Mój mały ogródek - Isia cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie Kochani :D

Zenku masz w swoim ogrodzie takie piękne roślinki i sam ogród jest oazą spokoju lada chwila i azalia Twoja ubierze jesienny strój i dopasuje sie do jesiennego nastroju w ogrodzie...

Karolu dzięki za odwiedziny dawno Cię u mnie nie było :wink: zdjęcie derenia zamieszczam poniżej razem z nn roslinką - są różne chyba że jakas odmiana raczej to nie dereń
Obrazek
roslinka nnObrazek

Monisiu mnie tez bardzo bardzo sie podoba przebarwia sie tak cudnie od żółtego, pomarańczowego poprzez czerwień, zieleń do brązu..

Markusie :D czy Twoje skojarzenia z czarownicą są nie dobre ?? :wink: no tak własciwie czarownice to negatywne postaci mogę byc białą czarownicą jeżeli lepiej Ci sie kojarzy zresztą może cos w tym jest uwielbiam biały kolor nie tylko w ogrodzie...a różyczki kwitną :D czerwone, różowe, żółte :D
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Pięknie - masz już jesienny ciepło-czerwony ogród. Róże też ładnie kwitną, niestety krzaczka nie znam więc nic tu nie podpowiem.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu miło Cie gościć w moim ogrodzie. Roślinka już została zidentyfikowana na 99% :wink: i wygląda na to, że to tawuła japońska "macrophylla" (podziękowania dla Grzesia_z z Lublina i Xipe Pawła za pomoc) :D
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Witaj Isiu!:D
Wpadłam do Ciebie w odwiedzinki! Nie wiedziałam że jesteś taką miłośniczką róż? :D Będę do Ciebie zaglądać częściej. Bardzo ładne boczne nasadzenia w ogrodzie, piękne róże, powojniki i irysy wiosną! :D Gratuluje wrześniowych zakupów! Ja uwielbiam angielki! :D
Serdecznie pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Kasiu w moim ogrodzie, mój ogród jest jeszcze młody i zmieniam w nim wiele, jestem miłosniczką róż (to raczej łagodne okreslenie) ja je wprost uwielbiam i w tej chwili są dla mnie w ogrodzie najważniejsze....serdecznie Cię zapraszam jak tylko masz ochotę Obrazek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Isiu bardzo ładna jest ta mała sosna , ale czy aby tylko nie za blisko rośnie
przy brzozie. Oba drzewa rosna bardzo szeroko,a w dodatku bardzo się nie lubią / witki brzozy niszczą młode przyrosty sosny/.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

masz rację Zenku muszę coś z tym zrobić zastanawiam sie które drzewo łatwiej sie przyjmie po przesadzeniu ??
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Isiu w chwili obecnej przesadzanie drzew jest jak najbardziej wskazane, z przyjęciem nie powinno być żadnego problemu. Łatwiej zniesie to brzoza gdyż system korzeniowy jest
pod powierzchnią ziemi.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenku dziękuję za radę :D , przeniosę brzózkę w inne miejsce. Pozdrawiam Cię serdecznie i miłego dnia
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Witaj Isiu!

Wielkie dzięki za wizytę w moim ogrodzie .

Postanowiłem zwiedzić Twój ogród i teraz nie żałuję . ;:2 . Isiu stworzyłaś wspaniały ogród . Pozwoliłem sobie pospacerować szybciutko przez cały ogród i jestem pod wielkim wrażeniem ;:154 ;:154 ;:154 ;:154 ;:154 ;:63 ;:63 ;:63 brawo. Na stronie 14 z dnia 4.05.2008r jest zdjęcie drzewa no i tu mam problem jakie to drzewo? Będzie wspaniale wyglądać jak urośnie do większych rozmiarów ;:108 .
Co mnie zauroczyło to wielka ilość róż i znowu pytanie ile posiadasz odmian? Są fantastyczne naprawdę nacieszyłem oko.
Spodobały mi się również klematisy czym je nawozisz że są takie piękne? Jeszcze jedno pytanie no raczej prośba zdradź tajemnicę co trzeba robić żeby mieć tak cudowne róże?
Jeszcze tutaj wpadnę ;:108 ;:100 ;:100 ;:100 .

Pozdrawiam . Grzegorz. :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witaj Grzesiu cieszę się że po tak długim czasie znowu zawitałeś do mojego ogrodu spotkalismy sie juz 22.05 str 19 :wink: Pytasz o drzewo iglaste na ostatnim zdjęciu z 04.05 ?? jeżeli tak to to zapewne jodła koreańska z szyszkami w górze :D Miło że podobaja Ci sie moje różyczki ale tak naprawde przygodę z nimi dopiero zaczynam. Jesienia tego roku zakupiłam kilkanascie odmian m in.
- Golden Celebration
- Rumba
- Chopin
- Nostalgia
- The Pilgrim
- Abraham Derby
- Charles Austin
- Bacarole
- Swan Lake
- Heritage
- Castle Warwick, pozostałe jakie miałam to Papageno, Monica, Fresia i parę NN które zakupione w markecie dochodziły u mnie do zdrowia :P Poza zasilaniem sezonowym i opryskami głównie na plamistość nie rozpieszczam ich jakoś szczególnie no moze poza osobistym uwielbieniem i głaskaniem po listkach :wink: :oops: jeśli chodzi o klematisy staram sie by nóżki (pędy blisko ziemii) miały czyms osłoniete np roczchodnikiem czy lawendą :D Pozdrawiam serdecznie i zapraszam cześciej
grigori24
---

Post »

Chodzi mi o drzewo ; myślę teraz że to morze być jakaś wiśnia lub śliwa o purpurowych liściach. :D
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Iska roz masz juz sporo,a mowisz ze dopiero polknelas rozanego bakcyla :)
Ale u Ciebie jest sporo miejsca wiec mozesz poszalec,zreszta one Cie lubia.

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a tak Grzesiu już wiem ta obsypana kwiatami to jabłonka ozdobna :D :D

witaj Markusie miło Cię gościć :P :P
grigori24
---

Post »

Isiu a dokładna nazwa jak brzmi? :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”