Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Tulipanowa rabata w pełnej krasie.
Pięknie Aniu :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu biżuteria doskonale podkreśla urok rabat i kwitnących tulipanów ;:333 Warto sadzić grupowo,efekt mnie poraził ;:oj
Czosnków mam stanowczo za mało,a tak lubię kulki przed pęknięciem,a potem kule ;:333 Dzban sklejony i bardzo dobrze ;:215
Czekam na następne fotki ;:65
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, twoje tulipanowe rabaty spędzają mi sen z powiek ;:173 Cudeńka! Na biżuterię ogrodową choruję.. szczególnie te lustrzane kule bardzo mi wpadły w oko. Niestety na wszystko przyjdzie odpowiedni czas - jak uparcie powtarza moja druga połówka :roll: . Obecnie doprowadzamy do ładu to co jest, potem pomyślę o ozdobach. Na pierwszy rzut marzą mi się takie ładne duże latarnie. Czy tam gdzie robiłaś swoje zakupy mają tego typy asortyment??
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

witaj :wit . Piękne te kule a i dzban na skalniaku wygląda rewelacyjnie ;:108 . Tulipanów masz mnóstwo są przepiękne ;:333 . Masz wspaniałą działkę i będę to zawsze powtarzała. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Czy Wam też dokucza "niedoczas"? U mnie ostatnio to prawdziwy koszmar. :roll:
Boję się, że ani się obejrzę a już będzie po maju... a już będzie po lecie... Przecież dopiero zima była?! ;:202

Aniu -Ann_85, Sabinko, Zuz dziękuję za pochwałę i zachwyty nad srebrnymi kulami. I co tu dużo mówić... i ja jestem nimi oczarowana. Obrazek

Obrazek

Aniu -Ann_85 te kule to taka ogrodowa biżu. Kupiłam je na allegro. Kilka dziewczyn na forum miało takie i i ja zapragnęłam je mieć. Obrazek

Obrazek

Sabinko poślę Ci PW z namiarami na sprzedawcę. Tam raczej tylko kule i śliczna drobnica.

Obrazek

Aniu i ja drepczę wokół czosnków już dość niecierpliwie. Główki na szczęście zaczynają się otwierać. ;:65

Obrazek

Aga -witch dziękuję. Obrazek

Obrazek

Małgosiu -clem3 ten bodziszek... hah! Nie mam pojęcia. Kupiłam zeszłej wiosny kilka bodziszków. Kilka z nazwami, kilka NN ale nie przywiązałam wagi do ich "imion" ;:131 Wybacz. Może ktoś inny rozpozna?
Hahaha! Wyobraź sobie, że jest jeszcze cała masa powojników których nie mam. A chętnie przygarnęłabym jeszcze sporo. Obrazek

Obrazek

Monia irysek jest cudny. Dziś widziałam, ze wysunął drugiego kwiatuszka na tej samej nóżce. ;:172
Gdybym miała miejsca trochę więcej na pewno popłynęłabym w "irysówkę". Niestety. Póki co podziwiać będę u Ciebie. ;:215

Obrazek

Basiu -apus bardzo Ci dziękuję za te ciepłe słowa. Zapraszam Jak najczęściej. Obrazek
Mnie z kolei bardzo podobają się Twoje skalniaki po długości ścieżki. Obrazek

Obrazek

Jolu -jol_ka ja do końca sama nie wiem co myśleć o kwiatach Pink Swing... :roll: Zachwycił mnie ich kolor na zdjęciach w e-clem. Na żywo? Jakoś takie brudnawe mi się wydają. :roll:

Obrazek

Elu -elusia723 jeśli skusisz się na dzban w ogrodzie to pomyśl, by był tak montowany, by na zimę można było go zabrać do pomieszczenia. Mój na stałe wmurowany i sa efekty -sypie się mój śliczniak. Obrazek

