Namiastka ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Namiastka ogrodu

Post »

Czy ja tam widzę owoce agrestu? ;:oj
Wow, u mnie dopiero przekwita.
Prześliczne czosnki.
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Ewuniu, cudna wiosna u ciebie ;:oj mam nadzieję, że u mnie chociaż w połowie tak wygląda, jak u ciebie. W sobotę wracam z urlopu, więc się przekonam. Żeby tylko chwasty u mnie nie królowały, bo się załamię. Wszystkie wyplewiłam przed wyjazdem, ale kto wie, co tam się działo pod moją nieobecność...
Ula
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

e-genia, Geniu, witam Cię u mnie ;:196

Soniu, bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196 Jeżeli chodzi o floksy to dokupiłam inne kolory i chcę ich więcej i więcej, lubię je :-)

Alania, mnie też się on bardzo spodobał :-) Dostał miejscówkę na fioletowej różance, Dmuchawce są wszędzie, będzie co plewić ;:145

Koziorozec, Martuś bardzo się cieszę, że tak dużo mam tych zwykłych narcyzy, pięknie pachną

pela11, Elu, ta firletka jest wysiana z nasion. Ma byc biała, zobaczymy bo w tym roku zakwitnie

dorotka350, faktycznie tulipany bardzo zdobią ogród i trzeba będzie jesieniom troszkę cebulek dokupić. Róży BSM oglądam już trzeci kwiat i naprawdę są cudne, duże i pachną

witch, Aga, teraz to mi dużo roślin tak świeci. Ładnie wyglądają w słońcu, ale jak sobie pomyśle, że to się może wysiać to mi ginie uśmiech z ust

Iwonka1, róże ustąpią pierwszeństwa piwoniom, kosaćcom, bodziszkom i orlikom

iwwa, Asiu, ja też nie wykopuje tulipanów. Pomarańczki sa zeszłoroczne

Aza,Olga bardzo mi miło, witam w moich progach

takasobie, Miłka to jest firletka, ale gipsówka jest śliczna. Jeżeli chodzi o orliki to kupuje tylko te o pełnych kwiatach, one się nie rozsiewają

Na koniec pierwszy kwiat róży Honeymilk, ma cudownie bursztynowy środek. Jutro muszę pryskać róże na balkonie bo maja mączniaka, szok, tak wcześnie

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, dobrze widzisz, to jest agrest dość wczesny. Nazywa się Niesłuchowski. Krzak kupiłam w tamtym roku, ciekawa jestem jak smakuje.
Ula, ja myślę, że wygląda dużo ładniej. U m,nie wszędzie plewy bo nie daję rady ze wszystkim. Szczęściara z Ciebie, urlopujesz się, fajnie masz ;:108
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pashmina pisze:Aga, dobrze widzisz, to jest agrest dość wczesny. Nazywa się Niesłuchowski. Krzak kupiłam w tamtym roku, ciekawa jestem jak smakuje.
Ula, ja myślę, że wygląda dużo ładniej. U m,nie wszędzie plewy bo nie daję rady ze wszystkim. Szczęściara z Ciebie, urlopujesz się, fajnie masz ;:108
Ula, u mnie zarośnięte

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zastanawiam się, czy nie wyrzucić tej pęcherznicy a w jej miejsce dać jakieś drzewo o bordowych liściach. trochę za bardzo się rozrosła. Co o tym sądzicie ?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewciu,ja też mam 2 duże pęcherznice,żółtą i bordową ,urosły olbrzymy,i też sie zastanawiam ,czy nie szkoda miejsca,chociaż pierwsze się sadzi ,a jak ładnie rośnie to są inne dylematy,kwitnące plamy jak obrazy,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Wow ;:oj u ciebie już pierwsza róża zakwitła!!!
Super, gratulacje...ogród w słońcu taki wesoły. Piękny czas nam nastał.
Buziaki zostawiam ;:196 i miłego weekendu życzę.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ola,oprócz tego, ze zakwitły to mają mączniaka, smutny to widok.

Dokupiłam i posadziłam kolejne floksy. Zostawiłam dla nich sporo miejsca, niech się rozrastają.

