Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Dziś z rana popadywał deszcz i wiał silny wiatr,teraz ustał i wyszło cudne słoneczko ;:3 Jednak prognozy pokazują chmury i deszczową pogodę,która potrwa do piątku.Za to w sobotę aż do wtorku ma być wiosennie i ciepło,na to czekam ;:65
W drugi dzień świąt po śniadaniu namówiłam męża,że pojedziemy na chwilkę coby zobaczyć,czy coś zakwitło...
Przy okazji wzięłam kilka cebul lilii,aby powtykać,marnują się biedulki z tymi kłami...Zadowolona jestem,to była dobra decyzja.
Ostatnio zapomniałam przyciąć Annabelle,więc dawaj za sekator i od razu poczułam się lepiej.
Forsycja jeszcze w pąkach,żółtego nie widać,ale z tego co pamiętam w kwietniu na pewno rozkwitnie.
W kwietniu zamierzam również wykopać dwie zadołowane róże w donicach czyli Grace i Kurfurstin Sophie.

Soniu pisanki co roku będą piękną ozdobą,darowane od serca,to dla mnie bardzo ważne ;:167
Fajnie,że zdążyłaś zrobić oprysk ;:333

Ewa dziękuję za życzenia ;:108

Zuza trzymam kciuki za powodzenie w ukorzenianiu patyczków,ale miałabym radość,gdyby Wam się udało ;:224
Dla mnie wszystkie wiosenne kwiatki są miłe dla oka i duszy.
Teraz wiosna,więc może coś wypatrzę u Ciebie i wtedy skrobnę na pewno :D

Aneczko nie dość,że udało mi się dorwać błękitki to jeszcze się do mnie uśmiechają ;:oj
Aniu dzięki za miłe słowa i życzenia,coś tam się staram,raz wychodzi,raz nie,ale wciąż się uczę ;:333

Grażynko żółte bratki to słoneczka mieniące się cudnie,tez mam kilka ;:333
Ciekawe jakie kolorki dokupisz ;:224

Marlenko jeszcze zdążysz nasadzić nowe nabytki,rozumiem,że jesteś zabiegana,ja na szczęście mam za sobą dwie komunie.

Aniu-Zara czekam z niecierpliwością jak dorwiesz błękitne bratki,one są urocze,ale w sumie każde są piękne ;:333
Nie mogę się doczekać kwietnia,bo ma być coraz cieplej od soboty.Pracy mam jeszcze dużo tak jak każdy po zimie.
Wciąż na rabatach suche liście się walają ;:124

Pozdrawiam serdecznie :wit

Sabinko dobrze,że jesteś ;:333 Tak to patyczek hortensjowy Pinkie Winky lub Limelight? Masz takie hortensje?
Trzymam kciuki za powodzenie w prowadzeniu patyczków ;:215

Gosiu zwolnij trochę,Ty wciąż zabiegana... ;:303

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czosnki...

Obrazek

Prymulka ciemny kolorek...ciekawe kto ją tam posadził?

Obrazek

Ta za to koło beczki sama się wysiała...

Obrazek

Ostróżki...

Obrazek

Magnolia Alexandrina po raz pierwszy zakwitnie dwoma kwiatami...

Obrazek

Hiacynty w takim stadium

Obrazek

Narcyz jeszcze zamknięty...

Obrazek

Novalis z jesieni jaki szybki

Obrazek

LO

Obrazek

Gabi znalazła skrawek koca ze słońcem...

Obrazek

Co to za roślina wychodzi? Pomożecie?

