Witajcie.
Czy Wam też dokucza "niedoczas"? U mnie ostatnio to prawdziwy koszmar.
Boję się, że ani się obejrzę a już będzie po maju... a już będzie po lecie... Przecież dopiero zima była?!
Aniu -Ann_85, Sabinko, Zuz dziękuję za pochwałę i zachwyty nad srebrnymi kulami. I co tu dużo mówić... i ja jestem nimi oczarowana.
Aniu -Ann_85 te kule to taka ogrodowa biżu. Kupiłam je na allegro. Kilka dziewczyn na forum miało takie i i ja zapragnęłam je mieć.
Sabinko poślę Ci PW z namiarami na sprzedawcę. Tam raczej tylko kule i śliczna drobnica.
Aniu i ja drepczę wokół czosnków już dość niecierpliwie. Główki na szczęście zaczynają się otwierać.
Aga -witch dziękuję.
Małgosiu -clem3 ten bodziszek... hah! Nie mam pojęcia. Kupiłam zeszłej wiosny kilka bodziszków. Kilka z nazwami, kilka NN ale nie przywiązałam wagi do ich "imion"

Wybacz. Może ktoś inny rozpozna?
Hahaha! Wyobraź sobie, że jest jeszcze cała masa powojników których nie mam. A chętnie przygarnęłabym jeszcze sporo.
Monia irysek jest cudny. Dziś widziałam, ze wysunął drugiego kwiatuszka na tej samej nóżce.
Gdybym miała miejsca trochę więcej na pewno popłynęłabym w "irysówkę". Niestety. Póki co podziwiać będę u Ciebie.
Basiu -apus bardzo Ci dziękuję za te ciepłe słowa. Zapraszam Jak najczęściej.
Mnie z kolei bardzo podobają się Twoje skalniaki po długości ścieżki.
Jolu -jol_ka ja do końca sama nie wiem co myśleć o kwiatach Pink Swing...

Zachwycił mnie ich kolor na zdjęciach w e-clem. Na żywo? Jakoś takie brudnawe mi się wydają.
Elu -elusia723 jeśli skusisz się na dzban w ogrodzie to pomyśl, by był tak montowany, by na zimę można było go zabrać do pomieszczenia. Mój na stałe wmurowany i sa efekty -sypie się mój śliczniak.
Chmielakowo -Paulinko poidełek w sieci jest dostępnych całkiem sporo. Na pewno coś dla siebie wypatrzysz.
Ola 2310 w e-clem zamówiałam:
Hydrangea anomala ssp. petiolaris - hortensja pnąca
Clematis Huldine
Clematis Ville de Lyon
Tiarella cordifolia Brandywine - tiarella sercolistna
Tiarella cordifolia Elizabeth Olivier - tiarella sercolistna
Clematis Polish Spirit
Clematis Princess Red - pachnący
Clematis Semu
Może już jutro przyjadą..?
Ewelina -ewelkacha88 ja zeszłej wiosny tak się napaliłam na Queen of the Night i nadal się nimi zachwycam, także doskonale Cie rozumiem.
123katex dziękuję za pochwałę.
Iwonko -iwek Tulipany Vrichic są świetne. Takie inne od tradycyjnych. Na pewno dokupię jak na nie trafię.
Wiolu -Tulipanko a mnie wnerwiają te porozrzucane "placki" jednej odmiany po rabacie. Wolałabym, by się jakoś przenikały. Muszę to sobie przemyśleć.
Elu -ela151 wstyd się przyznać, ale nie wiem czy Princess Irene pachną. Nie często koło nich jestem. Przekwitają już. Nie wiem czy jeszcze uda mi się to sprawdzić. Szkoda.... tak lubię frezje.
Filemonku -Anitko na PW juz pisałam o powojnikach a tulipany sadź! Oczywiście! Masz wiele miejsca na nie.
Soniu u mnie mszyce są już na czereśni i różanym Doktorku.

Będę pryskać małe mendy.
Gosiu jak chcesz podam namiary na poidełko.
Zabijcie mnie jak jeszcze raz dopuszczę do tego, by mi się uzbierało tyle odpowiedzi.
Nie mniej bardzo Wam dziękuję za odwiedziny.
Spójrzcie jak świetnie widać kwiatuchy irysów pod światło: