Pod Puszczą cz-1
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod Puszczą cz-1
Elu to Ty siłaczka jesteś
takiego kolosa wyrwałaś z ziemi
Borówki pod firanką ciekawy pomysł ...
Liliowce
Warzywka udane ,a pomidorki może przerób na koncentrat .
Pozdrawiam

Borówki pod firanką ciekawy pomysł ...
Liliowce

Warzywka udane ,a pomidorki może przerób na koncentrat .
Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Elu malutkie lepiej się przyjmują, ważne żeby poczta nie zawiodła
Jeżeli lubisz sałatkę szwedzką to takie ogórki w sam raz
Można tez ugotować zupę krem! ooo przypomniałam sobie
Śliczna ta żółta półpełna! Masz tego wkopywania więc najpierw skończ to, a potem planuj dalej

Śliczna ta żółta półpełna! Masz tego wkopywania więc najpierw skończ to, a potem planuj dalej

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Lavender Ice przepiękna i mam nadzieję, że nie przypala się natychmiast od słońca i nie wygląda jak mumia, tak jak Novalis.
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko , zaiste , motyl piękny , dzięki że go zauważyłaś ,
Iwonko , nie wiem czy będzie owocny , ale na pewno będzie owocowy bo borówek i malin moc
, ciężko będzie odejść od krzaka
Alu ,aż taka mocarna to ja nie jestem ,moja robota to te boczne ,trochę mniejsze , ale i tak kiedyś mi to wylezie bokiem . Borówki co roku osłaniam firankami bo nie objadają mi owoców owady a przecierów nie będę w tym roku robiła bo mam zapas na dwie wojny
Marysiu , a co wchodzi w sałatkę szwedzką oprócz ogórka ?
Wandeczko , Lavender długo trzyma kwiat , który praktycznie się nie osypuje i z czasem dlatego blednie ,więc wtedy trzeba zciąć . U mnie jest w pełnym słońcu i zauważyłam że w czerwcu kwiat ma trochę inną barwę niż teraz .

Iwonko , nie wiem czy będzie owocny , ale na pewno będzie owocowy bo borówek i malin moc

Alu ,aż taka mocarna to ja nie jestem ,moja robota to te boczne ,trochę mniejsze , ale i tak kiedyś mi to wylezie bokiem . Borówki co roku osłaniam firankami bo nie objadają mi owoców owady a przecierów nie będę w tym roku robiła bo mam zapas na dwie wojny

Marysiu , a co wchodzi w sałatkę szwedzką oprócz ogórka ?
Wandeczko , Lavender długo trzyma kwiat , który praktycznie się nie osypuje i z czasem dlatego blednie ,więc wtedy trzeba zciąć . U mnie jest w pełnym słońcu i zauważyłam że w czerwcu kwiat ma trochę inną barwę niż teraz .

- Maska
- Kontakt:
Elu zobacz tutaj http://durszlak.pl/przepisy-kulinarne/s ... zwedzka--3 , ja zawsze daje mniej octu albo dawałam ocet jabłkowy!
Ładna różyczka na końcu ostatniego zdjęcia
Ładna różyczka na końcu ostatniego zdjęcia

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale ładnie, ale ładnie Elu
, sałatkę szwedzką robię co roku, bo bardzo ją lubimy 

- Maska
- Kontakt:
Czy ten pierwszy floks ma taki kolor jak na zdjęciu? Ładny
a Ty szalejesz w ogrodzie? Już widzę jak na zastrzelisz zdjęciami nowej rabaty i posadzonych na niej roślin. Pozdrawiam 

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Eluniu witaj kochana
Podziwiam dziś u ciebie białą lilię która zdobi ci wejście do domu...
Rośnie przy samych schodach.
Czy ona pachnie?
Jak pogodowo u ciebie?U mnie co chwila burzowo i popaduje deszcz, ale między nim tak grzeje słońce że wytrzymać się nie da.Miłego weekendu ci życzę wśród kochanej zieleni
...

Podziwiam dziś u ciebie białą lilię która zdobi ci wejście do domu...

