Canna - Paciorecznik cz.8
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Canna - Paciorecznik cz.8
A to nie jest jakieś uszkodzenie mechaniczne??
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy ona nie ma za sucho?
Na szczęście to już koniec chłodów jak podają prognozy i można od jutra wysadzać na docelowe miejsca.
Nareszcie dostaną więcej światła i nie będą się tak wyciągać jak w domu.
Życzę Wszystkim dużo słoneczka i powodzenia w uprawie tych cudownych kwiatów.

Na szczęście to już koniec chłodów jak podają prognozy i można od jutra wysadzać na docelowe miejsca.
Nareszcie dostaną więcej światła i nie będą się tak wyciągać jak w domu.
Życzę Wszystkim dużo słoneczka i powodzenia w uprawie tych cudownych kwiatów.

-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 lut 2015, o 11:38
W jakiej proporcji ten obornik żeby nie przesadzić.-Iwona- pisze:Ja jak już pisałam, sadząc na docelowe miejsce daję obornik bydlęcy( w tym roku granulat) a później podlewam różnymi płynnymi do kwitnących.

- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Tym gotowym do stosowania granulatem nie da się przenawozić.
Ja daję do donic ok. 5 dużych garści a do gruntu jeszcze więcej sypnę prosto z woreczka.
Mam nadzieję, że w ten weekend przestanie lać i będzie można posadzić.
Ja daję do donic ok. 5 dużych garści a do gruntu jeszcze więcej sypnę prosto z woreczka.
Mam nadzieję, że w ten weekend przestanie lać i będzie można posadzić.

-
- 50p
- Od: 7 wrz 2012, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam pytanie odnośnie Cleopatry. Kupiłam w sklepie kilka odmian, wsadziłam do doniczek, wszystkie mają już liście i chyba wszystkie zgadzają się z opisem odmiany (tak na oko na razie bo po dwóch liściach niewiele można powiedzieć jak się człowiek na tym nie zna), ale widzę u Was, że Cleopatra ma dwubarwne liście właściwie od samego początku. Moja Cleopatra ma teraz 3 zielone liście i żaden nie ma choćby śladu zabarwienia. Czy tak się mogło zdarzyć, że dopiero któreś kolejne liście się przebarwią czy raczej to nie jest Cleopatra?
Moje kanny dziś wsadzone do gruntu - a właściwie zadołowane w większych niż dotychczas doniczkach. Na 13 szt. dwie nie wyszły - jutro zobaczę co się dzieje u nich w kłączach (nie ukrywam, że mi najbardziej na nich zależało (Tropicana i Oiseau D'or) - wszystkie kanny to tegoroczne nabytki, będę miała je pierwszy raz w ogródku. Moja Cleopatra też nie ma tych kolorków - pewnie pomyłka mi się trafiła.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Beata, Ninia jak macie kupione w markecie to może to być zupełnie inna odmiana.
Może się zdarzyć zielony pęd jak i cały ciemny, ale najczęściej ma obydwa kolory.
Tutaj taka bardziej zielona.

Może się zdarzyć zielony pęd jak i cały ciemny, ale najczęściej ma obydwa kolory.
Tutaj taka bardziej zielona.

Dzięki, przynajmniej jest jakaś nadzieja, że może nią być. Pewnie i tak dopiero wszystko się wyjaśni jak zakwitnie. Akurat Cleopatrę kupiłam na światkwiatów.
-
- 50p
Ja też kupiłam kłącza przez sklep internetowy, który ma dobrą opinię. Sam kształt Twoich Iwonko liści bardzo podobny do mojej Cleoaptry więc nadzieja jeszcze jest, szczególnie że dopiero jeden pęd się pojawił, a widzę, że dopiero na tym drugim małym jakiś ślad się pojawia. Poczekam cierpliwie, co by nie było na pewno będzie pięknie
Spośród 8 zasadzonych trzy mam bez nazwy bo wiatr zwiał mi kartki, teraz muszę czekać aż trochę podrosną żeby zdiagnozować która jest która ;-)
Moje już stoją w dużych donicach na zewnątrz, niektóre w nich chyba zostaną, a te większe pójdą do gruntu. Albo do jeszcze większych donic ;-)

Moje już stoją w dużych donicach na zewnątrz, niektóre w nich chyba zostaną, a te większe pójdą do gruntu. Albo do jeszcze większych donic ;-)
- Black Rose
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Ja dziś planuję największe z kann wysadzić do gruntu.
Przydałoby się wysadzić wszystkie, a zwłaszcza siewki, bo męczą się strasznie w zbyt ciasnych pojemnikach.
Przydałoby się wysadzić wszystkie, a zwłaszcza siewki, bo męczą się strasznie w zbyt ciasnych pojemnikach.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- kinia34
- 200p
- Od: 17 wrz 2016, o 15:02
Kinia34
-
- 50p
pull czyli nadzieja jest, teraz tylko słońca i ciepła czekać żeby rośliny mogły ruszyć w górę. U mnie pogoda w kratkę, niby w dzień jest słońce, ale temperatura powyżej 22 stopni zdarza się rzadko. No i noce wciąż chłodne chociaż bez mrozów.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Cleopatra może być też od początku wybarwiona a nawet ciemna.

Najbardziej wyrywna już przekwita.
Bella

Najbardziej wyrywna już przekwita.
Bella