Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Cześć Aniu ;:196
stolik śliczny, motyw różany w tym wydaniu fantastycznie wygląda ;:333
Zachwycam się kwiatami i buszem w ogrodzie, ścieżka bokami ładnie zarośnięta ;:180
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit . Stoliczek wyszedł Ci przepięknie ;:138 , brawo ;:63 . Tulipany Purple Pion są genialne ;:oj . Bardzo podoba mi się ich kolorek ;:333 . Z tymi ptaszkami to coś za coś :lol: tylko, że ja swoich nie zapraszałam pod dach :evil: . No ale jak już są to przetrzymamy ten ostatni sezon ;:173 . Ja już nawet wiem jak samiczka wróbla nawołuje samca do ten teges ;:306 . No powiem Ci Aniu, że życie płciowe to mają na prawdę jak zające ;:306 . Ciekawa jestem gdzie potem będą miały swoje domy. Mam nadzieję, że nie przeniosą się do stodoły ;:306 .
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu stolik boski, teraz czekamy na cały kącik razem z ławeczką ;:65
Poidełka boskie.
Marzę o takim buszu :lol: Muszę sadzić większe rośliny to szybciej urosną ;:172
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ptaszków w domku Ci zazdroszczę. Ale tak bez zgrzytania zębami, tylko z uśmiechem :tan Co jakiś czas planuję zakupić budkę i powiesić i tak co roku na planach się kończy ;:223 A mieć taka parkę u siebie na działeczce, to czysta przyjemność. Śliczna jaszczurka odwiedza Twój zakątek. U mnie takich nie ma, tylko te pospolite. Ale ja i te zwykłe bardzo lubię.
Stolik już wygląda cudnie, a jeszcze jak go wkomponujesz w swój zakątek, to będzie prawdziwą ozdobą. Dla mnie bomba ;:63 Gratuluję umiejętności, bo wyszedł CI rewelacyjnie.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu fantastyczny ten stolik! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Inspirujesz Aniu. I lustrzane i ceramiczne kule i poidełka. Biżuteria ogrodowa połyskuje u ciebie z klasą. I ja powoli zaczynam myśleć o takich detalach.
Busz na działce kocham i dążę do niego u siebie. Choć trawnika za dużo nie wykroję, ale i tak zrobię co zamierzam. ;:224 ;:108

Piękna działka ;:167
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Stolik cudeńko, przetarte róże, takie jakby w tle, za mgłą - bajeczne ;:180

Aniu, pisałaś, że masz też bardziej zacienione rabaty - jakie róze na nich rosną i dobrze dają sobie radę?
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Pięknie ozdobiłaś działkę :D
Czy blat stolika był wykonany metodą decoupage?
Bardzo urokliwa ta ścieżka do bramki ;:108

Zawsze lubiłam na działce takich gości jak jaszczurki czy motyle, na balkonie mogę liczyć na te drugie czasami :D
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...pięknie jeszcze kwitną u ciebie tulipanki, koniecznie muszę także zapytać gdzie dorwałaś śliczne poidełko do ptaszków :?: Stoliczek ;:215 Czy u was nie ma złomiarzy. ;:oj
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Nic tak nie podnosi endorfin jak kilka godzin spędzonych na działeczce w tak piękną pogodę. Nawet ramionka przypiekłam. ;:131
Dosiałam trawę w kąciku z ławeczką i na placu, w którym przez trzy sezony stał basen i trawy nie było tam nawet źdźbła. Kupiłam trawę piłkarską z Iławy. Mam nadzieję, że teraz porządnie urośnie. Nie tak, ja ta poprzednia.
Ogłowiłam kolejną część tulipanów. Nadal kwitnie ich trochę, ale niestety już mniej niż połowa. Taka kolej rzeczy. Teraz czekam na iryski, które będą u mnie pokazywać kwiaty po raz pierwszy. A potem to już tylko powojniki i róże... Obrazek
Posadziłam też kolejne clematisy, które przyjechały z mojego ulubionego sklepu internetowego. Jak nic, za parę lat zginę w tym buszu. Obrazek
Połowa róż zapączkowana. Nawet moja królowa ma pąki! Obrazek Niektóre powojniki też zapowiadają kwitnienie. No cudnie jest! Maju trwaj! Obrazek

