Seba1999- Seba nie ma problemu, mi ze względu na mała powierzchnię ciężko wytestować wszystkie krzyżówki, w tym roku z 5 wysiałam tylko 3, liczę, że inni pochwalą się co im wyrosło z moich nasiona

A ja jak pakowałam dla Ciebie nasiona zapomniałam dorzucić swoich krzyżówek
Dzięki za komplementy, mam nadzieję że pomidorki szybko się zaczerwienią, i będę mogła w końcu degustować wszystkie nowe odmiany
Sebuś ja myślę, że nie ma co pokazywać, wszyscy zainteresowani zawsze mogą zagościć w moim wątku i podziwiać, czy czerpać inspirację, zawsze służę poradą dla wszystkich! Zarówno moich Forumkowych przyjaciół jak i "skrytych" podglądaczy
BobejGS- Błażejku ja fasolkę wysiałam kilka dni temu, karłową, niestety cała plantacja cebuli wygniła, a u mnie szybka decyzja, wszystko wyleciało i zwolniło się miejsce na wysiew sałaty i fasoli szparagowej, w tym roku w moich okolicach jest wyjątkowy rok niesprzyjający cebuli, najpierw poleciała kartoflanka i szalotka, potem ta z rozsady
Ja na jesienny zbiór planuję jeszcze w najbliższym czasie wysiać buraki na zbiór pęczkowy, na jesieni mam wówczas małe buraczki wprost do słoika, planuję jeszcze endywię, sałatę masłową, bo rzymską już wysiałam, potem w okolicach sierpnia wysieję szpinaczek i rzodkiewkę
GrazynaW- Grażynko sama jestem oczarowana tym pomidorem, muszę wymierzyć jaką ma długość owocu, bo pierwszy raz uprawiam tak wydłużone, również jestem ciekawa smaku, ale po degustacji na pewno pochwalę się smakowymi doznaniami

w ogóle czekam na pierwsze pomidorki, u mnie zawsze później, ale liczę że pod koniec lipca już zjem swojego pomidora.
A to moja niby "Shapka Monomaha", niestety w oryginalnym opakowaniu znajdowały się inne nasiona z których wrosło takie coś, pomidor samokończący wyglądający ja większa koktajlówka z dziubkiem