Obrazek

Obrazek

Niedługo zaczną kosaćce i floksy. Już się nie mogę doczekać. Jeszcze do tego posłonki. Powinno być kolorowo.
rikkuu
200p
200p

Post »

U ciebie Ewuniu na różach mączniak, a u mnie mszyca rozpanoszyła się na niektórych. Rano zrobiłam częściowy obchód, ale było tak strasznie zimno i wiał wiatr, że wróciłam do domu. Zauważyłam, że na niektórych różach widać efekty ostatnich kwietniowych przymrozków i pierwsze pączki uschły. Poza tym nie wiem, o co chodzi, ale jedna róża jest strasznie gęsta. Nie wiem, czy nie dostała za dużo nawozu.
Ula
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rikkuu pisze:U ciebie Ewuniu na różach mączniak, a u mnie mszyca rozpanoszyła się na niektórych. Rano zrobiłam częściowy obchód, ale było tak strasznie zimno i wiał wiatr, że wróciłam do domu. Zauważyłam, że na niektórych różach widać efekty ostatnich kwietniowych przymrozków i pierwsze pączki uschły. Poza tym nie wiem, o co chodzi, ale jedna róża jest strasznie gęsta. Nie wiem, czy nie dostała za dużo nawozu.
Ula, może to taki urok osobisty tej róży. U mnie róże maja różną gęstość. Np Charles Austin jest gęsty. Mszyc póki co nie mam. Na szczęście róże na działce już pryskałam na choroby grzybowe więc są zdrowe. Przymrozki u mnie też poczyniły szkody, ale roślinki już odżywają. Dzisiaj u nas też zimno, wczoraj troszkę padało. Przydał się deszcz bo było bardzo sucho. Nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy, ale wykopywałam jeżówki do podziału to zobaczyłam jak jest sucho. Teraz czekam na pokaz kosaćców i piwonii, no i posłonki też się szykują. Może będzie kolorowo ;:63

Pozdrawiam, miło że mnie odwiedziłaś ;:196
rikkuu
200p
200p

Post »

Ta róża była posadzona wiosną 2014 roku i wtedy, jak i w 2015 wyglądała zupełnie inaczej. Teraz jest tak gęsta, że nie wiem jak tam włożyć rękę, żeby cokolwiek przyciąć, a na dodatek w tej róży zasiała mi się firletka, więc jest jeden wielki gąszcz ;:202 ;:219
Twoje jeżówki tak mnie zauroczyły, że przed wyjazdem na urlop jeszcze sadziłam kilkanaście sztuk :tan Kilka jeżówek mam jeszcze zamówionych, ale będą dopiero w lipcu.
U mnie też za chwilę zakwitną wysokie irysy, a potem piwonie. Niestety niskie irysy zakwitły i przekwitły zanim zdążyłam wrócić z urlopu. Poza tym pierwszy raz zakwitnie mój głóg Paul's Scarlet. Jest cały w pąkach, więc liczę na cudowny efekt. Żebym tylko zawału nie dostała ;:306

Ewuniu, na bieżąco śledzę twój wątek, tylko nie zawsze zostawiam ślad. Przed urlopem chciałam ogarnąć ogród, więc wracałam do domu wieczorem padnięta na maksa, dlatego rzadko gdziekolwiek zostawiałam jakiś wpis.
Ula
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula, załóż wątek, pokaż te cudności, które przed nami ukrywasz. Sadzisz jeżówki i nam ich nie pokażesz ;:223 jak Cię przekonać do pokazania roślinek ;:223 Zlituj się bo z tej niemocy głowa mi ucierpi ;:223
;:196 ;:196 ;:196 ;:196
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sezon kosaćcowy uważam za otwarty

Taki zwykły, ale cieszy. Z czasem wymienię je na ciekawsze.

Obrazek

Obrazek

Piwonie też powinny ucieszyć oczy. Rosną tutaj białe, różowe i bordowe

Obrazek

Floksy kwitną w całej krasie

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczne floksy! ja też dokupuję, a kwitną dopiero niskie irysy, chociaż wysokie mają już pąki ;:215 Niektóre wysokie irysy pięknie pachną ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”