clem3 Małgosiu, właściwie to tulipanki już przekwitły. Ostatnie kwitną i już koniec, ale nie ma się co smucić, zaczynają kolejne roślinki.
cyma2704 Soniu, z siłami to już coraz gorzej. Na szczęście czasu nie mam za dużo więc się nie przemęczę fizycznie. Dziękuję za miłe słowa.
Shire Moniko, ten rok mnie zaskakuje i to bardzo. Początek maja a hortensje bukietowe też już mają pąki. Jeżówki szaleją. Początkowo uszczykiwałam im pączki, ale już przestałam. Mam wrażenie, że wszystko wykwitnie w maju i czerwcu i na tym się zakończy.
Elizabetka Ela, faktycznie rodki i azalie jakoś sobie u mnie radzą. Właśnie pokazują swoje wdzięki. Lilak też mi się podoba, ciągle podglądam, czy aby mu coś od korzenia nie odrasta. Kwitnie długo i zabójczo pachnie. Mam wrażenie, że u mnie ton już lato puka. Jak jeszczemarcinki pokażą teraz paki to się załamię.
MirkaS, Mira floksy o dziwo długo kwitną. Nie mogę się na nie napatrzeć. Kto je widzi, każdy je chwali. Boska będzie ta Twoja nowa rabata. Koniecznie będziesz musiała ja pokazać. Babcine narcyzy bardzo krótko kwitły i nie zdążyłam poczuć ich zapachu.
Teraz trochę zdjęć.
Dzisiaj zaczęłam degustację
Zawiązuja się już borówki amerykańskie
Hortensja bukietowa