Obrazek

Miłego tygodnia...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu czy ta roślina to nie jest przypadkiem gipsówka? Tak myślę.
A wiesz, że u mnie forsycje już kwitną? :tan
ŚLiczna wiosenka u Ciebie. Gabi jak widzę, też się podoba. ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu gipsówka powiadasz? A może to i ona,mam jeszcze dwie,jedna z nich rośnie przy Dieter Muller,to zaglądnę i porównam:)
Forsycje kwitną? Wow...u mnie jeszcze daleko w tyle :D
Gabi czeka na każdą wyprawę na działkę,weszła do narzędziowni i atakowała łopatę ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie za chwilkę też zakwitną Forsycje bo paki są na wpół otwarte. Moja LO cała w listkach czyli zakwitnie z pewnością szybciej niż Maigold to samo Therese Bugnet. Gabi wie gdzie ma sobie zająć miejsce
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Spektakularnie rozpędzają się te Twoje ogrodowe okazy z fotki na fotkę rosną w oczach.
Novalis to pędzi jak szalona chyba jaki plan założyła 300% normy :;230
Mogłabym tak siedzieć i siedzieć i czekać na nową dostawę Twoich fotorelacji ;:101
Gabi jaka modeleczka - cudny ma pyszczek normalnie się uśmiecha, forumowa gwiazda widać że lubi pozować ;:177
Aneczko nie ma to jak spędzić świąteczny dzionek w plenerze, a co do obsadzeń liliowych to spokojnie ja też sadziłam w wielka sobotę, a co :?: :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Nawet zwierzaki wiedzą, gdzie najprzyjemniej :lol: Wiosna u ciebie przepiękna ;:oj
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Rośliny poczuły słoneczko i rosną jak na drożdżach. Pieska masz przesłodkiego ;:138 . Masz piękne krokusy ;:333 i całą resztę także. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, nie dziwię się, że tak polowałaś na te błękitne bratki, są urocze, jak tak na nie patrzę, to chyba miałam któregoś sezonu takie same. Te pomarańczowo-fioletowe w tle też cudne.
Doczytałam, że przechodzień działkowy zaczepił Ciebie, na mnie kiedyś sąsiedzi dziwnie patrzyli (przyglądali się ukradkiem) jak biegałam lub leżałam na gruncie z aparatem, ale przyzwyczaili się, bo poznali moją zieloną stronę :wink:
Śliczne krokusy, a z magnolii pewnie jesteś niezwykle uradowana i już przebierasz nogami?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, masz już porozgarniane kopczyki różane?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Moje forsycje też już kwitną.
Pąkasy na różach masz ekstra.
Ja swoje mocno cięłam, więc zakwitną pewno trochę póżniej, ale zmuszam je do rozkrzewiania.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ależ bym chciała, by wysiewały się tak u mnie prymulki :D Gabi jak zwykle modelka ;:167 Forsycje w mieście się otwierają, moja jeszcze w blokach startowych, ale już zaczęłam cięcie róż. Niestety niektóre marnie przezimowały - albo przysłużył się nagły, ostry mróz w styczniu po ciepłym grudniu albo królicze bobki ;:123 Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, śliczne ozdoby, śliczna wiosna i prześliczna Gabisia ;:167 Ach te słodziaki yorusie ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Gabi przeurocza ;:167 .
Kochana, ale masz na mnie wpływ. Nie czekałam w tym roku na forsycje i już ciachnęłam pierwsze róże. Liczę, że jutro skończę. Poodgarniałam na jednej stronie kopce i przycięłam róże. Została mi droga i druga strona.
Posadziłam już sporo róż i tak wszystko robię na raz. Nic nie mogę dokończyć. Dzień jest za krótki a i sił też mi już brakuje.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka dni temu weszłam sobie na dysk zewnętrzny,który kupiłam kilka miesięcy temu,by zwolnić miejsce na dysku.
Weszłam w folder działka 2015 i zonk...oczy przecieram ...no niemożliwe jeszcze kilka dni temu wszystkie fotki były ;:124
Gorączkowo zaczęłam przeszukiwać inne foldery,może coś się pomieszało...zawołałam męża,a on mówi,że pusty folder...
Łzy w oczach,niedowierzanie,jak to możliwe? Po tygodniu czasu mi przeszło,zrobię nowe zdjęcia trudno...
Jak Wy przechowujecie swoje zdjęcia,a może kasujecie z poprzednich lat? Jest tego sporo i teraz boję się cokolwiek przesyłać.
Na szczęście dobrze,że z hostingu mogę odzyskać co nieco,ech no to się wygadałam...

