Wczoraj cały dzień byłam w pracy,potem podlewanie a dziś sadzę chryzantemy,które przyszły od Zibiego .
Muszę zadbać o jesienne kwitnienia w ogrodzie..

Alu dziękuję.
Maryniu może ci jeszcze zakwitnie. Ja mam dwie w słońcu i w cieniu.Obie kwitną. Dziękuje za

Sabinko staram się podpisywać to co znam z nazwy. Ubolewam tylko,że dawniej nie zapisywałam odmian. Czosnek bułgarski jest też w sprzedaży jako Nectoscordium. Miałam go więcej,ale tylko jeden zakwitł. Na pewno nie przyrasta . Sabinko upycham ale też mam dużo po tej zimie pustych miejsc.Trochę pozatykam jednorocznymi i chryzantemami.
Lidziu Zerwy kupowałam w Krakowie,ale mi po zimie którejś nie wyszły . Te co mam teraz to zamawiałam w Szkółce . Mam je od zeszłego roku .Zyją i kwitną. Orlik żółty jakoś marnie rośnie. Co roku kwitnie jednym kwiatem i nic nie przyrasta. Okey. Przelot będzie dla Ciebie. To ja mam dług u Ciebie.

Alu rodgersje ma w półcieniu i w słońcu. Obie sobie radzą. I nic więcej przy nich nie robię.
Zaległy z dwóch dni fotki.

Zakwitł kolejny Skrętnik.

Kolejna Ismena.

Rozpoczyna kwitnienie róża pnąca.Dziś już ma więcej kwiatów,ale aparat nie naładowany jeszcze.

Bodziszek czerwony odmiana Alba

Ostragowiec

Moltkia z bliska

Dzwonczyn

Przetacznik nn

Pięciornik wyprostowany