Maju chciałam, by stolik wyglądał staro, jakby upływ czasu go przytarł i spłowiał. Mnie efekt końcowy zadowolił. :wink:
Busz... no cóż... jedni go lubią, inni niekoniecznie. Ja wprost nie mogę się go doczekać. ;:65

Obrazek

Ewelinko już na działce zdążyłam zaobserwować, że wróble i mazurki mają bardzo radosne pożycie. Nie stresuje je nawet publika. :wink:
Jak zrobisz podbitkę, to ptaszki na pewno sobie poradzą. Nie martw się. ;:168 Hah! Najwyżej będą harce w stodole, na sianie. Obrazek

Obrazek

Kasiu dosiałam trawę w kąciku. Za jakieś 2-3 tygodnie powinno być już tam naprawdę przytulnie i ładnie.
Ja niestety dysponuję małym areałem, dlatego osiągnięcie buszu szybko mi idzie. ;:333

Obrazek

Obrazek

Iwonko stoliczek już na swoim docelowym miejscu. Niech że teraz tylko szybciutko nowa trawka tam urośnie. ;:65
Na domek lęgowy nigdy nie jest za późno. :uszy W tym sezonie będzie ozdobą a w przyszłym przyjemnym lokum dla małych, skrzydlatych.

Obrazek

Obrazek

Basiu tak też mi się wydaje! :wink: Jestem nim oczarowana. I mało skromna, co? ;:306

Obrazek

Obrazek

Monika -Shire Ema urobisz, z czasem... Mój też wydawał się nieugięty w kwestii poszerzania rabat. I co? W końcu skapitulował i wywiesił białą flagę. Obrazek Grunt to stopniowo. Po kawałku kraść tego trawnika. Obrazek Aż się przyzwyczai i nie będzie mamrotał, bo wszak nie ma co walczyć z wiatrakami, nieprawdaż? Obrazek

Obrazek

Pierwszy i największy różany pąk. W kąciku ze stolikiem i ławeczką będzie chyba inauguracja różanego sezonu ;:65 :

Obrazek

Aniu jeśli chodzi o róże na półcienistych miejscówkach, to mam ich kilka ale to świeżynki więc niewiele mogę powiedzieć o tym jak dają sobie radę. Nie mniej czytałam, że Louise Odier, Mrs. John Laing, Comte de Chambord, Lavender Lassie, Gertrude Jekyll i ogólnie austinki zniosą półcień. Poszperaj w necie za informacjami na ten temat lub popytaj doświadczone Rosomanes.

Obrazek

Obrazek

witch -Aga tak, dokładnie tą metodą był wykonany blat stolika.
Do mnie, na balkon nie dolatują motyle. Za wysoko mieszkam. I jaszczurki raczej też nie wlezą. :lol:
Szkoda, że komary i muchy nie mają za wysoko. :roll:

Obrazek

Zuziu to poidełko było kupione w Obi.
U nas na działkach jest spokój. I oby tak pozostało. ;:333
A pamiętasz naszą rozmowę na temat klatki z Majsterka? Zobacz proszę:

Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...klatka ;:215 , kto wie czy nie polecę i jeszcze nie kupię ;:306 , choć teraz bardziej poluję na poidełko,,gdybyś gdzieś widziała daj znać. ;:168
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu ja też mam nogi od maszyny czas pomyśleć o takim stoliczku. ;:333
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, stolik przecudnej urody!
Tak, niewielka działka ma ten ogromny walor, że może być dopieszczona i w każdym kątku widać rękę gospodarza. A jak gospodyni jest tak oddana ogródkowi, jak Ty Aniu, to efekt jest jaki jest - cudnie! ;:138
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Bardzo gustowny wyszedł stoliczek, i co zrobione samemu, to zawsze podwójnie cieszy :D
A tu, och, ach, ale piękne ;:167
Obrazek
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Aniu, ale piękny ten pasiasty tulipan ;:167 Chociaż mój wzrok i tak najczęściej wyłapuje te fioletowe odmiany :D

Zakątek ze stolikiem bardzo urokliwy ;:108 Jeszcze jakbyś obok stoliczka jakąś piękną, małokolczastą różę posadziłą, której pędy wchodziłyby między żeliwne elementy Singera, to byłabyś jak Śpiąca Królewna w ogrodzie zamkowym, tylko zamiast wrzeciona - kawka :D
No trochę mnie poniosła fantazja :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”