Mój kawałek raju ... cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kawałek raju ... cz.7

Post »

Maryś każda z nas wśród swoich kwiatów czuje się jak królowa ,chociaż u mnie zbyt dużo jest tych królowych :;230 Kokorycz pogięta cudna i chyba też ją od Ciebie dostałam.Na asterka juz się cieszę ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Witaj Marysiu :wit Oglądałam dzisiaj program z Twoim i Twojego ogrodu udziałem ;:63 Jakoś nigdy nie trafiłam do Twojego ogródka, ale w u kogoś w wątku (chyba u Jadzi) widziałam zdjęcie z domkami dla skorków. I właśnie po tych domkach rozpoznałam, że na pewno jest to ogród jednej z nas. Nie wiedziałam czy Cię odnajdę, ale przeszukałam wątek wspomnianej już Jadzi i udało się :heja Piękne miejsce do życia stworzyliście sobie. Takie naturalne ogrody są najpiękniejsze. Takie, gdzie widać rękę właścicieli a nie architekta. Widać, ze kochasz ten swój kawałek raju ;:180
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu kochana
i ja spędziłam dzisiejszy poranek oglądając program, ja też myślę, że taki ogród stworzony od podstaw przez właściciela jest najpiękniejszy, miło było sobie przypomnieć miłe chwile u Ciebie.
Marysiu, Twój ogród ma taki wyjątkowy charakter, masz piękne okazy dużych drzew, w cieniu których wszędzie można znaleźć perełki. Ekipa była u ciebie trzy razy, ale i tak nie udało im się pokazać wszystkiego, masz dużo pięknych róż, różne epimedia, lista byłaby długa do wymieniania, a dale Twojego M też śliczne.
Marysiu, a czy te cyklameny to na 100 % ogrodowe, pytam bo widziałam niedawno u zaprzyjaźnionej właścicielki centrum ogrodniczego takie same, ale sprzedawane jako rośliny domowe. Są piękne, szkoda byłoby gdyby nie przezimowały
Marysiu, bądź pewna ,że w tym tygodniu nie jeden raz za sprawą programu pogoszczę na Twoich włościach ;:168
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

MARYSIU ,program wspaniały ,a właściwie powinnam napisać ogród ,który pokazała Maja .Gratuluję . ;:138 ;:196
Wszystko wyszło pięknie i naturalnie .Nie było po Tobie widać żadnego stresu .Podziwiam . :wit
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Marysiu, Twój ogród jest piękny i pięknie został pokazany. Twój naturalny gąszcz pełen kolorów o każdej porze roku to jest to, co "tygrysy lubią najbardziej". ;:168
Jestem z Ciebie dumna. ;:180
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Ja również gratuluję pięknego ogrodu.
Mimo, że na FO bywam rzadko, musiałam dzisiaj pochwalić Ciebie Marysiu za tak piękną oazę zieleni i kwitnących roślin.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu też obejrzałam Twój piękny i tak naturalny ogród GRATULUJĘ !!! Podziwiam Cię że potrafisz utrzymać tyle roślin pod kontrolą, bo wiadomo że one szybko rosną i potrafią zdominować, a u Ciebie każda roślinka ma swoje miejsce. W telewizji Pięknie to było widać, Maryniu też ślicznie wyszłaś ;:168
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Tereniu niezmiernie mi miło, że spędziłam z Tobą poranek ;:168 nie jestem fotogeniczna i to mnie krępuje ale wyszło jak wyszło i jaką mnie bozia stworzyła taka jestem ;:306 troszkę za dużo tu i ówdzie ale roślinkom to nie przeszkadza ;:173
Iwonka 1 dziękuję za miłego gościa w moich skromnych progach. Ja nie udzielam się aż tak dużo na forum, jestem raczej w gronie z regionu i w większości poznałyśmy się / to też zasługa forum !/ w realu. Jestem otwarta na nowe znajomości i zapraszam ;:138
Jadziu jesteś królową a to Twoje dwórki z Tobą ;:215
Ulu dziękuję bardzo ;:180 masz rację wszystkiego nie pokazali bo ile by musiał trwać program ;:202 materiału nagrali co najmniej na trzy odcinki ale i tak jestem zadowolona, że ktoś docenił mój zapał i miłość do zieloności ;:333
Co do cyklamenów to okryję je na zimę jak agapanty i zobaczymy czy przetrwają
Cieszę się, że program Ci się podobał ;:168
Jolu dziękuję, Twój aster zachwycił całą ekipę ;:138
Dobrze, że kamera stresu nie oddaje ;:306
Marysiu znasz ogród to łatwiej Ci było spacerować no i widziałyśmy się z samego ranka ;:304
krysad71 witam na moich włościach i pozdrawiam :wit
Marusiu krzta otuchy dobrze robi ;:108 trzymam w ryzach towarzystwo i teraz rozumiesz dlaczego u mnie nie ma czasu na jednoroczne ;:306 podziwiam je u Ciebie i innych pasjonatów ogrodów ;:215 w tym sezonie nie miałam czasu nawet nadwyżek rozdać bo to był sezon bardzo pracowity dla mnie ;:113
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marysiu oglądałam. Było super. Za ogród ;:138. Gratuluje i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu bardzo mi i się podobało u Ciebie i Ty ładnie wyszłaś ;:168 ja nic nie widziała żeby było za dużo ;:185
Marysiu czy ja dobrze rozumiem że Ty agapanty zostawiasz na zimę w gruncie , tylko je okrywasz?? czym je okryć żeby nie zmarzły ??
Ja próbowałam kilka razy i za każdym razem klapa :(
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu. :wit Ja oczywiście zapomniałam o programie z Twoim udziałem, ale obejrzałam sobie później. :)

