Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Witam znowu w zimie :D rano odważnie pokazało się słońce, ale teraz chmury i jakieś płatki śniegu fruwają :D

Martusiu to od Waszej strony po południu padało, bo od mojej raczej się topiło i do rana niewiele zostało. Teraz coś pokrywa ogród, ale w tym tempie niewielkie ma szanse na śniegową okrywę, za to mróz coraz większy, a najbardziej odczuwalny ;:222 Głowaczka siałaś a ja mam głowaczka od Ciebie czyżby mu coś groziło ;:oj Ja dzisiaj siedzę w domu i odebrałam kolejne nasiona, teraz się zastanawiam dosiać czy nie ;:219 Zaraz będę musiała rozłożyć kolejną szklarenkę i ustawić w oknie tarasowym bo wtedy wszystkie półki są wykorzystane :wink: Dobrego dnia i pomyślnych załatwień ;:196

Irenko specjalistką od tego klubu jest Lucynka i pewnie Ci coś poradzi, ja tylko napiszę że dwa lata temu jak siałam heliotrop miałam sporo siewek, ale podczas kolejnego przesadzania jakieś traciłam i z wielu zostały dwie ale potężne rośliny. Zupełnie nie wiem co im przeszkodziło, a pamiętam że ktoś ze mną siał i miał taki sam przypadek. Zrzuciłam to na czary, że pochwaliłam się na FO i ktoś pochwalił.... ;:224
Dostałam nowe nasionka papryk i nie wiem siać czy nie? ;:223 Miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, ja z papryką postąpiłam zupełnie inaczej, niż moje Klubowe Koleżanki, więc nie wiem, czy mogę polecać.
Ja po prostu wysiałam wszystkie papryki, słodkie i ostre, jednocześnie, osiemnastego lutego, w tej chwili mają już po dwie pary liści właściwych i rosną sobie na parapetowej półeczce, na wystawie południowej.
Nie wiem, skąd wzięła się ta wersja, że papryka nie lubi przesadzania, pewnie ma jakieś ogrodnicze uzasadnienie, ale w tamtym roku postąpiłam tak samo, najpierw małe kubeczki, później takie 0,5 l.
Paprykę miałam bardzo udaną, może to było szczęście nowicjusza, a może miejsce, zaciszne, wzdłuż folii.
Z tego, co wiem, to One cały czas wykładają, niedługo zabraknie płatków kosmetycznych w sprzedaży. ;:306

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irenko chyba aluzju paniała dosieję :lol: Ja najpierw położyłam na tych płatkach, bo i tak mi wakują jako że odkąd emerytką się stałam jestem z makijażem na bakier. W ogrodzie jakoś mi nie zależy :;230 Po kilkudniowym moczeniu rzuciłam nasionka na glebę i poszły jak burza. Mało tego dostałam nowe nasionka parę dni temu i posiane już się pchają na światło dzienne :idea:
Bardzo mi się podoba opowieść o targach w Tychach ;:306 aż mi się zachciało jechać, ale pewnie są jakieś bliżej ;:306 Poza tym trzeba te posiane gdzieś posadzić ;:oj
Pozdrawiam ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, dziś się z Tobą witam i o zdrowie pytam. ;:196
Zima wraca? Jak myślisz? ;:218
U mnie przed kilkoma minutami było wszystko na raz: świeciło piękne złociste słońce a równocześnie gęsty bielutki śnieg sypał jak z dziurawego wora. ;:219
Był to niesamowicie piękny widok. ;:215
Sympatycznego popołudnia Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! Lucynko! Tak zima wraca! Ponoć w przyszłym tygodniu śniegu ma być sporo więcej!
Do kalendarzowej wiosny jeszcze prawie miesiąc... Marysiu miałaś rację żebym się nie śpieszyła z ogrodowymi pracami! ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Marysiu :wit Zimę trzeba odgonić , niech wróci za rok ;:108 ;:108 Zabieram sie za lekturę Twojego wątku po tak długiej nie obecności. :roll:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