Wczoraj popikowałam 9 siewek szałwii trójbarwnej,muszę pojechać dokupić kubeczki.Jeszcze floksy nie wszystkie rozdzieliłam.
Parapet cały zastawiony...ciągle powtarzam,że jeszcze trochę i przedszkole na balkon wystawię,zwolni się miejsce...
Frezje liście powypuszczały i koniec,kiedy pędy z pąkami wyjdą?

Jadziu Therese Bugnet I Nevada zawsze pierwsze,już mają duże nosy...

Aniu-Zara Novalis ma powera to fakt,chce chyba dogonić swoją kuzynkę co to ją tak wychwalam corocznie ;:306
Cieszy mnie ,że podobają Ci się moje fotorelacje,teraz będzie z dnia na dzień piękniej,tylko focić:)
Gabi to nasza pociecha,nauczyłam się ją tulić tzn jak przychodzę do domu to mówię : Tulimyyyyy....a ona przykleja się dosłownie do szyi ;:224
Od poniedziałku minęły już 4 dni,a mi się tęskni jak zwykle.Myślę,że w week namówię męża na wyjazd choć na trochę,a jak nie to z mamcią pojadę,zawsze mam towarzystwo,nie trzeba w ogóle namawiać...dalie jeszcze czekają do wkopania i kilka mieczyków.

Małgosiu każdy dzień teraz cieszy,lubię te porę jak pomału wszystko budzi się do życia:)

Ewelinka dziękuję za miłe słowa...dzisiaj słonka całkowicie brak,ale jak spojrzałam w prognozę to ma być coraz cieplej,aż serce się raduje:)

Alu czekam na magnolię z niecierpliwością,trzy lata oczekiwania i teraz zobaczę tę piękność ;:215
Czasami też leżę na trawie i pstrykam,nie zwracam uwagi na sąsiadów,niech każdy pilnuje swojego ogródka ;:306

Zuza w sobotę zamierzam jechać porozgarniać,szkoda by było,by się zaparzyły,ma być nawet od poniedziałku 20 stopni i słoneczko ;:3

Grażynko pąki coraz większe,ale radość...z dnia na dzień wszystko wyłazi...Grazynko jak traktujesz najgrubsze pędy kilkuletnich róż? Zostawiasz w spokoju?

Milenko czasem dana roślinka potrafi zrobić niespodziankę:) Róże angielki całe zielone,gorzej z wielkokwiatowymi,ale tych na szczęście mam mało.Mam nadzieję,że i moja forsycja pokazała kolorek.

Moni yoruski wszelakie to mądre psinki,a ile potrafią i słuchają kręcąc łepkiem:)

Madziu miałam impuls z tymi różami,nigdy nie czekam na kwiecień,no chyba,że śnieg leży...
Kopczyki dopiero porozgarniam.Wióry stoją i czekają w domku,a powinny być już na rabacie...
ja tez jak jestem na działce to latam jak poparzona,tu skaczę,tam latam,tu sobie coś przypomnę,gubię narzędzia,poszukiwania wielkie ;:306 Gadam do roślin,ale kocham ten właśnie świat ech :uszy

Hiacynt balkonowy prawie,prawie...

Obrazek

Bratki wołają o promyki a tu klops...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje 3 powojniki balkonowe suche,może się jeszcze obudzą?

Obrazek

4 lilie jeszcze czekają na transport...

Obrazek

Rutewka z kapersa...

Obrazek

Na razie Biedronowe tulipany,ale już wkrótce ogrodowe będą Nas cieszyć ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, powojnik wygląda na suchy, ale może odbije od korzenia. Ja swój z tarasu ciachałam za późno i z żalem odcinałam prawie 10cm nowe pędy ;:151
Ale musiałam, bo nowe były prawie tylko na samej górze, tak ok metra a dół był goły. Ciachnęłam wszystko na wysokość ok20 cm i czekam aż niskie oczka się obudzą.
Trzymam kciukasy za Twojego ;:333
Ja zdjęcia trzymam też na dysku. Na razie są, ale tak jak Tobie zginęły mi kiedyś fotki z wakacji :evil:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”