Witam ,dzisiaj do południa padało,teraz piękna pogoda ,po południu obeszliśmy lasy ,pachnie w nim cudnie ,ale grzybki jeszcze nie ruszyły,dotleniamy się spacerami.W ogrodzie padało długo ,więc porządnie podlany,myślę że pomidorki się nie pochorują bo zabezpieczone były przed ZZ .
Gosiu maki bardzo lubię ,ogród zostawiłam kwitnący i myślę ,że taki zastanę bo solidnie podlewa i nowe roślinki zakwitają ,odpoczywamy ,ale już tęsknię za ogrodem ,pozdrawiam
Ewciu,ale był wyjątek ,bo wczoraj była burza i solidnie podlało i dzisiaj poprawiło bez burzy,więc może coś się poprawi ,tutaj też mam mały domek i jestem u siebie ,ale nie ma ogrodu ,tutaj mieszkamy w czasie grzybobrania ,albo na urlopie,bo mąż nie chce w inne miejsca jechać a ja też lubię tutaj przebywać ,pozdrawiam
Violuś,robię dużo kompocików ,one są bez pasteryzacji ,sa pyszne ,z malin też będę robić ,Kokosy są super uwielbiam je ,ze świdośliwy nie robiłam dżemów,bo wszystko mi zjadają szpaki i kosy ,już nie mogę się od nich obronić ,na borówce amerykańskiej mam założone siatki ,bo nic byśmy nie zjedli ,do Ciebie zajrzałam ,ale się minęłyśmy,pozdrawiam
Eluś,dużo spaceruję po lesie ,bo żadnych innych atrakcji tu nie ma ,są sąsiedzi i się odwiedzamy,ogród zabrałam ,bo już nie zdążyłam w domu przy mojej przeprowadzce do domku w lesie i już tęsknię za ogrodem

ja nie mogę jechać na urlop do ogrodu ,bo mam go przy domu to go zostawiam i jadę do lasu

,pozdrawiam
Ewciu,bardzo dużo zdjęć wzięłam ze sobą ,imię róży mam w domciu ,jak wrócę to Ci napiszę ,wczoraj popadało z burzą,ale i dzisiaj do południa padało spokojnie,w domu też ogród podlało,pozdrawiam
Marysiu,ostróżki są powiązane ,to może jakoś przetrwały,a jak ich głowy były za ciężkie to mogą się połamać,trudno,grzybów dalej nie ma chociaż padało dla mnie jak mówisz

córka mówiła,że dzisiaj dużo do południa padało,więc ogród podlany,pozdrawiam
Mariola,to moje ulubione ostróżki,można przy nich stać bez końca,są tak piękne ,pozdrawiam
Aniu,dziękuję za dobre słowo,ostróżki sama rozmnażam ,one nie wytwarzają nasion,a są takie piękne ,że je sobie rozmnażam ,hortensje zaczynają swój spektakl,pozdrawiam