O ho ho Marysiu , ale Ci tam na parapecie rośnie ;:oj niektóre już takie duże :shock: super . Ja wyniosłam do chłodniejszego garażu żeby się nie wyciągneły w ciepłym domu, mam nadzieję ,ze dobrze zrobiłam . na razie stoją :) Ale masz śliczne koty, piecuchy na grzejniku :;230 jakie odkarmione, duże, śliczne . Paniska całą gębą ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Szkoda ,że nie mam takiego dużego okna z wielgachnym parapetem .Zastanawiam sie na zrobieniem półek tylko moje koty zaraz by sprawdzały ich wytrzymałość ;:306
Marysiu jak ja lubię takie bajkowe scenerie ze śniegiem w roli głównej ;:215
Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko totalne lenistwo, jak ta wiosna nie przyjdzie to stracę formę :;230
Zima nie wraca, zima jeszcze cały czas jest ;:306 Słońce było tylko raniutko i właściwie go przespałam ;:19
Dobrej nocy i niech Ci się przyśni koniec zimy ;:196

Renatko no więc nie wraca tylko po prostu jest :D i jeszcze cały miesiąc zima będzie, a dobrze byłoby żeby po 21 marca już poszła sobie ;:65 Reniu Droga, bo ja nie wierzyłam w tą nagłą wiosnę ;:185

Witaj Patrycjo po długiej nieobecności, może nie zagłębiaj się w wątek, bo patrząc na awatarek masz komu poświęcać czas ;:168 Zapraszam serdecznie ;:180

Karolinko moje siewki jeszcze nie wynoszę, bo wiesz pańskie oko .....
Kociska mają się dobrze tak jak Twój Bąbel, tylko że na szczęście mnie nie tresują, a jedynie śpią całymi dniami ;:306

Alu okna mam standardowe i parapet też , może to tylko tak wygląda na fotografii. Z kotami idzie się dogadać, jak nie ma siewek siadują na parapetach, a jak coś się pojawia to po prostu nie wskakują na nie ;:185 Nawet nie muszę ich zganiać ;:185 One są takie mądre, że jak mówię idziemy...to wychodzą razem ze mną, bo lubią być tam gdzie człowiek :D Niech sobie jeszcze będą takie scenki śnieżne, ale w marcu niech przyjdzie wiosna w terminie ;:333

Coś na dobrą noc!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy i dziękuję za odwiedziny!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu moje też są mądre ,ale wychodzą na dwór właśnie przez okno i lubią sie grzać na parapecie .
Piekną nam dobranockę zafundowałaś ;:215
Spokojnej nocy ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Po obejrzeniu tak kolorowych zdjęć na pewno noc będzie spokojna. ;:108 A czy na jednym zdjęciu jest krwawnik kichawiec? Jeśli tak to czy łatwy jest w uprawie. ;:131
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu ale to jednym oknem wchodzą, a okien pewnie masz więcej :D
Moje koty nie wychodzą na zewnątrz, o tyle jest łatwiej utrzymać je w ryzach :D
Śpij dobrze ;:196

Rafale to złocień maruna, jest jej parę rodzajów i ja mam chyba trzy. Sieje się ale można sobie z nią dać radę ;:215
Życzę Ci kolorowych snów :wit
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Ładny jest ten niebieski floks ;:108 ;:215
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu to floks z targu, miałam kupić jeżówkę bo wszyscy mają różne jeżówki, ale zwyciężył floks :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,o Głowaczka się nie martw,bo radzi sobie doskonale w zimie bez żadnego okrycia,ja wysiałam ,żeby mieć go więcej ,bo są chętni,on co prawda sam też się wysiewa ,ale od przybytku głowa nie boli ,ten z siewek będzie na drugi rok,cudowne masz floksy,dzisiaj nie sypało,ale śnieg nie stopniał ,w nocy znowu mrozik zapowiedzieli,dzisiaj była Alina na kawce,nasza forumka ,a potem znowu wyjazdy ,pozdrawiam gorąco ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”