Obrazek

Chmielakowo -Paulinko poidełek w sieci jest dostępnych całkiem sporo. Na pewno coś dla siebie wypatrzysz. Obrazek

Obrazek

Ola 2310 w e-clem zamówiałam:

Hydrangea anomala ssp. petiolaris - hortensja pnąca
Clematis Huldine
Clematis Ville de Lyon
Tiarella cordifolia Brandywine - tiarella sercolistna
Tiarella cordifolia Elizabeth Olivier - tiarella sercolistna
Clematis Polish Spirit
Clematis Princess Red - pachnący
Clematis Semu

Może już jutro przyjadą..? ;:65

Obrazek

Ewelina -ewelkacha88 ja zeszłej wiosny tak się napaliłam na Queen of the Night i nadal się nimi zachwycam, także doskonale Cie rozumiem. Obrazek

Obrazek

123katex dziękuję za pochwałę. Obrazek

Obrazek

Iwonko -iwek Tulipany Vrichic są świetne. Takie inne od tradycyjnych. Na pewno dokupię jak na nie trafię.

Obrazek

Wiolu -Tulipanko a mnie wnerwiają te porozrzucane "placki" jednej odmiany po rabacie. Wolałabym, by się jakoś przenikały. Muszę to sobie przemyśleć.

Obrazek

Elu -ela151 wstyd się przyznać, ale nie wiem czy Princess Irene pachną. Nie często koło nich jestem. Przekwitają już. Nie wiem czy jeszcze uda mi się to sprawdzić. Szkoda.... tak lubię frezje.

Obrazek

Filemonku -Anitko na PW juz pisałam o powojnikach a tulipany sadź! Oczywiście! Masz wiele miejsca na nie. ;:215

Obrazek

Soniu u mnie mszyce są już na czereśni i różanym Doktorku. Obrazek Będę pryskać małe mendy.

Obrazek

Gosiu jak chcesz podam namiary na poidełko. Obrazek

Obrazek

Zabijcie mnie jak jeszcze raz dopuszczę do tego, by mi się uzbierało tyle odpowiedzi. Obrazek Nie mniej bardzo Wam dziękuję za odwiedziny. Obrazek

Spójrzcie jak świetnie widać kwiatuchy irysów pod światło:
Obrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

O super zdjęcie tego iryska ;:215 A ja byłam twarda dzisiaj - koleżanka robiła zamówienie w e-clem... a ja tylko jednego powojniczka wziełam :D Na Grunwald się skusiłam.
Aniu szafirek obłędny - gdzie go kupiłaś? A powiedz mi coś o Maidwell Hall - jak sie na żywo kolor prezentuje?
Te malowane kule też są metalowe?
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aneczko chyba teraz wszyscy - a przynajmniej większość z nas - jest w niedoczasie. Szkoda tylko, że te najfajniejsze ogrodowo miesiące tak szybko mijają :roll:
Będę się pewnie powtarzać, ale Twoje łany tulipanowe przyprawiają o szybsze bicie serca :D
Jest pięknie.

Jeśli to nie problem, to też poproszę o namiary na sprzedawcę kul :wink:
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu. Szafirka kupiłam w Lidlu Był z tej serii zmieniających kolor. Najpierw jest brudno biały i kwiat zbity a potem błękitnieje a kwiat się rozluźnia do takiego, jak na zdjęciu. W tej fazie zdecydowanie ładniejszy.
Maidwell Hall na żywo nie ma aż takiej poświaty jak na zdjęciach w internecie. Myślę, że moje zdjęcie oddaje jego rzeczywisty kolor. Nie mniej i tak jest śliczny. No i powtarza kwitnienie! ;:333

Jolu namiary na kule ślę na PW.
A mnie moje łany tulipanowe nie powalają. Ile muszę się nagimnastykować, by zrobić ujęcie, które ma wyglądać jako tako. Zdecydowanie muszę coś tam zmienić w tych nasadzeniach. :oops:

Czy poniższe zdjęcie może wróżyć w miarę pewny sukces w ukorzenianiu patyczka? ;:224

