- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witam Cie Violunia. Przybiegłam nadrobic zaległości. Sliczne masz lilie, kwiaty i w ogóle. Ja tez narobiłam różnych sadzonek i prawie wszystkie i sie przyjęły bo wypuszczaja nowe listki, tylko migdałek stoi w miejscu. Nawet patyki pocietych róż puściły nowe listki -to chyba dobry znak. Ale tęcza niesamowita-sprawdzałaś czy na końcu nie było garnka ze złotem?? Pozdrawiam i miłego dnia życzę. Aha kwiatek kraksomia czy jakoś tak -taki delikatny czerwony -na jednym z tych zdjęć - czy na zime sie wykopuje, bo nie wiem???

-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
Te robaczki to chrabąszcze pędraków. Trzeba je niszczyć.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Gigo, ta krokosmia z tego co wiem jest trochę wrażliwa na mróz, A dowiedziałam się tego z forum. Ja swoją posadziłam w zeszłym roku i nie wykopywałam, zostawiłam jąw gruncie. Jak widać nic jej nie jest. Rośnie i zakwitła. W tym roku też jej nie zamierzam wykopywac. A złotka na końcu tęczy niestety nie było 

-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
Cześć Wiolu!!!!
O jak bardzo się stęskniłam ... tak długo mnie nie było a tu w tym czasie widzę pojawiło się cudeńko w postaci Twojego synka!!
GRATULUJĘ ci z całego serca!!!!!!! Cudny chłopaczek, bardzo ładny i taki spokojny teraz no nie? Naciesz się tymi chwilami ;)) Bardzo bardzo się cieszę że wreszcie mogę Ci pogratulować tak często o was myślałam no ale nie było dostępu do internetu a teraz już jestem i was nie opuszczę ;))
Pozdrawiam to dla was fotka i zapraszam również do siebie ;))))

O jak bardzo się stęskniłam ... tak długo mnie nie było a tu w tym czasie widzę pojawiło się cudeńko w postaci Twojego synka!!
GRATULUJĘ ci z całego serca!!!!!!! Cudny chłopaczek, bardzo ładny i taki spokojny teraz no nie? Naciesz się tymi chwilami ;)) Bardzo bardzo się cieszę że wreszcie mogę Ci pogratulować tak często o was myślałam no ale nie było dostępu do internetu a teraz już jestem i was nie opuszczę ;))
Pozdrawiam to dla was fotka i zapraszam również do siebie ;))))