Czy ona pachnie?
Jak pogodowo u ciebie?U mnie co chwila burzowo i popaduje deszcz, ale między nim tak grzeje słońce że wytrzymać się nie da.Miłego weekendu ci życzę wśród kochanej zieleni

- iwona0042
A u mnie mój M zajął się przetworami z ogórków, co dzień po kilka słoików kiszonych, w occie i sałatek robi, ja mu tylko podpowiadam 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Elu
. Pięknie zagęściło się w twoim ogrodzie roślinkami.
. Pewnie już nie narzekasz że nic nie widać.
. Białe lilie przy schodach wyglądają super, pewnie rosną w donicach.
. Podpowiadałaś mi ten pomysł, nie zdążyłam. W przyszłym roku na bank pomysł wykorzystam. 

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich z całego serca .
Połowa urlopu za mną ,ale nowa rabata praktycznie gotowa . Jeszcze tylko małe przesadzanie w sierpniu i będzie na niej jak zaplanowałam .Niestety leżą jeszcze korzenie do pocięcia ,ale przecież u mnie na wszystko trzeba poczekać dłuższą chwilę
, w czekaniu mam już wprawę .Dla odpoczynku wybrałam się do lasu na pierwsze grzybki i nawet coś tam udało mi się przynieść chociaż byłam krótko .Zupka grzybowa była wyśmienita .
Iwonko .tak zachwalasz mi z Marysią sałatkę szwedzką że ją oczywiście zrobię . Jutro mam targowy dzień ,więc kupię ogóreczki i zrobię kilka słoiczków . Trafiła Ci się w tym roku fucha podpowiadacza i kontrolera
Marysiu , tego floksa nazywam Dziwaczek bo jak zakwita jest jasno niebieski a teraz w tym ostrym słońcu pod koniec kwitnienia robi się różowo -lawendowy ,po czym wieczorem znowu bardziej niebieścieje ,prawdziwy dziwak . zastanawiałam się nawet czy może to mój wzrok mnie zawodzi ,ale chyba jednak nie
Oleńko,te białe lilie bardzo mocno pachną a do tego długo kwitły i cieszyły mnie za każdym przyjazdem do ogrodu . Pogoda w kratkę ,ale z deszczyku się cieszę bo będą grzybki a ja kocham łazić godzinami sama po lesie ,dobrze mi się wtedy myśli .Pozdrawiam cieplutko
Zeniu ,witam Cię , mam nadzieję że wypoczełaś i pełna energi ruszysz do swojego Raju .Masz rację ,lilie są w donicach , teraz przeniosę je na rozsadnik i zadołuję do wiosny .Dobrze że już jesteś

Połowa urlopu za mną ,ale nowa rabata praktycznie gotowa . Jeszcze tylko małe przesadzanie w sierpniu i będzie na niej jak zaplanowałam .Niestety leżą jeszcze korzenie do pocięcia ,ale przecież u mnie na wszystko trzeba poczekać dłuższą chwilę

Iwonko .tak zachwalasz mi z Marysią sałatkę szwedzką że ją oczywiście zrobię . Jutro mam targowy dzień ,więc kupię ogóreczki i zrobię kilka słoiczków . Trafiła Ci się w tym roku fucha podpowiadacza i kontrolera

Marysiu , tego floksa nazywam Dziwaczek bo jak zakwita jest jasno niebieski a teraz w tym ostrym słońcu pod koniec kwitnienia robi się różowo -lawendowy ,po czym wieczorem znowu bardziej niebieścieje ,prawdziwy dziwak . zastanawiałam się nawet czy może to mój wzrok mnie zawodzi ,ale chyba jednak nie

Oleńko,te białe lilie bardzo mocno pachną a do tego długo kwitły i cieszyły mnie za każdym przyjazdem do ogrodu . Pogoda w kratkę ,ale z deszczyku się cieszę bo będą grzybki a ja kocham łazić godzinami sama po lesie ,dobrze mi się wtedy myśli .Pozdrawiam cieplutko

Zeniu ,witam Cię , mam nadzieję że wypoczełaś i pełna energi ruszysz do swojego Raju .Masz rację ,lilie są w donicach , teraz przeniosę je na rozsadnik i zadołuję do wiosny .Dobrze że już jesteś

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Oj się dzieje u Ciebie!
Będzie piknie.
Będzie piknie.
- iwona0042
Nie wiem co moim borówkom nie pasuje, ale chyba zrezygnuję z nich, w tym roku na prawdę dostały wszystko czego borówka zapragnie i dalej nic, owoców nie ma znaczy jakieś tam są ale liche strasznie