Obrazek

A teraz jeszcze kilka zdjęć i uciekam do pracy. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Ło Matko wiesz co Aniu ,ja nawet nie zdawałam sobie sprawy ile Ty masz tych tulipanów ;:oj te ciemne są pózniejsze zauważyłam to u siebie,ale ja mam dwa w tym kolorze.Ozdobne kule superaśnie :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

Czesc,
przylecialam sie przywitac i zyczyc udanego sezonu ;:333
Pieknosciowa kolekcja tulipankow ;:167 , ja tez jestem zachwycona Queen, chociaz Hero podobno dluzej kwitnie, masz jego tez?
Kule super- zwlaszcza te z rozami, pieknie komponuja sie z otoczeniem. Duzo slonka i deszczu (tylko w nocy).
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, po przeczytaniu Twoich wpisów nasunęły mi sie dwa spostrzeżenia:
aneczka1979 pisze:Obrazek
Czy Wy tez tak macie że na takich zdjęciach najciekawsze jest to co odbija się w kuli... ;:183

Oraz:
aneczka1979 pisze:Czy poniższe zdjęcie może wróżyć w miarę pewny sukces w ukorzenianiu patyczka? ;:224
Obrazek
Czy to zdjęcie ma znaczyć że będziesz szczęśliwą posiadaczką Winter Lodge ;:oj
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A kiedy był wsadzany?
Bo jeśli wiosną, to jeszcze musisz poczekać do jesieni, Korzonki z tego co wiem wychodzą bardzo późno, a gałązka żyje, także jej nie ruszaj
Łany tulipanów robią wrażenie. To przez Ciebie i jeszcze kilka osób mam chcicę na tulipany. Na pewno będę stałym bywalcem Biedry, ale słyszałam też dużo dobrego o Lidlu
Czym robisz zdjęcia, że wychodzą takie ładne?
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

aneczka1979 pisze: Aniu -Ann_85, Sabinko, Zuz dziękuję za pochwałę i zachwyty nad srebrnymi kulami. I co tu dużo mówić... i ja jestem nimi oczarowana. Obrazek
Znalazłam! Są cudowne ;:108 Ale też bardzo drogie, kilkaset złotych trzeba by zarezerwować :( Musiałabym je podłaczyć do prądu ze strachu, że ktoś je ukradnie :;230

Na razie będę wzdychać do Twoich, ale może kiedys... ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu nie mogę się napatrzeć na twoje tulipany, cudne zestawienia. ;:oj Wszystko to w doniczkach. :shock: Pięknie się w kuli pokazałaś. :) Dzban wyjątkowo urokliwy z żagwinem. ;:138 Kolejne zakupy. ;:224 ;:65
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu wszystkie tulipany mam w doniczkach. Teraz wiesz dlaczego tak lubię kupować cebulki ale tak nie lubię ich sadzić..? :oops:

Aniu są drogawe ale nie aż tak. No chyba że się chce kilkanaście sztuk. ;:131

Margo patyczek wiosenny. Wiem, że na razie jest nie do ruszenia. Chodziło mi o to, że skoro przyrosty są tak duże to chyba się udało?
Z lidlowskich bylin i cebul też jestem zadowolona.
Dokładne dane aparatu mogę podać Ci później, jak sprawdzę w domu.

Zuz ach ile ja się nagimnastykuję, w dosłownym znaczeniu, by mnie w tych kulach było jak najmniej. :roll:
Patyczek to niestety nie Winter. Padły oba. ;:145
To Pastella albo Artemis. Ich patyki od niechcenia wetknęłam do ziemi. ;:215 Mam takie trzy i kilka padniętych.

Hej Patiann. Dawno Cię nie było. ;:168
Hero nie mam. Muszę się za nimi rozejrzeć. Z ciemnych mam Queen odthe Night i Black Parrot. Uwielbiam oba! Słonka i Tobie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”