Miło było Cię zobaczyć i podziwiać Twój jakże naturalny ogród. Nie lubię tych wypucowanych, drogich ogrodów. To nie dla mnie. Twój gąszcz bardzo mi odpowiada, ale sama nie piszę się na doglądanie takiej ilości roślin.
Nie dałabym już rady. ;:185
I tak naszło mnie na przebudowę małego skalniaka przy oranżerii. Na razie myślę tylko o tym, a czy zrealizuję, to się okaże wiosną.
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia i siły do dalszych działań ogrodowych. ;:168
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Alu czy on taki wspaniały :shock: jest mój i to mnie cieszy najbardziej i dziękuję wszystkim co się ze mną zgadzają ;:168
Tereniu agapanty zostają na zimę w ogrodzie, jeśli się zaczynają przymrozki nakrywam je kartonem a jak już zapowiadają duże spadki temperatury lub opady śniegu to dostają pierzynkę z suchych liści, steropianowy karton i na to karton zwykły. Późno stram się je okryć cieplej bo raz je ugotowałam ;:306 wypuściły pąki pod okrywą w grudniu ;:202 i niestety kwitnienia latem nie było ;:174
Marysiu wypucowanego ogrodu to ja nie mam nigdy bo na tyle roślin to ja bym nie miała czasu już na nic. I tak wnuczek mówi, że babcia będzie w domu jak śnieg spadnie ;:306 / to było jak odebrał mój telefon /Ja podziwiam u Ciebie oranżerię w której i tak masz dużo pracy ;:333 Każdy na coś się decyduje, ja na kolekcje roślin w ogrodzie a u Ciebie piękna kolekcja w oranżerii i nie jeden może Ci pozazdrościć, tak trzymaj ;:433
Wspomnienie lata

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Świetnie, że zaczęłaś wspominać lato, ja tez chyba zrobię to samo, bo przecież już zima na całego. Piękne lilie i liliowce pokazałaś, a Pusia z syneczkiem, to najpiękniejsze kwiatuszki.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu piękne wspomnienia lata ;:215
Dziękuję za informację w sprawie agapantów ;:196 tylko skąd wsiąść te styropianowe kartony ?? sama je robisz ze styropianu ???
;:3 na jutro życzę ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudne widoki jak za oknem wieje i zimno jak diabli .Głaskanko dla synusia i mamusi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”