Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martusiu trzymam kciuki za dynie, pomidory i wszystkie kwiaty, bo tym cudownym ostróżkom też deszcze intensywne nie pomagają! U mnie już rano lunęło jakby ktoś z góry cysternę wody spuścił, na szczęście szybko ustało :D
Na szałwię nie zwróciłam uwagi ale na biały bodziszek tak, bo mój biały ma inny kształt kwiatków :D
Leje dla Ciebie...będą grzyby bo ciepło więc śmigaj do lasu ;:65 Pozdrawiam ;:196 ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta, moją uwagę przykuły te cudne, napakowane ostróżki! Wspaniałe! Róże też masz piękne, ogólnie cały ogród zachwyca!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Przepiękne zdjęcia z pięknego, bogatego, kolorowego ogrodu ;:108 ;:108
Róże śliczne.Zdrowe, z tyloma kwiatami. ;:215
A te ostróżki :shock: Takie wielkie!!Czy sadziłaś ich więcej, czy tak już ci się rozmnożyły ??
Hortensje już pięknie wyglądają. ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,dzisiaj do południa padało,teraz piękna pogoda ,po południu obeszliśmy lasy ,pachnie w nim cudnie ,ale grzybki jeszcze nie ruszyły,dotleniamy się spacerami.W ogrodzie padało długo ,więc porządnie podlany,myślę że pomidorki się nie pochorują bo zabezpieczone były przed ZZ .

Gosiu maki bardzo lubię ,ogród zostawiłam kwitnący i myślę ,że taki zastanę bo solidnie podlewa i nowe roślinki zakwitają ,odpoczywamy ,ale już tęsknię za ogrodem ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,ale był wyjątek ,bo wczoraj była burza i solidnie podlało i dzisiaj poprawiło bez burzy,więc może coś się poprawi ,tutaj też mam mały domek i jestem u siebie ,ale nie ma ogrodu ,tutaj mieszkamy w czasie grzybobrania ,albo na urlopie,bo mąż nie chce w inne miejsca jechać a ja też lubię tutaj przebywać ,pozdrawiam ;:168

Violuś,robię dużo kompocików ,one są bez pasteryzacji ,sa pyszne ,z malin też będę robić ,Kokosy są super uwielbiam je ,ze świdośliwy nie robiłam dżemów,bo wszystko mi zjadają szpaki i kosy ,już nie mogę się od nich obronić ,na borówce amerykańskiej mam założone siatki ,bo nic byśmy nie zjedli ,do Ciebie zajrzałam ,ale się minęłyśmy,pozdrawiam ;:168

Eluś,dużo spaceruję po lesie ,bo żadnych innych atrakcji tu nie ma ,są sąsiedzi i się odwiedzamy,ogród zabrałam ,bo już nie zdążyłam w domu przy mojej przeprowadzce do domku w lesie i już tęsknię za ogrodem ;:306 ja nie mogę jechać na urlop do ogrodu ,bo mam go przy domu to go zostawiam i jadę do lasu ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,bardzo dużo zdjęć wzięłam ze sobą ,imię róży mam w domciu ,jak wrócę to Ci napiszę ,wczoraj popadało z burzą,ale i dzisiaj do południa padało spokojnie,w domu też ogród podlało,pozdrawiam :wit

Marysiu,ostróżki są powiązane ,to może jakoś przetrwały,a jak ich głowy były za ciężkie to mogą się połamać,trudno,grzybów dalej nie ma chociaż padało dla mnie jak mówisz :uszy córka mówiła,że dzisiaj dużo do południa padało,więc ogród podlany,pozdrawiam ;:196

Mariola,to moje ulubione ostróżki,można przy nich stać bez końca,są tak piękne ,pozdrawiam :wit

Aniu,dziękuję za dobre słowo,ostróżki sama rozmnażam ,one nie wytwarzają nasion,a są takie piękne ,że je sobie rozmnażam ,hortensje zaczynają swój spektakl,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Martuś uważaj na kleszcze, mój eM ostatnio miał 3 po jagodach ;:222
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,tutaj jakoś nie ma kleszczów wszystkie trawy wyjedzone przez krowy ,a one najczęściej w starych trawach siedzą ,a w lesie nigdy nie złapałam kleszcza chociaż często zwłaszcza w jesieni tutaj jestem,pozdrawiam :wit

Zapraszam do kwitnącego ogrodu ,jeszcze mam zdjęcia ,dzisiaj z przewagą moich ulubionych ostróżek w różnych ujęciach.

