Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Post »

No niesamowici jesteście . M ma super pomysły im oboje wspaniale to wykorzystujecie. W życiu nie wiedziałam ,że można tak domowym sposobem robic olej z orzechów . Jestem pod wrażeniem. No, mądrego to i warto posłuchać ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko świetny pomysł z dodaniem orzechów do chleba ;:215 nic się nie zmarnuje a smak ;:224 Dzień piękny plan zrealizowany, łeb boli idzie zmiana ;:65 ;:306 teraz będę czytać o Twoich wyczynach ;:306 Pozdrowienia o Betinki ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Iwonko! ;:196
Trochę mnie nie było, ale jestem i oczy przecieram ze zdumienia :roll:
Własnoręcznie wyciskane oleje ;:219 Coś niesamowitego... Podziwiam i zazdraszczam małżonka, który tak wiele potrafi, bo czytam, że nie tylko oleje. ;:63 ;:63
Morwy też zazdraszczam. ;:108 To smak mojego dzieciństwa. W ogrodzie moich rodziców rosły olbrzymie morwowe drzewa, a owoce były pyszne, zwłaszcza te granatowe. ;:215

Miłej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Dziś dzień całkiem fajny miałam, a zaraz Wam opiszę. Rano na zakupy pojechaliśmy, M chciał olej z orzechów arachidowych zrobić, kupiliśmy 3 kg, naskubałam się tak, że odciski porobiły mi się na palcu, ale jutro będziemy kręcić, no i przy okazji namówiłam M na prezent dla mnie, kupił mi wyrzynarkę do drewna ;:138, no to zimą może się pobawię :tan , a wieczorkiem pojechaliśmy po prezenty dla wnuczków, kolega sprezentował nam dwa rowery, jeden dla chłopca a drugi dla dziewczynki, ale się cieszymy :tan
Lucynko witaj ;:196 , wiesz to biała morwa, ona takiego smaku jak ta czarna nie ma, ale jest zdrowa, więc jest u nas, mam też czarną, ale ta jeszcze młodziutka, więc na razie rośnie, nie tnę jej ;:108
Marysiu pozdrowienia radosne ;:138 , u nas pogoda nie była najlepsza, ale nie przeszkadzało nam to w realizowaniu naszych dzisiejszych planów :wit
Karolka ten mój Adaś to taki pomysłowy Dobromir, ale robi tylko wtedy jak sam chce i ma natchnienie, jak ja go o coś męczę, to mnie zbywa i tyle, po prostu sam musi chcieć, ale ja sprytnie czasem go tak naprowadzam, że myśli, że to jego inicjatywa jest ;:306 , inaczej niczego bym nie wymusiła ;:306
Jadziu tak, ma dłuższe ramię to i łatwiej się kreci, ale twarde nasiona, te w otoczce i tak ciężko się mieli, oj ciężko ;:108
Tereniu jest wiele nasion, które można by wysiać, ale to pole by potrzebne chyba spore było, mamy zamiar jechać na rynek gołębiarski, tam sporo sprzedających nasiona różne, może kupimy większe ilości i będzie na zapas ;:108
Janeczko jaki pyszny z orzechów, a jaki zdrowy, poczytaj i namów znajomego na tłoczenie z orzechów również :wit
Beatko zapraszam, jeśli masz tylko ochotę :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Dzięki Iwonko za odpowiedz , coś mi się pomieszało na wątkach . Muszę przemyśleć sprawę herbatek owocowych bo są zdrowe i je lubię a te kupne są do bani , może właśnie taką morwę posadzić .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko no to faktycznie dzień miałaś radosny! ale Adaś to tak próbuje różnych rzeczy i potem wraca do nich czy już następne próbuje? ;:306
No to teraz będą wycieczki rowerowe? Miłej niedzieli i słonecznej teraz dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, jak co dobre to wraca, serki robi nadal, chlebek piecze, mięsko wędzi i w szynkowarze też robi, kapustkę na różne sposoby kisi, wymyślił, znaczy wyczytał kapustę kiszoną z żurawiną, z jabłkiem, z burakami i czosnkiem i takie robiliśmy w tym roku lubi to, no taką z kminkiem tylko, też mamy, tylko ja zawsze się boje co on jeszcze wymyśli ;:oj , bo apetyt na smakowitości ma coraz większy ;:306
Elu a to do mnie było, no to już wiesz :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ło matko to rzeczywiście ma propelerek! ;:306 cały czas coś robi :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Marysiu, czasem to już się boje co nowego wymyśli jak tylko z pracy wróci, zawsze trzyma mnie w napięciu a potem bach i nowy pomysł ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko, ale dobre rzeczy wymyśla dopóki nie powie lecimy na Marsa niech wymyśla ;:306 ja mojego muszę popychać, a ile razy mnie op.... jak ja coś wymyślę ;:oj
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ciesz się kobieto że M..taki pomysłowy ja mojego to muszę dobrze namawiać na coś aby zrobił..tyle że wymyślam sama..
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No Iwonko to wspanialego masz Adasia, zazdroszczę. Mój , owszem ogród uprawia , ale to wszystko a jak coś wymyślę to się wkurza .....i nie da się przekonać, chociaż my kobiety mamy sposoby na to żeby myśleli ,że to On wymyślił ;:306 Niemniej jednak my nic takiego jak Wy ciekawego nie robimy. Kisicie, wędzicie, tłoczycie....to wspaniałe i tego zazdroszczę. Ja też mam Adasia, ale ten to dopiero leniuszek :lol: To synek co mieszka w Irlandii, ten tylko komputery do innych rzeczy dwie lewe ręce, a raczej lewe chęci czyli brak :;230 Ale radzi sobie dobrze na obczyźnie :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiecie co, no nie ma idealnych mężczyzn, Reniu, Twój buduje, Marysiu, Twój ma swoją winnicę, Karolka, Twój uprawia ogród, ja swojego nie namówię na prace na działce, na uprawy czegokolwiek, na budowanie czegokolwiek, czasem ma chwile słabości i coś tam pogrzebie, albo jak widzi, że sama się za to biorę, to pomoże ewentualnie, ale robi co innego i to dobrze, no i niech tak będzie, skoro inaczej być nie może, a my kobiety mamy swoje sposoby żeby sobie z nimi radzić :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

No właśnie Iwonko , swego czasu też piekłam sama chleb na zakwasie , ale był jak dla mnie za mało pulchny i przestałam , może z przepisu Twojego eMa będzie lepszy .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

iwona0042 pisze:Wiecie co, no nie ma idealnych mężczyzn
Powiem więcej. :!: Nie ma idealnych ludzi. ;:185 Każdy człowiek ma jakieś uzdolnienia, zamiłowania i jedne rzeczy wykonuje chętnie, inne niechętnie, a jeszcze inne omija szerokim łukiem. ;:108
Mój M np. w ogródku lubi jedynie łopatą wywijać, :;230 natomiast przyjemność sprawiają mu wszelkie prace z drewnem. ;:303
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”