I pluszcze jednaki miarowy, bezdenny.
Dżdżu krople padają i tłuką w me okno.
Dźwięk szklany, jęk szklany i szyby w mgle mokną"
Leopold Staff
Jesienny???
Temperatura powietrza wskazywałaby na to, że tak, że to jesień, ale kalendarz mówi coś innego. Nieważne, najważniejszy jest ten deszcz, na który tak czekałam!

Marysiu [Maska] - mam nadzieję, że owa niepożądana niemoc już Cię opuściła .

Boję się nie tyle remontu, ile bałaganu, jaki zawsze towarzyszy takim przedsięwzięciom. W niedużym mieszkaniu bajzel jest wszędzie, nic nie jest w stanie temu zapobiec, niestety. Trudno, będę musiała sobie z tym poradzić, bo innego wyjścia nie ma.

Maryś, że zapytam nieśmiało, czy ty mnie namawiasz do zł..........?

Alicjo - wybrałam się wczoraj do Ciebie, a tam furtka zamknięta na kłódkę...

Nowy wątek kiedy będzie otwarty? No bo będzie, prawda? Musi być!!!
Tobie też dużo zdrówka i spokoju.

Julio - coś mi się widzi, że te ogrodowe kolory lada moment odejdą w niebyt. No, może tylko na zdjęciach pozostaną ...
Aura taka bardziej jesienna i tylko o tyle dobra, że deszczem częstuje. Mam nadzieję, iż wreszcie moje roślinki będą szczęśliwe.
Remont - paskudna sprawa, ale już nie będę mękolić. Co tam, fajnie jest!

Asiu [cyganka] - kochana, ja mieszkam na tej samej planecie, tylko mam dużo wody do podlewania (darmowej) i bardzo dużo czasu.
Z obu tych dobrodziejstw korzystałam przez całe lato do oporu, to i moje roślinki nie ucierpiały aż tak bardzo. Mimo to jednak widzę różnicę między tym, co było w minionym sezonie, a tym co jest aktualnie.
Trzeba wierzyć, że będzie lepiej, może już jesienią. U mnie woda z nieba leci, słońce nie grzeje, wiatr też nieco spokojniejszy. Taka trzydnióweczka (co najmniej) by się przydała.
Trzymaj się i nie poddaj pesymizmowi. Roślinki na pewno sobie poradzą. A może u Ciebie też już pada?

Moja Miśka bardzo się dzisiaj nudzi. Przypomniała sobie, że dawno po meblach i półkach nie spacerowała, no i proszę - tutaj ją przydybałam!

Zastanawiam się: chce poczytać, czy wykonać telefon do jakiejś psiapsiółki ...
Ciepełka i zdróweczka życzę wszystkim. Spragnionym jeszcze i deszczyku!