Misty Mouve
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nowa rabata biało czerwona zjedzona przez sarny i niewiele na niej kwitnie
Obrazek

różę,przetacznik biały i floks Delta zjedzone została reszta i nie wygląda ona jak powinna

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lawendowa ostróżka cudnej urody! ;:63 Na te sarnie wyczyny przykro patrzeć ja jestem wyczulona bo też ich doświadczam! :twisted: Zrobiłam profilaktyczne zasieki, podobno to jest jedna sarna i do tego kulawa ale urzęduje w okolicy mojej działki i żadnej róży nie przepuści choć pachnących i drobnokwiatowych raczej nie rusza...Na razie chyba się nie wdarła do mnie, róże się zaczynają odradzać...Oby!
Miłego spędzania urlopu i wysypu grzybowego życzę! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia ostróżki na prawdę zjawiskowe... też mi się nie udało z nimi dogadać ;:223 ... Kiedyś w ubiegłym roku kupiłam już kwitnące te niebieskie na targu dokąd kwitły to stały... po czym gdzieś zniknęły i już się nie pokazały... ;:222 No cóż widocznie im się u mnie nie podoba, choć one mnie się podobają ;:333 Do soboty może grzybki się pokarzą bo ma być u nas dość ciepło ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wszystko piękne, ale ostróżki są po prostu cudowne! Wspaniale się prezentują! Jak królowe!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martus :wit co za przecudne widoki tych pięknych wielkich wysokich ostrozek. ;:oj
Ajc.
Jak to ty sama sobie je rozmazasz ?? Jak ??
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Uf, uf ale mam do nadrobienia ;:oj Ostatni mój wpis na 34 stronie a tu już 43-cia się kończy ;:168
Pewnie za moment widoki ogrodu zatkają mnie z zachwytu ale jak nie zachwycać się Twoim ogrodem.
Pędzę czytać ;:196
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości ,siedzę dalej na wsi w lesie ,tutaj życie bardzo leniwie się toczy,po południu przed każdym domem na starych kanapach lub fotelach siedzą ludziska i odpoczywają ,nie ma jeszcze żniw ,tylko krowy rano idą na pastwiska i wieczorem wracają ,u sąsiadów słychać głos dojarki i tyle się dzieje ,czas tutaj jakby się zatrzymał ,nikt nigdzie nie pędzi i się nie spieszy i moje leniwe wakacje dobiegają końca,urlopy jeszcze mamy ,ale pod koniec tygodnia wracamy do domciu.

Maryniu,na te sarny już mnie trzepie ze złości i czasem nie mam siły ,nie dam rady z nimi walczyć ,przecież wszystko jest ogrodzone na wysokość 180 cm i przeskakują ,u mnie jedzą wszystkie róże jakie napotkają po drodze i coraz więcej innych roślin im smakuje ,co się trochę odnowią to znowu zjedzą ,w lesie ani jednego grzyba nie znaleźliśmy,było za sucho ,teraz podlewa ,ale trzeba trochę poczekać ,pozdrawiam ;:196

Ewciu,ostróżki uwielbiam ,więc mam ich trochę ,a w sobotę to ja już będę w domu,więc z grzybkami się minę ,może jeszcze raz tutaj przyjedziemy ,a tymczasem do domu zaglądnę ,pozdrawiam ;:168

Mariolko,bo ostróżki to jak królowe ,piękne są :wit

Aniu,na wiosnę (w kwietniu) rozmnażam wegetatywnie ,czyli dzielę sadzonkę na małe sadzonki i sadzę dalej lub w innych miejscach i teraz kwitną ,pozdrawiam :wit

Gosiu,zapraszam na spacerek ,chociaż znasz ogród to nie we wszystkich okresach jego wegetacji byłaś ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Marta - jeżówki przepiękne . ten kolor blado niebieski super ;:108
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Spektakl ostróżkowy przepiękny. ;:167
Współczuję Ci tej nieustannej walki z sarnami. Mam nadzieję, że kiedyś nadejdzie taki dzień, że znajdziesz na nie jakiś sposób, by dały Ci spokój. Mimo tego, że cały czas coś Ci podjadają, masz Martuniu niesamowite ilości pięknego kwiecia. ;:108
Nie zawsze znajduję czas, by zostawić po swojej wizycie ślad wpisem, ale regularnie podczytuję i zawsze czekam na kolejne fotki z Twojego pięknego ogrodu. ;:173
Czytam, że w grzybobraniu posucha. :roll: Może jednak jeszcze zdążycie coś nazbierać przed wyjazdem. Czego z całego serca Ci życzę. :)

Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Ostróżki pięknie wyglądają, takich wysokich nie widziałam, one maja zapewne ok 2 metrów wzrostu.
Sarny są śliczne, ale jak robią tyle szkód to złość bierze.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”